Marmara Gemisi
  Dekoratif Hediyelikler
 
 
Hazırlayan: Haluk Özözlü
 
  Kimi, neyi ararsanız hemen bulabileceğiniz, seçmekte, karar vermekte zorlanacağınız, hatta hayal mi gerçek mi arasında kalıp şaşkınlık yaşayıp, kendinizi kaybedeceğiniz çılgın bir dünya!... işe yarayan, yıllarca kullanılabilen, sahibini mutlu eden, hediyeyi vereni hatırlatan ve beğenilen hediye seçmek oldukça zor görünür. Acabalar içinde kalınırken en uygunu seçmek bazen endişe, bazen heyecan, bazen sabırsızlık yarattığı da oluyor.
Hızla akıp giden zaman ve yaşam koşulları içinde ilk akla gelen Yılbaşı, doğum günleri, evlilik yıl dönümleri, Anneler, Babalar, Sevgililer günleri birbirini takip ederken araya yeni evlilere ev hediyeleri, doğum, mezuniyet, başarı kutlama hediyeleri, bar, restoran, dükkân, ofis, mekan gibi yeni iş yeri açanlara hayırlı olsun ziyaretleri için ortama, konuya uygun hediyelikler dekoratif ürünler seçilmeye çalışılır.
Tüm bunlara çözüm bulabileceğiniz, her sektöre hitap edebilen, zengin çeşitler barındıran İstanbul Karaköy'de ki "Tüterler Hediye ve Dekoratif eşya Galerisi" hizmet veriyor.


Sihirlitur web sitesi takipçileri için Tüterler Hediyelik ve dekoratif Galerisi katlarında dolaşıyor, temalı objeler tek tek inceleyip ana hatlarıyla ne var ne yok bakıyoruz.
10 TL'den başlayıp 6 bin TL fiyat aralığına dek uzanan hediyelik ve dekoratif eşyalar arasında yok yok!. Bir kısmını saymaya başlarsak eğer, her mesleği anımsatan gerçeğine bire bir uygun olarak mermer tozundan imal edilmiş biblolar heykelcikler ilk sırada yer alıyor.
Bunlar arasında balerin figürleri, denizkızı, Deniz Tanrısı Poseidon heykelleri, savaşçılar, Kızılderili figürleri, cambazlar, doktorlar, aşçılar çok çeşitli et ve ot oburların figürleri bulunuyor.
Dış mekân için tasarlanmış fiberden yapılma çekiç başlı köpek balığı, zeplin, korsan, Kızılderili, şövalye, Havai'li kız heykellerinin yanı sıra adaleti temsil eden heykeller, balıklar, dev ıstakozlaryine eğlence yerleri için dekoratif ürünler, sadece iş yeri için değil evler için de kullanılıyor. Fanatik Galatasaray taraftarları için bire bir boyda aslan veya Beşiktaş Kulübü taraftarları için kanatları açık bir kara kartal figürlü heykel bulunduğu yere hareket kazandırıp coşku yaratıyor.


Dekoratif özellikli hediyelik objeler galerisini sihirliturcom farkıyla geziyor, seyirlik manzarasına sizlerle misafir oluyoruz.
Büfe üstü, masa, raflarda kullanılmak üzere hafif fiber malzeme ile üretilmiş, ayaklı olarak tasarlanmış kılıç balığı, yavrusunu besleyen penguen bulunduğu yere hareket kazandıran makeler olarak bulunduğu yerleri süslüyor.


Duvar mask çeşitleri arasında ahtapot maskı dikkat çekerken, göz yerleri ışıklı olması ile aplik görevini yerine getirip, diğer mask çeşitleri ile duvara anlam kazandırıyor, Venedik masklarını, festivali atmosferi yaşatıyor. Koyun, inek, üç maymun, kedi, bilgelik temsili baykuş veya eros heykeli kütüphane, masa, büfe üstünü monotonluktan kurtarıyor.
Şapka kısımları çeşitli balık motifleri ile süslendirilmiş başucu komodin abajurları çevreye süzülen ışıklarıyla ortamı yat, gemi kamarasına çevirmeye yetiyor. Gemici düğümlerini gösteren camlı çerçeveli dekoratif ürünler tablo gibi seyredilirken, gramofon, daktilo ve tekne maketlerinden, el boyaması meslek temsili heykellerden gözünüzü ayıramıyorsunuz.

Marmara Gemisi


Tekne motorlar, yelkenliler derken gül ağacından yapılma bir metre'ye yakın sürat motorları veya römorkör, gemi modelleri renkleri tasarımları ile hiç aklınızda yokken gördükten sonra bu defa çıkmaz oluyor.
Hediyelikler arasında kendinize bir şey almak isteyeceğiniz çok şey bulunuyor mesela cam şişe içinde yapılmış bir gemi, buzdolabı kapağına mıknatısla yapıştırabileceğiniz bir deniz feneri, güzel bir işçilik barındıran Karadeniz takaları, kayıklar, çektirmeler, yelkenliler, balıkçı teknelerine ekonomik fiyatla sahip olabiliyorsunuz.
Tarihte Fokailerin elli kürekli ticaret gemilerini görünce aklınız Foça'ya gidiyor, Deniz Fenerleri denizi çağrıştırıyor, gerçek ölçülerde aslan, geyik, at, fil başları beyin fırtınası yapmaya mecbur kılıyor!.


