anasayfagezisergiolaylarunlulernostaljifotosakasihirligazetebiyaografi

Abant
Acarlar Gölü
Adatepe
Adana
Adrasan
Afyon-Gazlıgöl
Ağva
Akçakoca
Akçay
Akyaka
Alaçatı
Alanya
Altınoluk
Altınova
Amasra
Amasya
Anadolu Feneri
Anadolu Kavağı
Anamur Bozyazı
Ankara
Antalya
Aphrodisias
Armutlu
Assos
Avşa Adası
Ayaş
Ayvalık
Babakale
Bafa Gölü
Bandırma
Bağırganlı
Balıkesir
Bayramoğlu K.C
Belek-Kurşunlu
Bergama
Beşkardeş
Beykoz
Beynam-Köprü
Beypazarı
Bilecik-Söğüt
Bodrum
Bolu-Gölcük
Bozburun
Bozcaada
Bördübet
Burgazada
Bursa
B.Kemikli Burnu
Büyükçekmece
Cumalıkızık
Cunda Patriça
Çanakkale
Çandarlı
Çamlıdere
Çayağzı
Çıralı-Olimpos
Çiftlik-Bayır
Çiftlikköy
Çilingoz Yalıköy
Çomakdağ K.
Çorum
Çökertme
Dalaman
Dalyan
Datça
Demre-Myra
Denizli
Devrek
Didim
Dikili
Dilek M.P Karine
Dim Çayı
Diyarbakır
Domuz Çukuru
Düzce
Eceabat
Edirne
Efes Antik Kenti
Eğirdir
Ekincik
Enez
Erdek-Kapıdağ
Erikli
Ermenek
Eskihisar
Eskişehir
Fethiye
Finike
Foça
Garipçe Köyü
Gazipaşa
Gebekum
Gedelek Köyü
Gelibolu
Gerede-E.tepe
Geyikli-Dalyan
Gideros Koyu
Göcek
Gömbe Yaylası
Gökçeada
Gölcük-Birgi
Gölyaka Kardüz
Göynük

Gümüşlük
Gümüştepe
Gelibolu Güneyli
Güney Şelalesi
Güre
Hatay
Hayıt B. Knidos
Heybeliada
Hisarönü
Hurma Sahili
Ihlara Vadisi
Ildırı - Erythrai
Ilıca-Şifne
İassos
İçel (Mersin)
İğneada
İnbükü Koyu
İstanbul
İzmir
İznik
Kalkan Kaputaş
Kalkım Kazdağı
Kapadokya
Kapuzbaşı
Karaburun
Karagöl Taşlıca
Karamaka
Kaş-Kekova
Katrancı Koyu
Kayaköy
Kaynaşlı Topuk
Kazdağı-A.Dere
Kefken-Cebeci
Kemaliye(Eğin)
Kemer-Olimpos
Kemerburgaz
Kerpe
Kınalıada
Kırkpınar S.Gölü
Kıyıköy
Kızılcahamam
Kilyos
Koçarlı-Cincin
Konya
Kömür Limanı
Köprüçay
Köyceğiz.G
Kula
Kumburun
Kuşadası-Çine
Kuşça Beldesi
Küçükkuyu
Kütahya
Labranda
Maden Deresi
Mandalya Körfz.
Manyas Gölü
Mardin
Marmara Adası
Marmara Ereğli
Marmaris
Maşukiye
Mazı
Meke Gölü
Milas Euromos
Mudanya
Mudurnu
Mürefte
Nallıhan
Nazarköy
Nemrut Dağı
Orhaniye
Ortahisar
Oylat-İnegöl
Oymapınar
Ölüdeniz
Ören
Patara-Kınık
Phaselis
Polonezköy
Poyrazlar Gölü
Prens Adaları
Rumeli Feneri
Safranbolu
Saitabat Şelale
Saklıkent
Salda Gölü
Samandere Ş.
Sandras Dağı
Saraylı Köyü
Sarıgerme
Saros Körfezi
Selçuk-Efes
Selimiye
Sığacık
Side-Manavgat
Silifke-Y.Koyu
Silivri
Sinop-Gerze
Sivas Divriği
Soğanlı
Sokakağzı
Söğüt
Sultaniye
Suuçtu Şelalesi
Sünnet-Sülüklü
Spil Dağı M.P.
Stratonikaie
Şile
Şirince
Tahtakuşlar K.
Taraklı-Çubuk
Tarsus
Taşkale
Taşucu
Tekirdağ
Terkos Gölü
Tire
Tokat Zile
Trabzon
Trilye
Truva
Türkbükü
Turunç
Uçmakdere
Uluabat Gölü
Uludağ
Umurbey
Urfa-Harran
Urla Karaburun
Uşak
Uzunkum İbrice
Uzunya Dalia K.
Üçağız Kaleköy
Varda Köprüsü
Yalancı Boğaz
Yalıkavak
Yalova
Yalvaç
Yedig
öller
Yeniköy Köyü
Yenipazar
Yenişehir
Yeşilyurt
Yörük Köyü
Zekeriyaköy



