anasayfagezisergiolaylarunlulernostaljifotosakasihirligazetebiyaografi

Abant
Adana
Adrasan
Afyon-Gazlıgöl
Ağva
Akçakoca
Akyaka
Alaçatı
Alanya
Altınoluk
Altınova
Amasra
Amasya
Anadolu Feneri
Anadolu Kavağı
Anamur Bozyazı
Ankara
Antalya
Armutlu
Assos
Avşa Adası
Ayaş
Ayvalık
Babakale
Bafa Gölü
Balıkesir
Bayramoğlu K.C
Belek-Kurşunlu
Bergama
Beynam-Köprü
Beypazarı
Bilecik-Söğüt
Bodrum
Bolu-Gölcük
Bozcaada
Bördübet
Bursa
B.Kemikli Burnu
Cumalıkızık
Cunda Patriça
Çanakkale
Çandarlı
Çıralı-Olimpos
Çiftlik-Bayır
Çiftlikköy
Çilingoz Yalıköy
Çomakdağ K.
Çökertme
Dalaman
Dalyan
Demre-Myra
Denizli
Devrek
Didim
Dikili
Dilek M.P Karine
Dim Çayı
Diyarbakır
Domuz Çukuru
Düzce
Edirne
Eğirdir
Ekincik
Enez
Erdek-Kapıdağ
Erikli
Ermenek
Eskihisar
Eskişehir
Fethiye
Finike
Foça
Garipçe Köyü
Gazipaşa
Gebekum
Gelibolu
Gerede-E.tepe
Gideros Koyu
Göcek
Gömbe Yaylası
Gölcük-Birgi
Gölyaka Kardüz

Gümüşlük
Gümüştepe
Gelibolu Güneyli
Güney Şelalesi
Güre
Hatay
Hayıt B. Knidos
Hisarönü
Hurma Sahili
Ihlara Vadisi
Ildırı - Erythrai
Ilıca-Şifne
İassos
İçel (Mersin)
İğneada
İnbükü Koyu
İstanbul
İzmir
İznik
Katrancı Koyu
Kapadokya
Kapuzbaşı
Karaburun
Karamaka
Kaş-Kekova
Kayaköy
Kaynaşlı Topuk
Kazdağı-A.Dere
Kefken-Cebeci
Kemaliye(Eğin)
Kemer-Olimpos
Kerpe
Kırkpınar S.Gölü
Kıyıköy
Kilyos
Konya
Kömür Limanı
Köprüçay
Köyceğiz.G
Kula
Kumburun
Kuşadası-Çine
Kütahya
Labranda
Maden Deresi
Mandalya Körfz.
Mardin
Marmara Ereğli
Marmaris
Maşukiye
Mazı
Milas Euromos
Mudurnu
Mürefte
Nallıhan
Nemrut Dağı
Orhaniye
Ortahisar
Oylat-İnegöl
Ölüdeniz
Patara-Kınık
Phaselis
Polonezköy
Poyrazlar Gölü
Prens Adaları
Rumeli Feneri
Safranbolu
Saitabat Şelale
Salda Gölü
Samandere Ş.
Sandras Dağı
Sarıgerme
Saros Körfezi
Selçuk-Efes
Selimiye
Sığacık
Side-Manavgat
Silifke-Y.Koyu
Silivri
Sinop-Gerze
Sivas Divriği
Soğanlı
Sokakağzı
Söğüt
Sultaniye
Suuçtu Şelalesi
Sünnet-Sülüklü
Spil Dağı M.P.
Stratonikaie
Şile
Şirince
Tahtakuşlar K.
Taraklı-Çubuk
Tarsus
Taşkale
Taşucu
Tekirdağ
Terkos Gölü
Tire
Tokat Zile
Trabzon
Trilye
Truva
Türkbükü
Turunç
Uçmakdere
Uluabat Gölü
Uludağ
Umurbey
Urfa-Harran
Urla Karaburun
Uşak
Uzunkum İbrice

Yalancı Boğaz
Yalıkavak
Yalova
Yedigöller
Yenişehir
Yeşilyurt
Yörük Köyü



Ortaköy sahiline geliyor, kafede bir kahve molası sonrası 11.45 'de kocaman gemi gibi bir tekneyle kıyıya paralel hareket ediyorsunuz. Teknede simit, çay, kahve, meşrubat, Bira servisi yapılıyor. Konukları genellikle yerli ve yabancı turistler ile semt sakinleri oluşturuyor. Tur teknesi geniş, isterseniz kapalı salon bölümünde, isterseniz açık arka gölgeli bölümde, isterseni üstü tamamen açık olan teras da yolculuk yapabiliyorsunuz...
 
Beyoğlu, Galatasaray, Sıraselviler, Cihangir'den aşağı koyuverin kendinizi Tophane'ye kadar Çukurcuma'dasınız. Burası öyle avuç içi gibi bir yer ki ne Beyoğlu, ne Tophane'desiniz. Her sokağında, köşe başında birden fazla antikacının bulunduğu kendi başına, kendine özgün, farklı konumu içinde kayboluyorsunuz.
 
