anasayfagezisergiolaylarunlulernostaljifotosakasihirligazetebiyaografi

Abant
Acarlar Gölü
Adatepe
Adana
Adrasan
Afyon-Gazlıgöl
Ağva
Akçakoca
Akçay
Akyaka
Alaçatı
Alanya
Altınoluk
Altınova
Amasra
Amasya
Anadolu Feneri
Anadolu Kavağı
Anamur Bozyazı
Ankara
Antalya
Aphrodisias
Armutlu
Assos
Avşa Adası
Ayaş
Ayvalık
Babakale
Bafa Gölü
Bandırma
Bağırganlı
Balıkesir
Bayramoğlu K.C
Belek-Kurşunlu
Bergama
Beşkardeş
Beykoz
Beynam-Köprü
Beypazarı
Bilecik-Söğüt
Bodrum
Bolu-Gölcük
Bozburun
Bozcaada
Bördübet
Burgazada
Bursa
B.Kemikli Burnu
Büyükçekmece
Cumalıkızık
Cunda Patriça
Çanakkale
Çandarlı
Çamlıdere
Çıralı-Olimpos
Çiftlik-Bayır
Çiftlikköy
Çilingoz Yalıköy
Çomakdağ K.
Çorum
Çökertme
Dalaman
Dalyan İztuzu
Datça
Demre-Myra
Denizli
Devrek
Didim
Dikili
Dilek M.P Karine
Dim Çayı
Diyarbakır
Domuz Çukuru
Döşemealtı
Düzce
Eceabat
Edirne
Efes Antik Kenti
Eğirdir
Ekincik
Enez
Erdek-Kapıdağ
Erikli
Ermenek
Eskihisar
Eskişehir
Fethiye
Finike
Foça
Garipçe Köyü
Gazipaşa
Gebekum
Gedelek Köyü
Gelibolu
Gerede-E.tepe
Geyikli-Dalyan
Gideros Koyu
Göcek
Gömbe Yaylası
Gölcük-Birgi
Gölyaka Kardüz

Göynük
Gümüşlük
Gümüştepe
Gelibolu Güneyli
Güney Şelalesi
Güre
Hatay
Hayıt B. Knidos
Hisarönü
Hurma Sahili
Ihlara Vadisi
Ildırı - Erythrai
Ilıca-Şifne
İassos
İçel (Mersin)
İğneada
İnbükü Koyu
İstanbul
İzmir
İznik
Kalkan Kaputaş
Kalkım Kazdağı
Katrancı Koyu
Kapadokya
Kapuzbaşı
Karaburun
Karagöl Taşlıca
Karamaka
Kaş-Kekova
Kayaköy
Kaynaşlı Topuk
Kazdağı-A.Dere
Kefken-Cebeci
Kemaliye(Eğin)
Kemer-Olimpos
Kerpe
Kınalıada
Kırkpınar S.Gölü
Kıyıköy
Kilyos
Kızılcahamam
Kilyos
Koçarlı Cincin
Konya
Kömür Limanı
Köprüçay
Köyceğiz.G
Kula
Kumburun
Kumluca
Kuşadası-Çine
Kuşça Beldesi
Kütahya
Labranda
Maden Deresi
Mandalya Körfz.
Mardin
Marmara Ereğli
Marmaris
Maşukiye
Mazı
Meke Gölü
Milas Euromos
Mudanya
Mudurnu
Mürefte
Nallıhan
Nazarköy
Nemrut Dağı
Orhaniye
Ortahisar
Oylat-İnegöl
Oymapınar Brj.
Ölüdeniz
Ören
Patara-Kınık
Phaselis
Polonezköy
Poyrazlar Gölü
Prens Adaları
Rumeli Feneri
Safranbolu
Saitabat Şelale
Saklıkent
Salda Gölü
Samandere Ş.
Sandras Dağı
Saraylı Köyü
Sarıgerme
Sardes
Saros Körfezi
Selçuk-Efes
Selimiye
Sığacık
Side-Manavgat
Silifke-Y.Koyu
Silivri
Sinop-Gerze
Sivas Divriği
Soğanlı
Sokakağzı
Söğüt
Sultaniye
Suuçtu Şelalesi
Sünnet-Sülüklü
Spil Dağı M.P.
Stratonikaie
Şile
Şirince
Tahtakuşlar K.
Taraklı-Çubuk
Tarsus
Taşkale
Taşucu
Tekirdağ
Terkos Gölü
Tire
Tokat Zile
Trabzon
Trilye
Truva
Türkbükü
Turunç
Uçmakdere
Uluabat Gölü
Uludağ
Umurbey
Urfa-Harran
Urla Karaburun
Uşak
Uzunkum İbrice
Uzunya Dalia K.
Üçağız Kaleköy
Varda Köprüsü
Yalancı Boğaz
Yalıkavak
Yalova
Yalvaç
Yedigöller
Yeniköy Köyü
Yenipazar
Yenişehir
Yeşilyurt
Yörük Köyü
Zekeriyaköy