GEZİYORUM
Konya'da doğa ve tarih turu


Konya Anadolu Selçuklu Devleti ile Karamanoğlu Beyliği'ne başkent, Osmanlı'ya eyalet merkezi olmuş, Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip kentsel müze kimliği taşıyan ilimiz.



Hiç şüphe yok ki, Konya'da ilk akla gelen Mevlana Müzesi Sems-i Tebrizi Türbe ve Cami, sema gösterileri, sonrasında Karatay Çini Eserler Müzesi, İnce Minare Müzesi, Alaaddin Camii, Atatürk Müzesi, Koyunoğlu Şehir Müzesi Kütüphanesi, Arkeoloji, Etnoğrafya Müzeleri, Selçuklu Köşkü, Aziziye Camii, Şerafeddin Camii, Sırçalı Medrese, Yusuf Ağa Kütüphanesi, Ladik halıları, etli etmek, Konya şekeri, tahta kaşık v.s.
Fakat Konya sadece bu kadar değil tabii.


Konya kent merkezinde Mevlana Türbesi ile Alaaddin Tepesi arasında Mevlana Caddesi boyunca yapacağınız kısa yürüyüşte bir çok müze ve değeri görme şansı bulunuyor.

Karatay Çini Eserler Müzesi
Çini Eserlerin sergilendiği Karatay medresesi, Selçuklu Sultanı İzzettin Keykavus II. zamanında Emir Çelalettin Karatay tarafından 1251 yılında yaptırılmış. 1955 yılında Çini Eserler Müzesi olarak ziyarete açılan Medrese binasında Kubadabat sarayı Çinileri, Beylikler, Osmanlı Dönemi Çinileri, Medresenin mozaik duvarlar çinileri görülebiliyor.

İnce Minare
Alaaddetin Tepesi karşısında yer alan ve Selçuklu mimarisinin karakteristik özelliklerini barındıran müze, Taş ve Ahşap Eserler Müzesi olarak hizmet veriyor. Selçuklu Sultanı İzzettin Keykavus II. Devri'nde Vezir Sahip Ata Fahrettin Ali tarafından 1258-1279 'da Hadis ilmi okutulmak üzere yaptırılmış bir medrese.
Taç kapısında ki taş işçiliği ile hayranlık uyandıran ve 1956 yılında müze olarak açılan İnce Minare'de, Beylik Dönemi, Selçuklu Dönemi, Osmanlı'ya ait taş ve ahşap eserler görülebiliyor.

Konya Çevresi
Türkiye'nin tahıl ambarı Konya'nın biraz da doğasına bakacak olursak, il sınırları içinde ilk göze çarpanlar, Hadim yakınlarındaki Yerköprü Şelalesi, sonrasında ürkütücü yalnızlığına rağmen pastoral lezzete sahip Karapınar Meke Krater Gölü, Ereğli İvriz Kaya Kabartması, Beyşehir Eflatun Pınarı, Eşrefoğlu Camii, Cihanbeyli Kuşça Anıt Kayaları, Sille, İnsanlık tarihinin ilk yerleşim, ilk ev mimarisi, ilk kutsal yapılarına ait buluntular barındıran Cumra ilçesinde ki Çatalhöyük Arkeolojik Alanı, Gökyurt'ta bulunan Kilistra, Meram Bağları, Akşehir, Seydişehir, Ilgın ve Ilgın kaplıcaları, Tuz Gölü, Obruklar, yeraltı şehirleri, hanlar, kervansaraylarıyla çok zengin.
Genellikle dağı, rampası olmayan ovaya kurulu kentin doğa güzelliklerini, antik değerlerini dümdüz ip gibi uzanan yollarıyla gezmeye bir yerden başlamak gerek. Ben de çevre gezilerine suyun en bol olduğu yerden Yerköprü Şelalesi'nden başlıyorum.



