Dechatlon  
 

Deniz Malzemeleri

 
 
Hazırlayan: Haluk Özözlü
 
  Yüzmeden surf'e, futboldan baskete, fitnesstan trekkinge, tenisten basketbola, dağcılıktan balıkçılığa kadar her yaş için 60 farklı spor dalında her tür spor ekipmanı, tekstilini ve aksesuarı Decathlon'da bulabilirsiniz.
Spor alışverişini hiç olmadığı kadar zevkli kılan Decathlon en yenilikçi ve en kaliteli spor ekipmanlarını mümkün olan en düşük fiyatlarda sunuluyor. Deniz malzemelerinin çeşitleri, özellikleri ve fiyatları şöyle sıralanıyor.

boğaz turu
boğaz turu


boğaz turuMARES SPA VECTOR LX PLUS DALIŞ CEKETİ
499,90 TL
Uygun fiyatlı ve kullanışlı bir dalış ceketi.
Ayarlanabilen, yastıksı sünger kayışlar. Kemer.
2 ağırlık cebi, paslanmaz çelik halkalar.
Ağırlık: L bedende 13,5 kg.

TRIBORD FLP 700 KAPALI PALET
79,90 TL
En az efor sarf ederek en fazla yol kat etmeyi sağlayan özel tasarım.
Ayağın mükemmel konforu için tasarlanmış palet.
Numara: 32/33 - 46/47.
Renk: mavi, gri.
Ağırlık: 42/43 numarada 1,4 kg.

CRESSI BIG EYES EVO MASKE
139.90 TL
Profesyonel bir dalış maskesi arayanlar için tasarlanmıştır.
Alerji yapmayan konforlu ve su geçirmez silikon gövde. 180° katlanabilir mikrometrik ayarlama. Maksimum görüş kalitesi için su damlası şeklinde cam kesim.

TRIBORD OWS 325 DALIŞ ELBİSESİ
119,90 TL
Tüplü dalış, sualtı keşif ve sualtı avcılığı yapanlar için tasarlanmıştır.
Gövde kısmında 2,5 mm, kollar ve bacaklarda 2 mm neopren.
Gövde, kollar ve bacaklar güneşe karşı korunur. Jersey dış kumaş.
Dirseklerde ve diz kapaklarında koruyucu takviyeler.
%100 neopren sünger, %100 poliamid astar
Neopren kalınlık farkı: Bu dalış elbisesi... en iyi ısı yalıtımı ve hareket serbestliği oranına sahiptir.
En kalın (2,5mm) neopren gövdenin üst kısmında kullanılmıştır. Çünkü en önemli organlar o bölgede bulunmaktadır.
Kol ve bacaklarda en ince (2 mm) neopren kullanılarak hareket serbestliği sağlanmıştır.
Koruma parças : Sürtünmeye karşı koruma katmanı eklenmiştir. Dizlerin hemen alt kısmında bulunmaktadır. Jersey kumaş : Neoprenin her iki yüzüne yapıştırılmış kumaştır. Jersey olmayan neopren kumaştan daha dayanıklıdır.

SİROCCI KAYAK
699,00 TL
Kano-kayak yapanlar için tasarlanmıştır. Çok dayanıklı ve konforlu ! 2 adet ergonomik oturma bölgesi. 2+3 bölüm. Güçlendirilmiş naylon kılıf. 1-2 kişilik. Maksimum 200 kg. Taşıma çantası, kürek taşıyıcı halkalar, 2 taşıma sapı. Çift hareketli el pompası ile yaklaşık 10 dakikada şişirilir.

OCCHIO PLUS MASKE
109,90 TL 
Su altı avcılığı için tasarlanmıştır. En iyi görüş açısına sahip maske. Konforlu silikon kısım, geniş askılar. Kullanması kolay ayarlama tokaları. Yatay geniş görüş açısı, göze yakın camlar. Dikey geniş görüş açısı, sağlam camlar. "ERGO" tokayı ayarlamak kolaydır.

GARA ARA PRO LD PALET İ
239,90 TL
Su altı avcılığı için tasarlanmıştır. Etkili ve yumuşak paletin rahat ayak kısmı sayesinde enerjinizi boşa harcamazsınız! Konforlu elastomer ayaklık. Polipropilen ve elastomer pala kullanım kolaylığı sunar. Uzun ve güçlü pala yüzeyde kullanım için idealdir.