İstanbul Eminönü’nde bulunan tarihi çarşıda yok yok, size ne lazım? Mısır Çarşısı’nın çehresi günden güne değişiyor. Bir zamanlar baharatçıların, aktarların, ilaç ve kimyevi madde satan dükkânların bolca bulunduğu çarşı, turistlerin yoğun ilgisi nedeniyle değişim göstererek ürün çeşitliliği artırıp, adeta Beyazıt’ta bulunan Kapalıçarşı’nın küçük bir modeli konumuna büründü. Baharatçılar azalırken, turistik eşya dükkânları ve kuyumcuların sayıları artış gösterdi.

Horhor Antikacıları İstanbul Aksaray'da bulunan yedi kat üzerine kurulu 214 dükkândan oluşan çarşısında hizmet veriyor. Çarşıda 18. ve 19. yüzyıl Rönesans, gotik parçalar, aksesuarlar, ahşap oymalar, altın varak kaplı çerçeveler, koltuk takımları gibi antikaların yanı sıra yakın geçmişte kullanılmış ikinci el ve yeni yapım eşyalara da rastlanıyor. Çarşıda ahşap mobilyalar çoğunlukta olmasına rağmen bronz ve tutya heykeller, tombaklar, bakır, gümüş objeler, cam, kristal, opalin, seramik eşyalar, çini vazolar, avizeler, tablolar, saat çeşitleri, çini, döküm sobalar sık görünenler arasında yer alıyor.
 
Yüzmeden surf'e, futboldan baskete, fitnesstan trekkinge, tenisten basketbola, dağcılıktan balıkçılığa kadar her yaş için 60 farklı spor dalında her tür spor ekipmanı, tekstilini ve aksesuarı Decathlon'da bulabilirsiniz. Spor alışverişini hiç olmadığı kadar zevkli kılan Decathlon'un en büyük özelliği, en yenilikçi ve en kaliteli spor ekipmanlarını mümkün olan en düşük fiyatlarda sunuyor olması.
 
İstanbul Eminönü’nde bulunan tarihi çarşıda yok yok, size ne lazım? Mısır Çarşısı’nın çehresi günden güne değişiyor. Bir zamanlar baharatçıların, aktarların, ilaç ve kimyevi madde satan dükkânların bolca bulunduğu çarşı, turistlerin yoğun ilgisi nedeniyle değişim göstererek ürün çeşitliliği artırıp, adeta Beyazıt’ta bulunan Kapalıçarşı’nın küçük bir modeli konumuna büründü. Baharatçılar azalırken, turistik eşya dükkânları ve kuyumcuların sayıları artış gösterdi.
 
Beyoğlu’nun Galatasaray Meydanına geldiğiniz zaman sizi Aznavur ve Hacopula gibi pasajlar karşılıyor. Günümüzde de durum hala öyle görünse de, geçmiş yıllarda durum çok daha farklıydı.
O günlerden bugünlere neler değişmiş bir bakıyoruz.
Beyoğlu’nun 50’li yıllarında roplar, döpiyesler, tayyörler, mantoların revaçta olduğu, şapkalı eldivenli çantalı şık hanımların üzerinde modanın en son örneklerini görebildiğiniz yıllarda...
 

Sarımsak Baş Tacı
Meze sofralarının sevilen çeşitleri, sarımsak, zeytinyağı, limon, tuz karışımı sos hazırlanıp üzerine dökülen radika, patlıcan salatası, deniz börülcesi, roka salatası, biber ekşilemesi, sarımsaklı kızarmış ekmek, içine ince ince rendelediğimiz cacık, zeytinyağlı, yoğurtlu, domatesli soslara, çorbalara kullandığımız sarımsak hepsine ayrı lezzet katıyor.

 

Pul’un anavatanı olan İngiltere 1840 yılından beri Dünya filatelisinde söz sahibi. Bugün milyonlarca insanı peşinden koşturan pulu İngiliz parlamentosunda kabul ettirebilmek için Sir Rowland Hill gayret göstermiş. XVII. Yüzyılın başlarında Avrupa’da posta servislerinin hizmete başlaması ile gelişen posta düzeni mektuplardan alınacak ücretlerin ne şekilde olacağı gibi bazı sorunların oluşmasına sebep olmuş...
Neşejoy Fashion Line Çalışmalarını New York’ta sürdürmekte olan moda elçisi Neşe Tuncay, hayvan dostu tasarımları ile büyük beğeni kazanıyor. Designerliğe annesinin yanında erken yaşta başlayıp, ilerleyen zamanlarda New York'ta giyim imalatı yöneticiliği yaptıktan sonra 2000 yılından itibaren kendi markası üzerine çalışan moda tasarımcısı Neşe Tuncay, Roma, Londra piyasasından sonra, ürünleriyle Amerika butiklerinde de yer almaya hazırlanıyor.

Lise yıllarında resim hocasının etkisiyle resim yapmaya 1970 yılında başlayan Okşan Yarsuvat, Masalların Ressamı olarak tanınıyor. Anadolu Hisarında bir konakta doğan ve ailenin tek çocuğu olması, ailenin kendisiyle ilgisi, onu disiplinli, itaatkâr olmasına neden olmuş.