Yerköprü Şelalesi
Konya'dan Karaman yönünde ovada uzanan ip gibi düz ve geniş yoldan, Hadim tabelasına kadar geliyorsunuz. Hadim'e varmadan Aladağ'a doğru 29 km devam ederek çevreye uyumlu toprak renkli evleriyle göze batan Yağcılar'dan 7 km sonra, Bademli'ye ve Şelale'ye ulaşılıyor.
Araçtan inip çok kısa bir yürüyüşle su sesinin geldiği tarafa yönelince, kendinizi mağaralar, kireçtaşı havuzlar, yosunlu travertenler, çeşitli oluşumlar ve yöreye özgü bitkiler arasında buluyorsunuz.
20 metre yükseklikten koparcasına akan şelale, bazen yer altından bazen de yer üstünden Akdeniz'e ulaşma uğruna, yoluna devam ediyor.
Göksu nehri şaşırtıcı travertenlerin oluşumunda ki etkisiyle izleyenlerde hayranlık uyandırıyor.
Şelale çevresinde hem fotoğraf çekip, hem de değişik açılar bulmak gibi bir hevesiniz varsa, kayaların ıslak ve yosunlu, kaygan kısımlarına ve bastığınız yerlere özel bir dikkat gerekiyor.
Coşarak dökülen azgın suların, etrafa dağıttığı su zerrecikleri ve oluşan hırçın akıntıların çıkardığı uğultulu ses, kısa sürede üzerinizdeki tüm yorgunluğun ve birikimlerin kaybolmasına yardımcı oluyor.
Kükreyen su sesine karışan mutlu kuşların korosu eşliğinde piknik ve kamp yapabileceğiniz mekanda, mevsime göre değişen ışık efektleriyle farklı renkleri keşfedebilir, gökkuşağını görebilir ve ilginç fotoğraflar çekebilirsiniz.
Yağışların neden olduğu toprak rengi su ise yazın daha bir maviliğe bürünüp netlik kazanıyor. Şelale geziniz sonrası ya geldiğiniz yoldan geri dönebilir ya da virajlı ve zaman alacak Toroslar'ı aşarak Ermenek üzeri Mut'tan Silifke'ye inebilirsiniz.
Şimdi de Konya - Ereğli yolu üzerinde Karapınar yakınlarında ki doğanın sürprizi Meke Tuzlası Krater Gölü'ne uzanıyoruz.


Meke Krater Gölü

Meke Gölü, Karapınar yakınlarında yoldan 1 km içerde bulunuyor.
Göl girişinde bilgilendirici bir tabela ve ağaçlandırma sahası bulunuyor. Tabela önünden ayrılan rampa, sizi göl kıyısına getiriyor.
Yolun doğu veya batısından devam eden kömür tozuna benzer yol, bir yandan sizi krater ağzında olduğunuza inandırırken, gölün manzarasının en güzel seyredildiği arka yüzeyine götürüp, çevresini dolaşmanıza da imkan veriyor.
Kırık kömürü andıran tozsuz yolun dışı, "off-road" zevkini tatmin edecek engebeli bir arazide bodur otlar arasında yol alma olanağı da sunuyor. 4 km'ye yakın çevresi olan Meke Tuzlası Krater Gölü'nün içinde oluşan volkan bacası örneği adacıklar, doğa tutkunlarına ayrı bir görsel lezzet sunuyor. Meke Gölü'nden Karapınar'a girişte yolun sonunda ve biraz içerde bulunan tepeler yoldan dikkat çekmese de, "Ketirlik" adıyla anılıyor ve ilginç bir kaya kütlesi barındırıyor.
Doğanın bir hayli bonkör davrandığı bölgedeki doğal kır çiçekleri, yosun yüzlü kayalar makro fotoğraf çekimlerine meraklı olanların ilgisini çekiyor. Ne var ki aşırı su kaybı ve kullanımıyla gölün su seviyesi hayli azalmış, hatta yaz başında tamamen kurumuş görünüyor. (Haziran 2016)