TÜRK HAMAMI...
Eğlencenin yeni adresi hamamlar, yıkanmanın yanı sıra banyonun, show'a dönüştüğü turistik mekanlar haline geldi.
Turistik oteller, Tatil Köyleri tesislerinde Türk hamamına, mutlaka yer verirken turistlerden büyük ilgi görüyorlar.


Osmanlı mimarisinin en güzel eserleri arasında yer alan hamamlar Türkiye'nin her yerine yayılmış olmakla beraber genel olarak İstanbul ve Bursa'da yoğunluk kazanmışlar. Bir zamanlar sadece İstanbul'da 14.536 tane hamam bulunduğu ve bunların 155 tanesi çarşı hamamı, geri kalanı ise konak ve saraylarda bulunan hamam olarak biliniyor. Ülkemizin ilginç köşelerinden biri olan hamamlar, Çinlilerin akupuntur'u gibi şifa dağıtmaya devam ederken, Dünyanın çeşitli yayın organlarına da konu oluyor ve ünü gün geçtikçe artarak merak konusu olurken turizmde alternatif şekli olarak gösteriliyor. Ülkemizin çeşitli yerlerinde bulunan antik Roma hamamlarının yanı sıra Bursa'nın Çekirge bölgesinde 525 yılında Bizans İmparatoriçesi Theodore ve 1552 yılında Kanuni Sultan Süleyman'ın Kaplıca ve sularında romatizma ağrılarını giderdiği biliniyor. Günümüzde ise hamamlar arasında en fazla ilgi gören ve turistlerin gruplar halinde adeta akın ettiği Cağaloğlu Hamamı rağbet görüyor. Yıkanmanın eğlenceli bir show'a dönüştüğü Türk hamamında örf ve adetlere uygun olarak Turizm dünyasına hizmet veriliyor.