PIONEER 5 H + HOOD DALIŞ ELBİSESİ
399,00 TL
Ilık sularda tüplü dalış yapanlar için tasarlanmıştır. Giyip çıkarması kolay dalış elbisesi 5mm neopren. Ayak ve el bileklerinde su geçirmezliği arttıran ilave bölümler. Kol ve bacaklar güçlendirilmiştir. Diz, omuz ve dirsek bölgelerinde koruma mevcuttur. Uzun fermuarlı açma-kapama sistemi sayesinde giymek ve çıkarmak kolaydır. 5mm dalış elbisesi + başlık.

DİNAMOLU SUALTI FENERİ
19,90 TL
Sualtı keşif yapanlar için tasarlanmıştır.5 metreye kadar su geçirmez! 3 aydınlatma modu

boğaz turu
boğaz turu

DECATHLON'un RED DOT ÖDÜLLÜ YENİLİKÇİ EASYBREATH MASKESİ SAYESİNDE SU ALTINDA KARADAYMIŞSINIZ GİBİ NEFES ALABİLECEKSİNİZ!
Su altı dünyasını keşfetmek için şnorkelle dalmayı bir çoğumuz denemişizdir.
Şnorkelle dalış herkesin yapabileceği eğlenceli bir aktivite olsa da su altında şnorkelle nefes almanın zor olduğundan yakınan çok kişi var.
Ağızdan nefes almak doğal bir nefes alma yolu değil ve çoğu kişi şnorkelin ağız kısmını çok rahatsız ve hijyen açısından uygunsuz buluyor.
Decathlon'un su sporları markası TRIBORD kullanıcıların bu düşüncesinden yola çıkarak "Easybreath" maskesini yarattı:
Karadaki gibi ağzınızdan ve burnunuzdan kolay bir şekilde nefes alabilmeniz için tasarlanmış, kullanımı kolay ve yenilikçi Easybreath maskeyle su altı dünyasını keşfetmek çok zevkli ve rahat olacak!
Dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden Red Dot 'En iyi ürün tasarım ödülü''nü kazanan ve Decathlon Innovasyon Ödülleri birincisi olan bu yenilikçi maskenin geniş yapısı sayesinde 180° görüş açısına ve çift airflow sistemiyle buğulanma karşıtı camlara sahip olacaksınız.
Suyun maskenin iç kısmına girmesini engellemek için Easybreath, dalındığında maksimum koruma sağlayan bir mekanizma bulunduruyor.
Ayrıca maske çarpıcı renkleri sayesinde görülebilirlik sağlıyor ve yaşanabilecek çarpışmaları engelliyor. Easybreath maske sayesinde sualtıdünyasının olağanüstü güzelliklerini artık herkes rahatlıkla keşfedebilecek!
Decathlon.com.tr - Satış fiyatı: 99,99 TL

boğaz turu
boğaz turu

SUALTI FOTOĞRAF MAKİNELERİ
Sualtı dünyasına meraklı olanlar gördüklerini en pratik ve ekonomik şekilde fotoğraflamayı arzu ediyorlar.
Tatilde geçirdikleri her anı ölümsüzleştirmek isteyen tüketiciler sayesinde, hem sualtında hem de üstünde fotoğraf ve video çekebilen fotoğraf makinelerinde talep patlaması yaşanıyor.
Yüksek ya da düşük sıcaklık, su, kum, gibi yıpratıcı şartlara da dayanabilen bu makineler, parlak güneş ve gece çekimlerinde de mükemmel sonuçlar verdiği için normal fotoğraf makinelerine göre daha çok tercih ediliyor.
Sualtı fotoğraf makineleri satışlarındaki patlamayla ilgili görüşlerini açıklayan Pentax Fotoğraf Makineleri Ürün Müdürü Serkan Yıldız, “Su altı çekim özelliğinin yanı sıra gece çekimlerinden parlak güneş altında çekimlere kadar her türlü koşulda üstün performans gösteren Optio WG serisi sualtı fotoğraf makineleri, yaz aylarında en çok talep edilen ürünler olduğunu belirtiyor.
Gezi severler ve yaz sporlarına meraklı kullanıcılar tarafından tercih edilen Pentax sualtı fotoğraf makineleri, darbelere, toza ve düşmelere dayanıklı olması sebebiyle çocuklu aileler tarafından da büyük ilgi görüyor.” dedi.
12 metreye kadar sualtı çekimlerinde kullanılabilen Optio WG serisi, 1,5 metre yükseklikten düşüşlere, toza, zorlu hava şartlarına ve 100 kilogramlık baskıya dayanıklı olmasıyla her türlü tatil planı için ideal bir yol arkadaşı. Olağanüstü su altı çekim özelliği sunmasının yanı sıra gece çekimlerinden parlak güneş altında çekimlere kadar her türlü koşulda üstün performans gösteren büyük ve yüksek çözünürlüklü LCD ekrana sahip Optio WG ve Optio WG GPS, parlak güneşin altında çekilen fotoğrafların bile kolaylıkla görüntülenmesini sağlıyor.
Arkadan aydınlatmalı CMOS görüntü sensörü ve gelişmiş görüntüleme motoru ile en zorlu koşullarda bile güvenilir performans sergileyen Optio WG ile Optio WG GPS, yüksek çözünürlüklü Full HD video kaydı da (1920 x 1080 piksel) yapabiliyor. Dahası, Optio WG GPS, yenilenmiş GPS modülüyle gezdiğiniz yerlerin fotoğraflarını GPS uyumlu uygulamalar ve Google Maps gibi web sitelerinden işaretlemek mümkün oluyor.