Masal Butikler
Tahtakale artık çok değişti, bir zamanlar erkeklerin hâkimiyetinde ki karanlık daracık sokaklarda, hanlarda toptancılar, eskiciler, takunya, fırın küreği, kazma, zincir satılan dükkânlar gelişti estetik ve çeşitlilik kazandı. Artık bilhassa ahşap boyama kursuna giden hanımların ham işlenmemiş ahşap objelerden satın almak için sık sık uğradıkları, takı tasarımcılığı için gecesini gündüzüne katan kurs öğrencilerinden, iç mimar, dekoratif ürünler hazırlayanların, yabancı turistlerin uğrak yeri oldu.

Zeki Müren'den Günümüze Kalanlar Sergisi
Sanatçının sergilenen fotoğrafları, film afişleri, kullandığı eşyalardan bazıları ve en çok da sahne kostümleri büyük ilgi çekiyor. Çeşitli konserlerde çekilmiş fotoğrafları izleyenler, her parçada giydiği değişik kostümleri de hayranlıkla seyrediyorlar.
Bilhassa Zeki Müren'in sahnede giymesi için özel olarak tasarlanmış, isimlendirilmiş renkli kıyafetlerin üzerinde ki el işleri, nakışlar, desenler, motifler, pullarla bezenmiş bölümler hayranlık uyandırıyor...



KENT KUŞLARI
İstanbul başta olmak üzere birçok kentte kuş popülâsyonu’nda dengeler hızla değişiyor. Kumrular, güvercinler azalırken, buna karşılık kargaların sayısı hızla artıyor. Değişen kuş sayı ve türlerine ilaveten, kuşlarda ki değişim de belirgin şekilde fark ediliyor.


Çarpıcı Resimler
Elektrik dağıtım şebekeleri, yüksek gerilim barındıran trafo merkezlerine hemen hemen her yerde rastlıyoruz. Genellikle penceresiz dört duvar, bir çatıdan ibaret olan bu küçük odaların duvarlarına, yörenin amatör ressamları tarafından yapılan resimlerle bir ölçüde görüntü kirliliği giderilmiş oluyor.
 

Hepimizin çeşitli konularda korkuları, endişeleri, tedirginlikleri var. Bazen küçücük bir canlıdan, bazen de doğa olaylarından, karanlıktan, sudan, yükseklik gibi bulunduğu ortamlardan

Diş ağrısı deyip geçmeyin!
Stress, aşırı çalışma, iş gezileri, yorgunluk,zorlayıcı koşullar vücut direncinin iyice düştüğü dönemler.Tatil ya da seyahat sırasında ağrıyan diş ise gezi programınızı altüst etmeye yetiyor.

Denizin Sırları - Nasıl Balık Tutulur
Deniz aslanı kim biliyormusunuz? Lüferin büyüğü kofana. Jilet kadar keskin dişleri ile daldığı balığı yaralar, yalnız balık mı? Bir milimetrelik oltayı bile bir hamlede keser atar. Onun için lüfer, kofana oltalarını bir metre çelik tel gövdeli yapıyorlar. Oltadan çıkarılan balığın dişlerine parmak kaptırmamak dikkat edilmesi gereken bir husus. Şimdide lüferin hayat hikayesi...

Mangal Kömürü - Mangal Nasıl Yakılır
Çanakkale-Ayvacık Söğütlü Köyü Assos Behramkale yolu üzerindeki odun kubbelerin için için tüten dumanları uzaktan Afrika köyünü andırsada, bu mangal keyfi için kullanılan kömürün imalat yeridir. Meşe, Palamut ağaçları kesilerek elde edilen odunlar ortası boşluk kalacak şekilde kubbe biçiminde diziliyor...


Çerez Haritası - Özel günlerimizin özel sohbetlerini paylaştığımız kuruyemiş ailesi, ithal edilen çeşitleriyle birlikte her geçen gün zenginleşiyor. Çerez tabaklarında bir araya geldiklerinde...
 

A La Minute - Geçmişi günümüze bağlayan nostaljik körüklüler... Geçmişteki yaşamı belgeleyen, körüklü kutu makinalar günümüzde antika niteliği taşıyor. Günümüzde teknoloji ve iletişim kaynakları öylesine hızla değişip gelişiyor ki
 
Patchwork - Tekstilci Bettina Frankenberg, 16 yıldır Türkiye'de yaşayan bir Alman. 1982 yılından beri sürekli Bodrum'da yaşayan Frankenberg, mükemmel Türkçe konuşuyor...
 
 
Yel Değirmenleri - Değirmenlerin saçı sakalı ağardı Cevabı, esen yelde Bir zamanlar Bodrum'un simgesi olan değirmenler hızla azalıyor. Çalışan değirmen de, değirmenci de bulmak çok güç artık. Satın alınıp, ev gibi döşenenlerin hayatı kurtuluyor. Ama...
 
 
Dekor - Çoğu zaman dışarıdan eve veya
ofise geldiğinizde elinizde bulunanları bırakacağınız, masa sehpa, etajer gibi bir yer ararsınız. Bu ya bütün gün elden düşmeyen cep telefonu veya aracın kontak.
 