Büyütmek için tıklayınızCağaloğlu Hamamı
Tarihi Cağaloğlu hamamının kimin tarafından ve kesin yapılış tarihi bilinmiyor. Buna rağmen mimari özellikleri incelendiğinde 1741 yılında yapılmış olabileceği tahmin edilen hamam, Dünyanın yegane turistik Hamamı olma özelliğini günümüzde de koruyor.
18. asır Türk yapı şaheserlerinden biri olarak gösterilen hamamı 1968 yılından beri Faris Çağdaş tarafından işletiliyor. Bir çok ünlüyü ağırlayan, filmler, klipler,reklamlar çekilen, belgesellere işlenen, defileler düzenlenen, New York Times, Geo, Stern, Bunte, Paris Mach gibi daha bir çok dergiye konu olan Cağaloğlu Hamamına gelen turistler, banyo sonrasında "Doğduğumuzdan beri hiç bu kadar temiz olmamıştık, masaj ve kese ile kendimize geldik " diyerek ayrılıyorlar. Cağaloğlu hamamını ziyaret eden ünlü konuklar arBüyütmek için tıklayınızasında İng. Kralı 8. Edward, II. Franz Liszt, Florance Nightingale, Rockfeller, Rus Balet Nureyev gibi yabancıların yanı sıra iş ve basın dünyasının tanınmış isimleri, renkli simalarda yer alıyor. İçlerinde Indiana Jones'un da olduğu ünlü 138 filme mekan olmuş.
Erkekler hamamı bölümünün büyük kubbe ile örtülmüş kısmının ortasında sanatsal değere sahip içi fıskiyeli mermer bir havuz bulunuyor. Hamamda sekiz büyük mermer sütun arasında, sekiz dantelli kemer üzerine oturulmuş büyük kubbe ile örtülü harare (asıl yıkanma yeri ) bulunuyor. Büyük göbek Büyütmek için tıklayınıztaşı etrafında dört köşede dört halvet ve bu halvetler arasında üç sofa yer alıyor.
Türk hamamında iki türlü yıkanma yapılırken 1-2 saat boyunca hem vücut hem de beyin yıkanmış oluyor. Hamamın kafe bölümünde ise sıcak veya soğuk içeceklerle yorgunluk atılıyor.

Hamamda yıkanma
Cağaloğlu hamamına gelenler alacakları kabinlerde üstlerini değişip peştamallara sarılarak kubbe altındaki yerlerini alıyorlar. Göbek taşına uzanan kişi vücuttaki zararlı toksinleri terleme yoluyla dışarı atıyor, bu sürede yumuşayan deri masaj ve keseye hazır hale geliyor. Tatbik edilen cilt masajı ile bir yandan kan dolaşımını hızlandırıyor, diğer yandan kese ile vücut yıpranmış, ölü deri dokusundan cilde zarar vermeden kurtarılıyor. Keçi kılı, el işi kese ile yapılan "kese" işleminde kıl dipleri açılıyor ve vücut teneffüsü sağlanıyor. Sabunla yapılan köpük "lif" ile vücuda yayılıyor, dinlendirici etkisi olan köpük banyosu sonrasında bol su ile sabunlardan temizlenen vücuttaki stres yerini kısa süreli tatlı bir halsizliğe bırakıyor. Bu aşamada dinlenen kişi canlılık ve dinçlik kazanarak elma yanak hamamdan ayrılıyor. 4 nesildir aynı işi yapan ailede dede mesleğini sürdüren Tokat Reşadiyeli Osman Güvenç 40 yıllık mesleğinde hamama adalesi kasılmış, morali bozuk, mutsuz, yorgun gelenlerin hamam sonrası yeniden doğmuş gibi zinde ve neşeli olarak ayrıldıklarına defalarca şahit olduğunu belirtiyor.

Hamam Eğlenceleri
Cağaloğlu hamamının bir özelliği de hamam işlevinin yanı sıra eski hamam eğlencelerine de sahne olması. Turizm rehberleri refakatinde hamama getirilen turist grupları göbekBüyütmek için tıklayınız taşında hamamı tanıyıp atmosfere girdikten sonra bu defa göbek taşında göbek dansözleri yerlerini alıyor. Darbuka, klarnet, ziller eşliğinde bel büküp gerdan kıvıran dansözlere turistlerde tempo tutup neşe içinde ritme uyum göstermeye çalışıyorlar. Arzu edenlere masaj ve kese yapılıyor. Sıcağın ve terlemenin etkisiyle adaleleri iyice yumuşayıp kendilerinden geçen turistlere hamam kubbesi altında büyüyerek yankılanan seslerle show'a dönüşen, deneyimli masörler tarafından masaj uygulanırken ilk defa karşılaştıkları artistik hareket ve figürlere maruz kalarak canlarının yanacağını zanneden Büyütmek için tıklayınızturistler masajdan memnun kalıyor, neşe içinde, sağlam biçimde ayağa kalkıyor ve bu defa hamamın halvet bölümüne geçiyorlar. Antik çeşmeli musluklardan mermer hamam kurnalarına dolan sıcak suları taslarla kafalarından ve birbirlerinin başlarından aşağı dökerek adeta kendilerinden geçen turistler, hamam sefasının son bölümünde süs havuzunun çevresinde hamama göre daha serin ortamda kendilerine ikram edilen taze portakal suyu veya sıcak içeceklerle dinleniyorlar. Bir kısmı ise Hamamın berberinde tıraş olup parlayan ve gerilen yenilenmiş ciltleri ve hamamın kartpostal çeşitleri ile ayrılıyorlar.