İvriz Kaya Kabartma Anıtı
Konya Ereğli'ye gelmişken, 21 km uzaktaki İvriz'i mutlaka görmek gerekiyor. Ereğli Belediyesi İvriz yolunun en uygun bölümlerine tabelalar yerleştirmiş. Böylece kimseye sormadan, İvriz'e ve görkemli kaya anıta ulaşabiliyorsunuz.
Tuwana krallığından zamanımıza kadar en önemli kabartma, geç Hitit dönemine ait ve Tuwana kralı Warpulowas tarafından M.Ö. 8. yüzyılda yaptırılmış. Bereket tanrısı Tarhundas ile onun karşısında ibadet eden Kral Warpulowas figürleri ve arka kısmındaki Hitit hiyeroglif yazısında, "Ben hakim ve kahraman Tuwana kralı Warpulovas. Sarayda bir prensken, bu asmaları diktim. Tarhundas onlara bereket ve bolluk versin." deniliyor.
Kabartmada Hitit sanatından başka, Asur ve Frig sanatı etkileri de görülüyor. Yazın inanılmaz derecede soğuk bir suyun bulunduğu İvriz, ceviz, ceviz büyüklüğünde kiraz, fındık ve üzümüyle ünlü.
Baraj gölü çevresi ise keyifli kır lokantaları ile konukları ağırlıyor.

Kilistra
Kilistra Antik Kenti Konya'nın 34 km. güney batısındaki Hatunsaray Bucağının 16 km. kuzey batısındaki Gökyurt Köyü sınırları içerisinde yer alıyor.
Ana yoldan içeriye doğru ayrıldıktan sonra 12 km lik asfalt yol ile ulaşılan Kilistra da ilk dikkat çeken kayalara oyularak yapılmış kiliseler oluyor. Kapadokya bölgesinde görülen peri bacalarını andıran görkemli kayalar içindeki kiliseler, rahat gezilme imkânı sunarken, yapılan temizlik çalışmaları ve demir parmaklıklı kapılarla korunmaya çalışılmış olduğu görülüyor.
Duvarlarında resim veya kabartmaya rastlanmayan ve bazı kaya oyma odaların iki katlı oluşu dikkat çekiyor. Basamaklarla çıkılan çevreye hâkim tepe, Kilistra'nın tamamını seyir imkânı veriyor.
Yapılan çalışmalarda Kilistra'da M.Ö. III. y.y. kadar yerleşim olduğu anlaşılmış. Listradan (Hatunsaray) gelip Mistiya'ya Beyşehir'e doğru devam eden tarihi kral yolu (Vig Seboste) üzerinde yer alan antik kentin M.S. 7. y.y. da yumuşak kayaların oyulması ile birçok kaya yerleşmesi oluşturulmuştur.
1998 yılında giderleri İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından karşılanmak üzere Konya Müze Müdürlüğü adına yapılan kurtarma kazısı çalışmalarında, Haç Planlı Şapel, Sümbül Kilise, Büyük Su Sarnıcı ve Sirahanelerde temizlik, restorasyon, çevre düzenlemesi yapılmış.
M.S. 8. y.y.'a ait olan Haç Planlı Şapel iç ve dışı yekpare kaya oyuğu olması nedeniyle eşine az rastlanan nitelikte olduğu belirtiliyor.

Hitit Su Anıtı
Çevre gezilerine meraklı olanlar için Konya yakınlarında yapacağınız turda Beyşehir Gölü yakınlarında bulunan Eflatun Pınarı "Hitit Su Anıtı"farklı bir görünüm sergiliyor.
Beyşehir Gölü'ne paralel uzanan yolun 8'inci km'si içinde bulunan pınara, Sadıkhacı tabelasından giriş yapıp, köye girmeden tepeden sola ayrılan yol ile ulaşılıyor. Yol üzerinde herhangi bir işaret ya da tabela olmadığı için, yol ayrımına dikkat etmek gerekiyor.
Pınar gölcüğü kıyısındaki yerli kaya üzerine yapılan kabartmaların bulunduğu anıt ve çevredeki kalıntılarda, çeşitli figürler yer alıyor.

Kızılören Hanı
Konya-Beyşehir yolu üzerinde Anadolu Selçukluları'ndan kalan en önemli yapılardan biri de, Kızılören Hanı.
Konya'ya 41 km uzaklıktaki han, il çevresinde yapılmış en eski Selçuklu Hanı özelliğini taşıyor.
Sarı kırmızı taşlarla örülen ve iki bölümden oluşan hanın büyük bölümü yıkılmış.
Ama yine de iki katlı olduğunu belirten kalıntılara rastlanıyor.