 
Dış Cephe Kaplama - Artan sokak yaşam gürültüsü, istikrarsız geçen mevsimler, aşırı sıcak, soğuk hava ve yağışlar ev sakinlerini yeni ve kalıcı önlemler almaya zorluyor..
 
 
Türk Hamamı- Eğlencenin yeni adresi hamamlar, yıkanmanın yanı sıra banyonun, show'a dönüştüğü turistik mekanlar haline geldi.
Turistik oteller, Tatil Köyleri tesislerinde Türk hamamına, mutlaka yer verirken turistlerden büyük ilgi görüyorlar...
 
 
Bal - Arılar iğnelerinden, ürettikleri bala, taşıdıkları polene kadar şifa dağıtıyorlar. Amerika'da bir kilo arı zehiri yüksek fiyatlara alıcı bulurken, dünyanın en çalışkan arılarına Bolu'da rastlanıyor. Kıtalararası vızıldayan bu sevimli canlıların mizaçları, ürettikleri bal çeşitleri ve arıcılık konusu hayli ilgi çekiyor. Hangi besin maddesi..
 
 
İstanbul Boğazı Gemi Geçişi - Birbiri arkasına giriş yapan çeşitli tonajdaki gemiler farklı hızlarda seyredince çoğu kez birikimlere neden olup,birbirlerini geçmek zorunda kalırken, bu trafiğe eklenen olumsuz hava şartları, iç hat seferi yapan vapur ve yolcu motorları boğazdaki rizikoyu daha da artırıyor. Boğazda yaşanan son olaylardan biri de...
 
 
Kutsal Emanetler - Topkapı Sarayı'nda bulunan Hırka-i saadet dairesi içinde Hz. Muhammet'e ait eşyalar, halifelere, ashaba ve diğer din büyüklerine ait kılıçlar, kullanım eşyaları, dini kitap ve yazı levhaları, kabe eşyaları, kabenin onarımları sonucu gelen bazı yapı malzemesi ve eşyalar, Kabe kilit ve anahtarları görülebiliyor...
 
 
Kum Midyesi "Cik Cik"- Halk arasında "cik cik" olarak bilinen kum midyeleri Batı Karadeniz kıyılarının önemli deniz ürünlerinden sayılıyor. Besleyici olduğu kadar, kuvvetli besin değeri yüksek olan , kum midyeleri "Karadeniz Viagrası" olarak da tanınıyor. Pizzaların üzerinde malzeme olarak ve makarna soslarına ilave edilerek tüketilen kum midyesinin büyük bölümü yurt dışına ihraç edilirken, ülkemizde beş yıldızlı otellerin, lüks restoranların..
 
 
Sigortalı Hayat - Yasam, hepimiz için binlerce sürprizle dolu bir serüven. İyi olduğu kadar kötü de olabilecek sürprizlerden kimilerinin kolayca önüne geçebilmek mümkün. Kimilerininse ne zaman geleceği ve hayatımızdan neler götüreceği meçhul... Öyleyse yapabileceğimiz tek şey, bu kötü sürprizlerin hayatımızdan birşeyler götürmesine engel olmak. iste "sigortalatma" kavramının.
 
 
Yumurta Şapkası - Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan yumurta, değişik pişirim şekilleri,yumurtalı yemek çeşitleri ile en çok kullanılan, besin değeri yüksek, sevilen bir yiyecek çeşidi .Ne var ki bir canlının oluşması için, içinde her şey bulunan ve tam bir besin olan yumurtayı çok faydalı olmasına rağmen özellikle çocuklar sevmeyip yemekte isteksiz olabiliyorlar...
 
 
Dilimizdekiler - Onları unutmak imkansız. Dudaklarımızdan istemeden dökülüveriyorlar. Tatlı bir sohbette, günlük konuşmalarda, iş ilişkilerinde, alışverişde, otobüste, evde, sokakta, kısacası her yerde. Onları sıkça kullanıyoruz...
 
 
Pat Pat - Pat pat denilen icat biri geri, üçü takviye, sekiz vitesli son derece kullanışlı bir araç. Ne özelliği var? Neler yapıyor demektense neler yapmıyor sorusuna cevap vermek daha kolay. Kar, yağmur, çamur demeden en zorlu koşullarda, en dik yokuşları inip çıkıyor...
 
 
Yapılacak İşler - Bir çoğumuz zamanın kendimize yetmediğinden, hayatın akışı içersinde yapılması gereken bir çok işe yetişemediğimizden yakınırız. Eğlenceden, dinlenceden, yemek sürelerinden, uykudan fedakarlıklarla ne kadar zaman kazanmaya çalışsak ta yapılması gereken işler listesi tutmak zorunda kalırız...
 
Sebastian Bach Fırtınası - Heavy metal dünyasının devlerinden Skıd Row'un vokalisti J.Sebastian Bach yeni grubu ile verdiği İstanbul konserinde metalcileri derinden sarstı...
 
Turşu - Turşu, Türk sofrasının geleneksel tatlarından biri. Biberden fasulyeye, salatalıktan lahanaya, patlıcandan dometese kadar pek çok sebze ve meyvenin turşusu, özellikle...
 