Cağaloğlu Hamamı yıkanma fiyatları
Kişi başı sabun ve havlu dahil yıkanma 15 Euro, keselenme 25 Euro (sabun+havlu dahil), masaj ve yıkanma 28 Euro, kese ve masaj 35 Euro. Kese+göbek taşında kuru masaj+sabunlu masaj+köpüklü yıkama dahil olarak sunulan "Lüks Osmanlı Servisi" için 50 Euro ödeniyor. Gönlünüzden koptuğu kadarıyla tellak ve masörlere bir de bahşiş veriliyor. Hamam erkeklere, 08.00-22.00, Bayanlar 08.00-20.00 arası ayrı bölümlerde hizmet veriyor. Turist grupları önceden yaptıkları rezervasyonlarında grup kişi sayısını, arzu edilen eğlence ve ikram konusunda isteklerini belirtirken grup indiriminden yararlanıyorlar. Kadın, erkek beraber izledikleri show boyunca, hamamda adeta tatil köylerinin yüzme havuzu atmosferi yaşanıyor. Hamamda turist gruplarına günün anısına fotoğraf servisi hizmeti de veriliyor. Hamamın berberi ve sabun çeşitleri, peştemal, tas, kese çeşitleri gibi hamam ihtiyaçlarının satıldığı bir de dükkanı bulunuyor.
         
         
   
         
   

Tarih Boyunca Hamamlar
Osmanlı Döneminde en parlak devrini yaşayan hamamlardan Topkapı Sarayı Harem Dairesinde 8 adet hamam bulunuyor. Alanların yetersizliği nedeniyle hepsi tam teşekküllü olmayan soyunmalık, soğukluk, ılıklık ve sıcaklık (halvet) gibi bölümlerden oluşmuş.
Hünkar ve Valide hamamları
Külhanı Valide Taşlığında olup, Mimar Sinan tarafından yapılmış. Gözdeler hamamı
Üst katta gözdelere ayrılan dairenin içinde ılıklık ve sıcaklık olarak nitelendirilebilen tonozlu iki oda olarak inşa edilmiş.
Cariyeler Hamamı
Cariyeler Taşlığında tam teşekküllü olup, fanuslu tepe camları ile hamamın bol ışık alması sağlanmış.
Cariyeler Hastanesi Hamamı
Üç bölümlü ve sıcaklıkta üç kurnası bulunan hamam duvarları geç devir fresk kalıntılarla süslenmiş.
III. Murat Hamamı
III. Murat sofası üzerindeki hamamın bir kapısı veliaht dairesine açılıyor.
Kızlar Ağası Hamamı
Meşkhaneye inen meyilli dar yolun sağında olup kubbesi tonozlarla süslenmiş. Mermer gömme havuz ve duvarlarda cini örnekleri ile dikkat çekiyor.
Karaağalar Hamamı
Darüssuade Ağalığı dairesi içinde yer alan hamam, süslü üç bölümü ve çinileri ile ilgi çekiyor.

Topkapı Saray Hamamında dikkat çeken bir başka özellik de Hamam içinde bulunan metal kafes. Padişah banyo yapmak üzere hamama ve bu kafes içine giriyor, burada başı, gözü sabunluyken gözleri kapalı durumda herhangi bir saldırı, suikaste karşı emniyet tedbiri olarak kapıyı içerden kilitliyor.