Çeşitli boylarda bulunan ahşap vernikli dümenler duvara asılmayı, belki avize olmayı yada altına ayak, üstüne cam kestirilip masa, sehpa olmayı bekler gibi bakıyor. Dalgıç başları, gemici çanları, kampanalar kah biblo kah saatli olarak sergileniyor, pusula, barometre, termometre saatli gruplar alınabilir hediyelikler arasında pırıl pırıl parlıyor.
Can simitleri, el boyası meslek figürü heykellerden, büstlerden, galeri girişinde orta bölümde bizi karşılayan yine kompozisyonlu tasarlanmış antika klasik otomobillere bakıyor, kendimizi galeri dışına çıkartırken aklımızı içeride bırakıyoruz.
Gül ağacından yapılmış olan tekne maketleri arasında Norveç Balıkçı teknesi, bazı savaş gemileri, yatlar da bulunuyor.



Deniz konulu motiflerle süslü abajurlar masa, büfe, komodin, sehpa üstlerine renk katarken, her boy şişe içinde yapılmış tekne bibloları 30 TL, 50 TL ila 70 TL fiyat aralığında bulunabiliyor. Büfe üstü, masa, raflarda kullanılmak üzere hafif fiber malzeme veya mermer tozu ile üretilmiş, ayaklı olarak tasarlanmış heykelcikler bulunduğu yere hareket kazandırandırıyor.

Marmara emisi

Lokomotif röleyfi, korsan başı, zeplin, uçak, istakoz maketleri, Kızılderililer setleri, savaşcılar, şovalyeler, ahtapot, balıkçı, kadın, balerin figürleri, çeşitli ebatlarda tablolar, çerçeveli resimler, dünya, top arabaları, müzik dolapları, kompozisyonlu klasik otomobil modelleri, gemici ve siliyon fenerleri, esprili kelimeler içeren pirinç tabelalar bulunabilecekler arasında.


Bire bir ölçülerde imal edilen meslek grupları temalı heykelleri genellikle oteller, barlar, çeşitli mekânlarda, salon ve lobilerde dekor amaçlı bulunduruyorlar. Korsan temalı heykeller, çeşitli denizci figürleri ile gruplandırılarak kalyon kompozisyonu tamamlanıyor, kolon ve sütunlar bu tür objelerle giydirilerek mekâna seyredilecek tema kazandırılıyor.


Zırhlı kıyafete bürünmüş gladyatör, şövalye heykellerini, yöresel kıyafetli Havai Kızı, telefon kabini, kahveci kompozisyonu tatil köylerinin, yazlık mekânların yanı sıra evlerde salonlarda da kullanılıyor. Fiberden mamül balık, uçak, zeplin tavanlara asılıyor, aşçı heykeli restoranların fuayelerinde, antrelerde mönü sunumlarında sergilenip mekânın vazgeçilmezi sayılıyor.

Marmara emisi

Oteller, barlar, tatil köyleri, animasyon ekipleri veya tiyatro grupları için salon ve sahne dekoru olarak tasarlanmış heykeller filler, toplar, Buda heykelleri, yangın çeşmeleri, bisiklet, gramofon gibi çeşitlerle kompozisyon oluşturulabiliyor.

Marmara emisi

Biraz da 2019 yılı Temmuz ayı itibariyle fiyatlara bakalım, ürünlerin büyük ölçüde döviz rakamlarına indeksli ithal olması, bazılarının az sayıda üretilmesi, yine çoğunun el yapımı, el boyama gibi ince el işçiliği gerektiren modeller olarak hazırlanması fiyatları yüksek gibi gösterse de galeride ekonomik fiyatlı magnet, çeşitli taka, kayık, yelkenli veya maskot, masa çakmağı, pervane, dümen biçimli anahtarlık, motif işli kupa bardaklar, saat, vazo gibi objeler de bulunabiliyor.
Heykeller de karar kıldıysanız, mermer tozu Deniz Kızı 260 TL, Deniz Tanrısı Poseidon 400 TL'den fiyatlanıyor.
Büyük ustalık, işçilik gerektiren gül ağacı gemi, römorkör, sürat motoru gibi tekneler 2750 ila 2990 TL arası fiyat taşıyor. Otel, bar gibi mekanlar veya tematik yerler için Adalet temsili terazi taşıyan, zırhlı şövalye, çekiç başlı köpek balığı gibi büyük boy heykeller 6 bin TL ve en büyükleri 20 bin TL ye dek fiyatlanıyor.
Tüterler LTD. STİ. Gümrük Sokak No: 16 Karaköy İstanbul Tel: 0212 243 39 80 Gsm: 0536 899 68 20



Sihirlitur Anasayfa'ya dönmek için lütfen tıklayınız Nostalji Anasayfa'ya dönmek için lütfen tıklayınız
Sihirlitur Anasayfa'ya dönmek için lütfen tıklayınız

Haberler sayfasına dönmek için lütfen tıklayınız


© 2000 - Temmuz 2019
, Sihirlitur'daki tüm yazılar ve fotoğraflar
Haluk Özözlü
'ye aittir, alıntı
yapılamaz, izinsiz kullanılamaz.
sorularınız için: hozozlu@sihirlitur.com