Mavi Yolculuk - Tatil yapmanın, dinlenmenin bir başka çeşidi de tekne tutup mavi yolculuğa çıkmak. Bu tür bir tatil alternatifini bir veya birkaç konaklama tesisinde geçirilecek tatil ile mukayese ederseniz ortaya farklı durumlar, farklı avantajlar çıkıyor. Bu yazı konusunda sihirlitur.com web sitesi okuyucuları için MAVİ YOLCULUK gezisi...

Çadır Kampı Karavan Dünyası Tatil yapmanın, dinlenmenin bir başka türü de kamp ve karavan tutkusu olabilir. Hiç şüphe yok ki yıl boyu apartmanlar, binalar arasında yaşayıp tatilde de yine beton binalar arasında odalarda konaklamak bazıları için sıkıcı olabilir. Kimi farklı bir yaşam şekli, kimi otel, motel, tatil köyü konaklamasına oranla, daha ekonomik olduğu için çadır kurup kamp yapmayı tercih edebilir. Kimi kendini daha özgür hissedebilir.
 
Egenin emsalsiz tadı ve aynı ismi taşıyan adasıyla anılan sakız ağaç gövdesinden sızan reçinesi, son yıllarda yaygın kullanım çeşitleriyle lezzetlere lezzet katıyor. İzmir Çeşme yarımadasının sekiz mil açığında bulunan Yunanistan’a ait Sakız Adasında yetişen sakız ağaçları gövde damarlarına çizilen kesiklerden dışarı sızan damlalar halinde akan sakızların kuruduktan hemen sonra toplanmasıyla elde ediliyor.
 
Çay Evi, Çayhane, Çay Bahçesi, Kıraathane, Kafe, Kahve, kahvehane adına ne derseniz deyin bir çay, bir kahve içip zaman geçirilen bu mekânlar ülke genelinde anılarla hayatımızda yer etmeye devam ediyor. Bu bölümde zamanlarını ekonomik şekilde geçirmek isteyen sihirlitur.com okurları ülkemiz genelinde isim yapmış, rağbet gören kahvehane ve çay bahçelerinden örnekler bulabilirler. Tadı ve kıvamında bol köpüklü kahve ile demli çay yapmanın sırları.

DEKORATİF HEDİYELİKLER
Hızla akıp giden zaman ve yaşam koşulları içinde ilk akla gelen Yılbaşı, doğum günleri, evlilik yıl dönümleri, Anneler, Babalar, Sevgililer günleri birbirini takip ederken araya yeni evlilere ev hediyeleri, doğum, mezuniyet, başarı kutlama hediyeleri, bar, restoran, dükkân, ofis, mekan gibi yeni iş yeri açanlara hayırlı olsun ziyaretleri için ortama, konuya uygun hediyelikler dekoratif ürünler seçilmeye çalışılır.
Tüm bunlara çözüm bulabileceğiniz, her sektöre hitap edebilen, zengin çeşitler barındıran İstanbul Karaköy'de ki "Tüterler Hediye ve Dekoratif eşya Galerisi" hizmet veriyor.
Balıkadam Balıkçısı Beyoğlu Balık Pazarı'nda 2012 Eylül ayından bu yana hizmet veriyor. Balıkadam balıkçısı günlük mevsim balıklarının yanısıra, kendi imalatı soğuk meze deniz ürünleri ile de müşterilerin beğenisini kazanıyor. Ayrıca kalamar, ahtapot gibi Saroz Körfezi menşeili yerli ürünlerin bol olduğu zamalar tedarik edip, temizleyip buzdolabında yılın her ayı bulma imkanı sağlıyor. Balıkadam Balıkçısından müşterinin alıdığı her balık pişirime uygun şekilde ayıklanıp temizleniyor, tuzlu su ile yıkanıp strafor tabaklarda selofana sarılıp sunuluyor. Balığın hangi mevsimde ızgarası, tavası, buğulaması, fırında, tuzda pişirim şekilleri iyi olacaksa yapım tarifleri konusunda da tavsiyelerle yardımcı oluyor.

İstanbul’un Rumeli yakasında bulunan Pera’yı diğer semtlerden ayıran özelliklerden biri de süslü mimarisi. Bu bakış açısıyla açık hava müzesi gibi gezilebilen ünlü ve tarihi bölgenin yapı cephelerinde yer alan süs heykelleri, sütunlar, büstler, kabartma figürler, desenlerde taş ustalığının estetik örneklerini görmek mümkün oluyor.
Yoğun olarak Beyoğlu’nda bulunan heykelli binaları gezmeye Karaköy’den başlıyoruz.

Pazarlar için bir tür açık alan AVM leri de diyebiliriz.
Günümüz semt veya köy pazarlarında sadece sebze, meyve değil iğneden ipliğe, pazardan öteye ne ararsanız bulabiliyorsunuz.
Bazı yerel pazarlar haricinde bijuteriden antikaya, oyuncaktan günün modası elbiselere uzanan çeşitleri iç içe sergilenip satılıyor.
Bir de özellikli pazarlar var kimi yerde yöresel otların ön plana çıktığı, kimi yerde sebzelerin meyvelerin. Pazar çeşitleri çok fazla, ele aldığımız "Pazarlar" konusunda.