 
 

Semt Hamamları
Geçmişten bu yana hamamlar müdavimlerinin banyo yapmaktan öteye oğullarına kız bakmaya giden annelerinde uğrak yeri olmuş. Kız istemeden önce vücudunda bir kusuru var mı, amacıyla gelinBüyütmek için tıklayın adayları inceleyen gözlerle süzülmüş. Hanımların en çok dedikodu yaptıkları hep bir ağızdan konuştukları yerler olmuş. Toplumda hamamla ilgili bir çok benzetme günlük konuşma lisanı içinde kullanılır olmuş. Bunlar arasında birkaç örnek vermek gerekirse, İş yerinde, okulda veya bir toplulukta artan konuşmalar üzerine "Burayı kadınlar hamamına çevirdiniz". Bulunan ortamın sıcaklığını anlatmak için "Halvet Olduk veya hamam gibi " benzetmeleri yapılmış. Şartlara razı olmak gereğinde yine bir hamam benzetmesi olarak "Hamama Giren Terler" denir olmuş. İade edilmesi gereken paranın alınamadığı durumlarda bağışlamak adına "Kalan para hamam parası olsun" ifadesi kullanılırken, gözü yükseklerde olmayan kişiler servette ısrarcı olmadıklarını belirtmek için, zamanın en değerli taşınmazları olan "Handa, Hamamda Gözüm Yok" deyimini kullanmışlar. Günümüzde hala kullanılan bu tür benzetmeler ve hamam geleneği sürmeye devam ediyor. Bir yandan temizlenip diğer yandan yeniden doğuş olarak kabul edilen hamamlara, "Eskilerin bir bildiği vardır" dercesine Türk hafif müzik Pop Yıldızları Tarkan ve Mustafa Sandal da katılmış askerlik görevleri teskere sonrası soluğu hamamda almışlar.
Hamamlarda dikkat edilmesi gereken bazı konular arasında ıslak yerlerde gerek çıplak ayakla gerekse giymeye alışık olmadığımız takunyalarla yürürken acele etmemeli, dikkatli adım atmalı, kayıp sert zemine düşmemeye özen gösterilmeli. Tansiyonu, kalp problemi olan kişiler sıcak ve buharlı ortamda uzun süre kalmamalı, ağır yemek sonrası dolu mide ile veya alkollü banyo yapılmamalı, hamam sonrası sıcaktan dışarı çıkıldığında bilhassa soğuk havalarda vücut üşütülmemeli.

Hamamda Fotoğraf Çekimi
Fotoğraf makineleri, kameralar için hiç de sağlıklı olmamasına rağmen, hamamda fotoğraf çekmek oldukça zahmetlidir. Hamam içi ısısına göre, daha soğuk havadan getirilip hamama sokulanBüyütmek için tıklayınız kamerada buhar ve aşırı sıcaktan doğan bir terlenme başlar! Bu ani terleme neticesinde objektif ve vizör buğulanır, kameradan bakıldığında etraf görünmez olur. Sürekli olarak objektif ve vizör penceresinin silinmesi işe yaramaz . Buğulanma süresi kameranın vücut (body) ısısı hamamın iç ısına eş değere gelene dek devam eder. Bu bir bakıma kameranızı suyun içine sokmakla aynı anlama hatta daha fazla tahribata neden olacak bir davranıştır. Objektif içindeki ulaşılması zor elemanların (merceklerin) arasına kadar ısı ve nem etki yapar. Yüksek ısı ve nemden oluşan dairesel buğu objektif normal hava şartlarına girdikten sonra bile mercekler üzerinde kalıcı izler bırakabilir. Tüm bu olasılıklara karşı hala fotoğraf çekmek isterseniz. Kameranızı çekimden eBüyütmek için tıklayınızn az 30-40 dakika önce hamamın çekim yapacağınız bölümüne koymalısınız. Isınan makine artık buğu yapmayacaktır. Veya bu kadar bekleme süresi yoksa saç kurutma makinesi (fön) ile kamerayı ısıtmalısınız. Bu da hassas olan iç mekanizmanın zarar görmesine neden olacaktır. Daha sonra çekime başlayacağınız an genellikle hamamların çok aydınlık olmadığı hesaba katılarak yüksek asalı (400 Asa gibi) hassas filmler tercih edilmelidir. Flaş la çekim ise istenilen neticeye ulaşmanıza imkan vermez. Flaş ışığı buharda yüzeysel olarak kalır geri plana gidemeyerek aydınlatamaz. Ayrıca flaş içinde oluşan su damlacığı iletkenlik yaparak kısa devre oluşmasına da sebep olabilir.