Kuşça Beldesi Peri Bacaları

Ankara Konya yolu, Kulu Cihanbeyli arasında Kuşça beldesine doğru 26 km içeri girdiğiniz zaman, Türkiye’de ki peri bacaları stilinde erozyon sonucu ortaya çıkmış, kimisi mabet, kimisi totem, kimisi peri bacasını andıran tabiat anıtları ile karşılaşıyoruz.
Kumtaşı, çakıltaşı, kiltaşı, volkanik küller, killi kireçtaşı oluşumların katmanlı, kollu bacaklı, kum saati gibi ince belli oluşları ve farklı nesnelere benzeyen biraz gizemli biraz da ürkütücü formasyonlar içermesi nedeniyle sahip olduğu efsaneler dilden dile dolaşıyor.
Kuşça Çelil Boğazı mevkiinde, Tabiat anıtı kayaların yanına, tepelere tırmanmak, kumlu arazide kayaların birinden inip bir diğerine çıkmak, trekking tutkunları, foto safari meraklıları, cross motosikletle engebeli arazide dolaşmayı severler için bölgeye has karakterde nemsiz, kuru, esintili havada, doğa ile başbaşa kalmak için ideal ortamı oluşturuyor.

Buğday Ambarı Konya
Konya ve çevresinde yapacağınız gezi boyunca bilhassa sonbahar mevsiminde en çok göreceğiniz manzara hasat çalışmaları oluyor.
Biçer döverler, traktörler buğdayları ve samanları ayrı ayrı işleyip balyalar halinde tarladan toplayıp yerlerine ulaştırıyorlar.


Konya'dan Ne Alınır
Konya çevresinde dönüp dolaştık, kentten ayrılmadan önce adet olduğu üzere beraberimizde götürebileceğimiz hediyelik anı eşyalarından satın almaya geldi. Bunu gerçekleştirmek için öyle fazla uzaklaşmaya gerek yok. Konya'nın kalbi Mevlana Caddesi ve meydanında atıyor.
Kente neresinden girerseniz girin, sonunda yön tabelaları sizi otoparklarla, konaklama tesisleriyle, çarşıları, camileri, bankaları, etli ekmek yenecek lokantaları, turistik eşya dükkânlarıyla çevrili Mevlana Bulvarına çıkarıyor.
Yaya trafiği yoğun, tek yönlü olmasına rağmen trafik derseniz arap saçı, trafik ışıkları çok sık, ramvaya geçişine dikkat gerek.


Tüm Anadolu kentlerinde görülen birbirinin kopyası uzun boylu apartmanlar arasında yürüyor, hem Konya'nın kent merkezini gezmiş oluyor hem de Konya'ya özgü hediyelik eşyaları ne var ne yok topluca görebiliyorsunuz.
Ne alabilirim diye kararsız kalanlar için Konya'nın Lâdik halı ve canlı renkli kilimleri çok ünlü ve yöresel renk, motif ve karakteristik özellikleri taşıyor.
Antika halı satan dükkanlarda Antalya Döşemealtı, Kayseri Bünyan, Sivas gibi yörelere ait eski halı ve kilim satanlara, onaranlara da rastlanıyor.
Seramik yapım, semazen biblolarının çeşitleri de oldukça fazla.
Mevlana Türbesi biblosu başta olmak üzere, üzerine Mevlana deseni çizilmiş çini tabaklar, vazolar, çeşitli renklerde kaftan seramik çini bibloları, bakır üzerine çalışmalar, resimli tahta kaşıklar, Konya Şekeri, kayseli lokum satan dükkânların hepsi bu bölgede yoğunlaşıyor.