Yıllarca dev gemilere hizmet etmiş olan Galata Limanı gerek su derinliği gerekse sahil uzunluğu ve kapasitesi ile bazı gemilere yanaşma imkanı verememiş gemiler Dolmabahçe- Kabataş açıklarına demirlemişler, yolcular sahile motorlarla taşınmıştı. İşte bunlardan bazıları Camberra, France, Queenn Elizabeth, Cunnard Boğaz'ı gece ve gündüz süslemişlerdi. Galata Limanına yanaşan ve Boğaz'a demirleyen gemiler arasında okul gemilerinin, turist taşıyanların yanısıra dev savaş zırhlısı Missouri ve bazı uçak gemileri de sularımıza konuk olmuşlardı.


Hiçbir kentte olmayan özellikleri, mimarisi, efsanesi, panoraması, 2500 yıllık geçmişiyle Bizans eseri Üsküdar Harem sahilinde beş dakikalık mesafede ulaşılır küçücük bir ada üzerine kurulmuş olan Kızkulesi, İstanbul’da yaşayanlar kadar İstanbul’a dışarıdan gelen yerli yabancı turistlerinde ilk uğrak noktalarından biri sayılıyor


Çağımız her ne kadar dijital saat çağı olsa da telefonlar, bilgisayarlar, TV ekranları zamanı gösterse de koleksiyonerler bir yana, meraklılar tarafından ahşap konaklarda sesleri yankılanan mekanik duvar saatleri, eski guguklu saatlerden birine sahip olabilmek için servet değerinde meblağlar ödeniyor.


İtfaiye Müzesi ilk kez 1931 yılında zamanın itfaiye çalışanları tarafından Fatih İlçesinde bulunan İtfaiye Daire Başkanlığı binası olarak kullanılan tarihi yapının yanında ki ek binasında açılmış. Müze koleksiyonlarının bakım onarım ve binanın tadilatı gibi nedenlerle zaman zaman kapalı kalmış. 1989 yılında açılan müze 1997 yılında yine restorasyon sebebiyle kapatılmış. 23 Eylül 1998 yılı İtfaiye Haftası kutlamalarında yeniden düzenlenip adını da Kont Odön Szchenyi İtfaiye Müzesi olarak değiştirilerek tekrar açılmış.


İstanbul'da en sık duvar resimlerine Pera çevresinde rastlanıyor. Özellikle Galata Limanı sokakları başta olmak üzere, Perşembe Pazarı'na açılan sokaklar, Galata Kulesi çevresi, Yüksek Kaldırım, Tarlabaşı, Tepebaşı, Çukurcuma, Cihangir, Galatasaray, Küçük Parmakkapı civarı, apartmanların, birinci katları, garaj kapıları, dükkânların kapalı kepenkleri graffiti sanatçılarının tuvalleri oluveriyor.



Lezzetli ve ferahlatıcı etkisinin yanı sıra sağlık açısından da önemli faydalar sağlayan karpuz, ramazan sofralarında da tercih edilen yiyeceklerden biri. Yüzde 92'si sudan oluşan karpuz, içerdiği yüksek su oranı,vitamin ve mineraller ile kanserden cildi gençleştirmeye, saçları beslemesinden kilo vermeye dek çok sayıda fayda sağlıyor. Üstelik çekirdeği de faydalı!



Külahta, kâğıt helva arasında, dondurma kadehinde, bardakta, kornette hiç fark etmiyor, top top veya kaşık kaşık farklı lezzetle sahip çeşitleriyle dondurmaya karşı konulamıyor.
Limonlu, kaymaklı, çikolatalı, vişneli, çilekli, ananaslı, sakızlı, kavunlu, tarçınlı, sizin tercihiniz hangisi?



TÜPLÜ DALIŞ VE VURGUN
Günümüzde yaşanan tatil aktivitelerinden biri de su altı dalışları oldu. Özellikle Ege ve Akdeniz’de hizmet veren tatil köylerinde ve tatil merkezlerinde çeşitli tur acenteleri tarafından dalış turları düzenleniyor. Bu tür tüplü dalışlara katılacak olanlara malzeme tedarik ediliyor, hızlandırılmış kurslarla topluca Dikili, Fethiye, Antalya, Side, Marmaris, Bodrum gibi dalışa izin verilen müsait yerlere götürülüp dalış gerçekleştiriliyor. Ne var ki dalış diğer aktivitelere benzemiyor, bir gün jeep safari, ertesi gün rafting, sonra surf, okçuluk, bisiklet, cros, at binme, avm ile dolaşma, yelkenle gezme, pilotun yedeğinde yamaç paraşütüne katılma gibi değil.



"YürüYORUM 1" başlıklı bu konuda geçmişten günümüze değişen İstanbul cadde, meydan ve sokaklarını, zamanın ünlü mekanlarını, simalarını, markaları kısaca anılarımızın olduğu ortak paylaşım yerlerini dere tepe yürüyerek hızlı değişime kurban edilmiş yerleri günümüzde ki durumlarıyla karşılaştıracağız... Birinci bölüm kent merkezi Taksim'den Gayrettepe'ye olan güzergahta Elmadağ, Pangaltı, Harbiye, Osmanbey, Şişli, Mecidiyeköy hattı üzerinde arka sokaklara pek girmeden ne var ne yok günümüze ne kalmış ne değişmiş bakıyoruz.