Büyütmek için TIKLAYIN

Kadınlar Hamamı
Yazıda sizin de fark ettiğiniz gibi tek eksik bölüm kadınlar hamamı! Buradaki izlenimleri de yıllar öncesine giderek nostaljiyle kapamaya çalışacağım.
Çocukluk dönemi 4 yaşını hatırlarmış insan. O çağlarda ben de bir çok annenin yaptığı gibi elinden tutulup kadınlar hamamına götürülmüştüm. Bu hamam İzmir Asansör mevkii yakınlarında Karantina isimli bir semt hamamıydı hayal mayal hatırladığım kadarıyla odun kokusuyla birlikte Hacı Şakir sabunu ve buharın birazda kadın esansı ile karışarak oluşturduğu bir koku kokteyline sahipti. Elimde kendi tasım, sabunum, havlum, ve banyodan sonra giyeceğim temiz çamaşırların bulunduğu paketimle girişten önce etrafıma bakmamam için sıkı sıkı tembihlenir, hamamda da yüzüm kurnaya dönük yıkanırdım. Zaten içeri girer girmez önce benim başım Hacı Şakir sabunuyla sabunlanır, köpükler arasında gözüme sabun kaçar yakar korkusuyla gözlerimi sıkıca çizgi haline gelene kadar yumar, bu halimle Çinli çocuklara benzerdim. Çevremde konuşmalar, su sesleri , en sonunda bir gün merakıma yenilip bir ara punduna getirip tek gözümü açıp kapamıştım. Bu süre içinde de çocuk beynimle çevrenin fotoğrafını beynime çekmiştim. Büyütmek için tıklayınızHamamda bir sürü kurna vardı, her kurnanın iki yanında koyu renk ıslak, uzun saçlı, hepside birbirine benzeyen, bir örnek diz üstünü örten peştamallara sarılmış hanımlar sürekli akan çeşmelerle dolan kurnalardan taslarla aldıkları suları başlarından aşağıya durmaksızın peşi sıra döküyorlardı. Birkaç küçük çocuk daha görüp yalnız ben olmadığımı anlamıştım ama yoğun buharlar arasında bir şey daha dikkatimi çekmişti ve hayal kırıklığına uğramıştım! O yıllarda konik yapılı mermi gibi sivri uçlu sutyenler çok modaydı hanımların hepsi bunları kullanırdı, oysa dökülen suların etkisiyle peştamaldan sıyrılarak görünen sarkık, süt güğümü benzeri koça memeli kadınlar gerçeğin hiç de öyle olmadığını gösteriyordu!. Bütün bunları çok kısa sürede görmüş tekrar gözlerimi yummuştum. Hamamdan ücreti ödeyip çıkarken yanımıza iki hanım yaklaştı ve beni göstererek anneme "Hanım hanım bu büyümüş artık, delikanlı olmuş baktığını görür, anlar bunu bir daha getirme" dediler. Hay aksi beni görmüş olamazlardı ama bu benim kadınlar hamamına son gelişim olmuştu! Oysa bir kez daha götürülebilmiş olsaydım, şimdi size kim bilir erkek gözüyle neler yazardım...