Ayasofya Mz.
Altınoluk

Bördübet
Cunda Adası
Cunda Adası Pazarı
Cunda'da Taverna

Alaçatı
Gökçeada
Kerpe
Pembe Kayalar
Rumeli Feneri
Garipçe Köyü
Vatozlar
Çayağzı Köyü
Suuçtu Şelalesi
Uluabat Gölü
Ortaköy
Sultanahmet Myd.
Kapalı Çarşı
Mısır Çarşısı
Çiçek Pazarı
Hayvanat Bahçesi
Pamukkale
Pamukkale Eğlence
Karaca Arboretum
Sarıyer Börekçisi
Turşucu Hacı Salih
Pulculuk
Filateli'de Sanat
Asım Can Gündüz
Tanker Yangını
Dondurma Show

 
Saat Kuleleri
Kuş Cennetleri
Antikalar
Fotoğrafçılık
Halılarla Türkiye

Yol Boyu lezzet

Kartpostallar
Köprüler
Deve Güreşi
Kuş Sarayları
Kaleler
Bacalar
Deniz Fenerleri
Zil Dünyası
Hediyelikler
Sembollerle Anadolu
Çeşmeler
Kapalıçarşı
İstanbulun Heykelleri

 
Sağlık
Denizin Sırları
Mangal Kömürü
Patchwork
Yumurta Şapkası
Çerez Haritası
Turşu
A La Minute
Yel Değirmenleri
Bal
Dilimizdekiler
İstanbul Boğaz Geçişi
Kum Midyesi
Dekorlar
Yapılacak İşler
Hırka-i Şerif
Kutsal Emanetler
Sigortalı Hayat
Türk Hamamı
BlueJean Çanta
Cephe Kaplama
Kumaş Klasiği
Pat Pat
Sebastian Bach Konseri
Çarpıcı Resimler
Korkuluklar
Mavi Yolculuk

Kamp - Karavan
Damla Sakızı
Mısır Çarşısı
Pulculuk (Filateli)
Neşejoy Fashion Line
Masal Butikler
Bogaz Turu
Deniz Malzemesi
Dalış ve Vurgun
Antikacılar Pazarı
Çukurcuma Zamanı
Horhor Antika Çarşısı
Şapkacı Madam Katia
Piknik Alanları

Kent Kuşları
Zeki Müren Sergisi
Sarımsak Baş Tacı

Kahveler Çaybahçeleri
Pera'nın Heykelleri
Pera Duvar Resimleri
Pazarlar
Kızkulesi Gezisi
Levrek ve Tarihi
Dev Gemiler
Çiçeklerin Bakımı
Guguklu Saatler

Karpuzun Faydaları
Dondurma
YürüYORUM 1

YürüYORUM 2
Dekoratif Hediyelikler
Haydarpaşa Garı
Kubbe İstanbul
Kurabiye Fırınları

 
çorba&zeytinyağlılar, sebzeli,etli,yumurtalılar hamur işleri&pilavlar, balıklar, tatlılar...
Mezeler&Salatalar
Balık Yemekleri
Köfteler&Köfteciler Peynirler Ekmekler&Fırınlar
Karides Yemekleri
Lezzet Turu

 
Şarap, Likör Yapımı,
kokteyller
 

Kitaplık >>
Atatürk Evleri

büyütmek için TIKLAYINGezi yazarı fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Haluk Özözlü'nün 18.200 km. yol katederek fotoğrafladığı çok geniş kapsamlı bir çalışma. Kitabı seçkin kitapçılarda bulabilirsiniz.

Anıtkabir Müzesi
Anadolu Med. Mz.
Topkapı Sarayı
Ayasofya Müzesi

Antalya Müzesi

Efes Müzesi
Side Müzesi
Ihlamur Kasrı
Yerebatan Sarnıcı
Dolmabahçe Sarayı
Beylerbeyi Sarayı
İst. Arkeoloji Müzeleri
Mevlana Müzesi
Gelibolu Mevlevihanesi
Sağlık Müzesi
Kariye'nin Müzesi

Lokomotif Müzesi
Sadberk Hanım Müzesi
Rahmi Koç Sanayi Mz.
Pera Müzesi
T.D.İ. Merkezi

Yesemek Açık Hv. Mz.
İst. İtfaiye Müzesi
İş Bankası Müzesi
Beşiktaş JK Müzesi
Madame Tussauds Mz.
Özdilek Balmumu Mz.
Boukoleon Sarayı İstanbul Sirkeci Garı Tekfur Sarayı Müzesi Atatürk Arboretumu Beykoz Mecidiye Kasrı

Gülse Birsel
Hülya Koçyiğit
Tülin Şahin
Vatan Şaşmaz
Çağla Şikel
Aysun Kayacı
Tan Sağtürk
Gülşen
Doğkan
Nil Karaibrahimgil

Bu sayfalarda günlük yaşamdan komik kesitler bulabilirsiniz.