"YürüYORUM 2" başlıklı konumuzun güzergahı Gümüşsuyu Taksim'den başlayıp İstiklal Caddesi, Beyoğlu üzerinden Tünel, Galipdede Yokuşu, Kuledibi, Yüksek Kaldırım, Karaköy, Galata ile son bulacak.
Bu Pera fotoromanında geçmişten günümüze değişen cadde, meydan ve sokaklarını, zamanın ünlü mekanlarını, simalarını, markaları kısaca anılarımızın olduğu ortak paylaşım yerlerini yürüyerek hızlı değişime kurban edilmiş yerleri günümüzde ki durumlarıyla film şeridi gibi karşılaştıracağız...


DEKORATİF HEDİYELİKLER
Hızla akıp giden zaman ve yaşam koşulları içinde ilk akla gelen Yılbaşı, doğum günleri, evlilik yıl dönümleri, Anneler, Babalar, Sevgililer günleri birbirini takip ederken araya yeni evlilere ev hediyeleri, doğum, mezuniyet, başarı kutlama hediyeleri, bar, restoran, dükkân, ofis, mekan gibi yeni iş yeri açanlara hayırlı olsun ziyaretleri için ortama, konuya uygun hediyelikler dekoratif ürünler seçilmeye çalışılır.
Tüm bunlara çözüm bulabileceğiniz, her sektöre hitap edebilen, zengin çeşitler barındıran İstanbul Karaköy'de ki "Tüterler Hediye ve Dekoratif eşya Galerisi" hizmet veriyor.



İnşaatına 1906 yılında Almanlar tarafından başlatılan yapı, 18 Ağustos 1908 yılında bitirilerek İstanbul Bağdat Demiryolu hattının başlangıç istasyonu olarak hizmete girmiş. TCDD ana istasyonu olan gar binası Kadıköy’ün, İstanbul’un Türkiye’nin simgesel tarihi değeri yüksek binalarından biri. Tarihi yapı, Anadolu’nun denizi olmayan kentlerinden gelen birçok yolcunun denizi ilk gördüğü yer olarak da anılarda yer almış. Konumu, ilginç kuleli mimarisi, dışarı çıkmalı pencereleri, iç ve dış süslemeleri, salon tavan ve kemerlerin renkli süslemeleri, motifleri ile müze kategorisinde olmamasına rağmen görkemli yapısı hayranlık uyandırıyor.



Yıldızı günden güne parlayan ve özellikle selfie çektirmek isteyenlerin platformunda İstanbul'u Haliç'in metro köprüsü tarafından, Boğaz'ın derinliklerine dek martıların arasında seyretme imkânı bulunuyor.


Kentin Galata, Beşiktaş, Yeniköy, Kireçburnu, Sarıyer, Balat, Eyüp Kadıköy, Büyükada gibi çeşitli semtlerinde yıllardır hizmet veren, kendine has tatları, çeşitleri, pişirim şekilleriyle, beğeni kazanmış fırınların nesi meşhur, nereden ne alınır gibi sorulara cevap bulacak, kahvaltı ve çay saatlerinin vazgeçilmezleri, hatta alışkanlık yapan, tiryakisi olduğumuz atıştırmalıkların detaylarına bakacağız.


Çakmaklarda genellikle makbul olan pirinç kasalılar, bununla beraber, eski olup antik değere sahip ve tadilatla yenilenip, günümüze uyarlanan çakmaklar da aranılıyor. Altın, gümüş kaplama olanlar, antik değerlerini maden değeriyle de artırırken kullanıcılar zevklerine göre, deri, sedef, lake, gül ağacı mineli, işlemeli, süet üzeri baskılı, kabartma desenli çakmakları da tercih edip kendilerine özel olacak çeşitli ilavelerde yapabiliyorlar.

2015 - Dünyaca ünlü Victoria's Secret Melekleri Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Behati Prinsloo, Candice Swanepoel, Lily Aldridge, Elsa Hosk, Jac Jagaciak, Jasmine Tookes, Kate Grigorieva, Lais Ribeiro, Martha Hunt, Romee Strijd, Sara Sampaio, Stella Maxwell, Taylor Hill, PINK modeli Rachel Hilbert'in katılımıyla gerçekleşen bu seneki defilenin en gözde parçaları Swarovski kristalleriyle süslenmiş iç çamaşır, ikonik melek kanatları ve Mouawad tarafından yapılan 2 Milyon Dolarlık 2015 Fireworks Fantasy Bra oldu. Ellie Goulding, Selena Gomez, ve The Weeknd'in özel performanslarıyla renk kattığı defile, New York City’de bulunan Lexington Silah Deposunda gerçekleşti.