Büyütmek için tıklayınız   Büyütmek için tıklayınız   Büyütmek için tıklayınız
Tatil Köyü Hamamı

Otel Jakuzi Havuzu

Otel Saunası

İstanbul Hamamları

Kılıç Ali Paşa Hamamı
İstanbul hamamlarına yeni eklenen hamamlardan biri olan ve tarihi değere sahip Kılıç Ali Paşa Hamamı, İstanbul'un Tophane semtinde aynı isimli cami yanında bulunuyor. Uzun süreli ve itinalı bir restorasyon sonucu yeniden kazanılan, tarihi dekoruyla hamam kültürünü yansıtan tek kubbeli hamam, sabah sekiz onaltı arası kadınlara 16.00 - 24.00 arası erkeklere hizmet veriyor.

Türk hamam kültürünü en iyi şekilde yansıtan Kılıç Ali Paşa Hamamı steril ortamı, ışık, hamamın kokusu, nem oranı, işletmecilik, personelin müşteri memnuniyeti için gösterdiği itina, turistlerin takdirini kazanıyor.
Büyütmek için tıklayınız   Büyütmek için tıklayınız   Büyütmek için tıklayınız
Kılıç Ali Paşa Hamamı

Kılıç Ali Paşa Hamamı

Kılıç Ali Paşa Hamam Butik
Turistlerin büyük ilgi gösterdiği Kılıç Ali Paşa Hamamının ön tarafında "Hamam Butik" yer alıyor.
Turistik özellikli havlu, bornoz, peştemal, tas, kase, ibrik, nalın gibi hediyelik hamam eşyaları, sabun çeşitleri satın alınabiliyor.
Arzu edenler butikte çay, kahve veya ev yapımı limonata içip, dinlenme molası verebiliyorlar.
Kılıç Ali Paşa Hamamı Kemankeş Mah, Hamam Sokak 1, Tophane
Tel no: 0(212) 393 80 10



Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı Tel: 0(212) 517 35 35

Çemberlitaş Hamamı Tel:0(212) 522 79 74
Mihrimah Sultan Hamamı Tel: 0(212) 523 04 87
Çinili Hamam: Tel 0(216)334 97 10


İzmir Hamamları
Basmane Hamamı, Hoşgör Hamamı, Çukur Hamam,
Yeni Şark Hamamı, İstanköy Hamamı, Kılıçoğlu Hacı İbrahim Vakfı Hamamı, Alibey Hamamı,Tevfik Paşa Hamamı, Karantina Hamamı,
Lüks Hamam, Namazgah Hamam, Yeşildirek Hamamı,
Salepcioğlu Aile Hamamı, Çivici Hamamı


Tire Hamamları
Çanakçı Hamamı, Hafsa Hatun Hamamı, Karagazi Hamamı, Terziler Hamamı, Yeniceköy Hamamı, Tahtakale Hamamı, Hekim Hamamı, Molla Arap Hamamı, Sultan Hamamı, Eski-Yeni Hamam, Şeyh Hamamı, Yanınayak Hamamı, Mehmed Ağa Hamamı

© 2002, Bu sayfadaki tüm yazılar ve fotoğraflar Haluk Özözlü'ye aittir, izinsiz kullanılamaz.

Sorularınız için: editör@sihirlitur.com

Sihirlitur Anasayfa'ya geri dönmek için tıklayınız



Ayasofya Mz.
Altınoluk

Bördübet
Cunda Adası
Cunda Adası Pazarı
Cunda'da Taverna

Alaçatı
Gökçeada
Kerpe
Pembe Kayalar
Rumeli Feneri
Garipçe Köyü
Vatozlar
Çayağzı Köyü
Suuçtu Şelalesi
Uluabat Gölü
Ortaköy
Sultanahmet Myd.
Kapalı Çarşı
Mısır Çarşısı
Çiçek Pazarı
Hayvanat Bahçesi
Pamukkale
Pamukkale Eğlence
Karaca Arboretum
Sarıyer Börekçisi
Turşucu Hacı Salih
Pulculuk
Filateli'de Sanat
Asım Can Gündüz
Tanker Yangını
Dondurma Show

 
Saat Kuleleri
Kuş Cennetleri
Antikalar
Fotoğrafçılık
Halılarla Türkiye

Yol Boyu lezzet

Kartpostallar
Köprüler
Deve Güreşi
Kuş Sarayları
Kaleler
Bacalar
Deniz Fenerleri
Zil Dünyası
Hediyelikler
Sembollerle Anadolu
İstanbul Heykelleri
Çeşmeler
Kapalıçarşı

 
Sağlık
Denizin Sırları
Mangal Kömürü
Patchwork
Yumurta Şapkası
Çerez Haritası
Turşu
A La Minute
Yel Değirmenleri
Bal
Dilimizdekiler
İstanbul Boğaz Geçişi
Kum Midyesi
Dekorlar
Yapılacak İşler
Hırka-i Şerif
Kutsal Emanetler
Sigortalı Hayat
Türk Hamamı
BlueJean Çanta
Cephe Kaplama
Kumaş Klasiği
Pat Pat
Sebastian Bach Konseri
Çarpıcı Resimler
Korkuluklar
Mavi Yolculuk

Kamp - Karavan
Damla Sakızı
Mısır Çarşısı
Pulculuk (Filateli)
Neşejoy Fashion Line
Masal Butikler
Bogaz Turu

Deniz Malzemesi

Antikacılar Pazarı
Çukurcuma Zamanı
Horhor Antika Çarşısı
Şapkacı Madam Katia
Piknik Alanları

Kent Kuşları
Zeki Müren Sergisi
Sarımsak Baş Tacı

Kahveler Çaybahçeleri
Victoria's Secret 2015
Victoria's Secret 2016
Victoria's Secret 2017

Pera'nın Heykelleri
Pera Duvar Resimleri
Pazarlar
Kızkulesi Gezisi
Levrek ve Tarihi
Dev Gemiler
Çiçeklerin Bakımı
Guguklu Saatler
Karpuzun Faydaları

 
çorba&zeytinyağlılar, sebzeli,etli,yumurtalılar hamur işleri&pilavlar, balıklar, tatlılar...
Mezeler&Salatalar
Balık Yemekleri
Köfteler&Köfteciler
Ekmekler&Fırınlar

 
Şarap, Likör Yapımı,
kokteyller
 

Kitaplık >>
Atatürk Evleri

büyütmek için TIKLAYINGezi yazarı fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Haluk Özözlü'nün 18.200 km. yol katederek fotoğrafladığı çok geniş kapsamlı bir çalışma. Kitabı seçkin kitapçılarda bulabilirsiniz.

Anıtkabir Müzesi
Anadolu Med. Mz.
Topkapı Sarayı
Ayasofya Müzesi

Antalya Müzesi

Efes Müzesi
Side Müzesi
Ihlamur Kasrı
Yerebatan Sarnıcı
Dolmabahçe Sarayı
Beylerbeyi Sarayı
İst. Arkeoloji Müzeleri
Mevlana Müzesi
Gelibolu Mevlevihanesi
Sağlık Müzesi
Kariye'nin Müzesi

Lokomotif Müzesi
Sadberk Hanım Müzesi
Rahmi Koç Sanayi Mz.
Pera Müzesi
T.D.İ. Merkezi

Yesemek Açık Hv. Mz.
İst. İtfaiye Müzesi
İş Bankası Müzesi
Beşiktaş JK Müzesi
Madame Tussauds Mz.
Özdilek Balmumu Mz.

Gülse Birsel
Hülya Koçyiğit
Tülin Şahin
Vatan Şaşmaz
Çağla Şikel
Aysun Kayacı
Tan Sağtürk
Gülşen
Doğkan
Nil Karaibrahimgil

Bu sayfalarda günlük yaşamdan komik kesitler bulabilirsiniz.