2016
- Tarihinde ilk kez Paris'te gerçekleşen Victoria's Secret Fashion Show izleyenleri kendine hayran bıraktı. Road Ahead, Mountain Romance, Pink Nation, Secret Angel, Dark Angel ve Bright Night Angel isimli 6 ayrı segmentin bulunduğu defilede melekler nefes kesti. Dünyaca ünlü Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Lily Aldridge, Elsa Hosk, Jasmine Tookes, Josephine Skriver, Lais Ribeiro, Martha Hunt, Romee Strijd, Sara Sampaio, Stella Maxwell, Taylor Hill'in yanı sıra, Kendall Jenner, Gigi Hadid, Bella Hadid, Irina Shayk gibi süper modellerin de yer aldığı bu eşsiz defilede, ışıklar şehrinin tüm ihtişamı Victoria's Secret tasarımlarına yansıdı.
2017 - Yılın merakla beklenen moda şovu Victoria's Secret Fashion Show, Çin'in Şanghay şehrinde gerçekleşti! Şimdiye kadarki en büyük Victoria's Secret podyumunda yürüyen modeller, Nomadic Adventure, Porcelain Angels, Goddesses, A Winter's Tale, Millenial Nation ve Balmain işbirliğinden doğan Punk Angel adlı 6 ana tema içerisinde bu heyecan verici şovu gerçekleştirdiler.


© 2000, Bu sayfadaki tüm yazılar ve fotoğraflar Haluk Özözlü'ye aittir, izinsiz kullanılamaz.
Sorularınız için: editor@sihirlitur.com

Ayasofya Mz.
Altınoluk

Bördübet
Cunda Adası
Cunda Adası Pazarı
Cunda'da Taverna

Alaçatı
Gökçeada
Kerpe
Pembe Kayalar
Rumeli Feneri
Garipçe Köyü
Vatozlar
Çayağzı Köyü
Suuçtu Şelalesi
Uluabat Gölü
Ortaköy
Sultanahmet Myd.
Kapalı Çarşı
Mısır Çarşısı
Çiçek Pazarı
Hayvanat Bahçesi
Pamukkale
Pamukkale Eğlence
Karaca Arboretum
Sarıyer Börekçisi
Turşucu Hacı Salih
Pulculuk
Filateli'de Sanat
Asım Can Gündüz
Tanker Yangını
Dondurma Show

 
Saat Kuleleri
Kuş Cennetleri
Antikalar
Fotoğrafçılık
Halılarla Türkiye

Yol Boyu lezzet

Kartpostallar
Köprüler
Deve Güreşi
Kuş Sarayları
Kaleler
Bacalar
Deniz Fenerleri
Zil Dünyası
Hediyelikler
Sembollerle Anadolu

 
Sağlık
Denizin Sırları
Mangal Kömürü
Patchwork
Yumurta Şapkası
Çerez Haritası
Turşu
A La Minute
Yel Değirmenleri
Bal
Dilimizdekiler
İstanbul Boğaz Geçişi
Kum Midyesi
Dekorlar
Yapılacak İşler
Hırka-i Şerif
Kutsal Emanetler
Sigortalı Hayat
Türk Hamamı
BlueJean Çanta
Cephe Kaplama
Kumaş Klasiği
Pat Pat
Sebastian Bach Konseri
Çarpıcı Resimler
Korkuluklar
Mavi Yolculuk

Kamp - Karavan
Damla Sakızı
Mısır Çarşısı
Pulculuk (Filateli)

 
çorba&zeytinyağlılar, sebzeli,etli,yumurtalılar hamur işleri&pilavlar, balıklar, tatlılar...
Mezeler&Salatalar
Balık Yemekleri
Köfteler&Köfteciler
Ekmekler&Fırınlar

 
Şarap, Likör Yapımı,
kokteyller
 

Kitaplık >>
Atatürk Evleri

büyütmek için TIKLAYINGezi yazarı fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Haluk Özözlü'nün 18.200 km. yol katederek fotoğrafladığı çok geniş kapsamlı bir çalışma. Kitabı seçkin kitapçılarda bulabilirsiniz.

Anıtkabir Müzesi
Anadolu Med. Mz.
Topkapı Sarayı
Ayasofya Müzesi

Antalya Müzesi

Efes Müzesi
Side Müzesi
Ihlamur Kasrı
Yerebatan Sarnıcı
Dolmabahçe Sarayı
Beylerbeyi Sarayı
İst. Arkeoloji Müzeleri
Mevlana Müzesi
Gelibolu Mevlevihanesi
Sağlık Müzesi
Kariye'nin Müzesi

Lokomotif Müzesi
Sadberk Hanım Müzesi
Rahmi Koç Sanayi Mz.
Pera Müzesi
T.D.İ. Merkezi

Yesemek Açık Hv. Mz.
İst. İtfaiye Müzesi
İş Bankası Müzesi
Beşiktaş JK Müzesi
Madame Tussauds Mz.
Özdilek Balmumu Mz.

Gülse Birsel
Hülya Koçyiğit
Tülin Şahin
Vatan Şaşmaz
Çağla Şikel
Aysun Kayacı
Tan Sağtürk
Gülşen
Doğkan
Nil Karaibrahimgil

Bu sayfalarda günlük yaşamdan komik kesitler bulabilirsiniz.