ŞİŞME BOTLAR, SUALTI MALZEMELERİ İLE DENİZ MEVSİMİ RENKLENİYOR
Yaz mevsiminde denize yüzmeye meraklı olanların, kampçıların en çok ihtiyaç duydukları malzemelerin başında hiç şüphesiz şişme botlar, yüzey ve dalış paletleri, sualtı araç ve gereçleri, çadırlar geliyor. İlgi alanları hobilere göre çeşitlenirken su altı zıpkınları, su altı kameraları önem kazanıyor. sihirlitur.com olarak sizlere kısaca pratik ön bilgilerler verebilmek için Karaköy Kemeraltı’nda faaliyet gösteren denizle ilgili malzeme satışıyla hizmet veren satış temsilcileriyle görüştük.

boğaz turu
boğaz turu

Galata Marina’dan Kenan Arı, şişme botlar konusunda zeminleri ahşap, fiber ızgara, alüminyum tabanlı çeşitli botlar olduğunu, boylarının minimum iki metreden başlayıp maksimum altı metre uzunlukta botların olduğunu, ayak pompasıyla şişen botların kürek, oturma tahtası, acil yardım seti gibi aksesuarları bulunduğunu vurguladı.
See Master markalı ayna kıç tabir edilen motor takmaya elverişli olan şişme bot ağırlıklarının 20 kg dan başlayıp 110 kg kadar olduğunu belirtiyor. Tamir servisleri olan ve İki yıl garantili satılan botlar, yaz kış kullanılabilirken, 7-8 yıl ömürlü oluyor. Bot fiyatları ise 500 Dolardan başlayıp boyu ve taşıma kapasitesine paralel 2.000 Dolara kadar yükselebiliyor.

boğaz turu
boğaz turu

PALETLER
Deniz malzemelerinin içinde amaca göre seçenekler bulunuyor. Eğer palet alınacaksa 50 TL’den 500 TL’ye kadar palet satılıyor. Paletler arasında en iyiler den biri sayılan Mares markalı yüzey paletleri 50 TL ile fiyatlanırken, dalış paletleri daha derinlere inebilme ve dayanıklılık özellikleri nedeniyle 250-500 TL’ye satın alınabiliyor. Yüzme ve dalış gözlüklerinde ise kullanıcının gözü bozuksa numaralı cam takılabiliyor. Basınca dayanıklı gözlük fiyatı ise 70 TL olduğu belirtiliyor.
boğaz turu
boğaz turu

SUALTI TÜFEKLERİ

Galata Marine Deniz Malzemeleri firmasında sualtı tüfekleri lastikli veya pompalı olarak 300 TL ila 800 TL arası fiyatlanıyor.
Bisi marka serbest dalış ceketleri, dalış tüpleri, su sporları malzemeleri, Yamaha takma deniz motorları, depo, hortum, çıpa, usturmaça gibi marine ekipmanları, balık tutma ve balık bulma araçları, doğa sporları için kıyafetler, ayakkabılar, gözlük, paten gibi çeşitli malzemeler bulunuyor.
Galata Marine: 0 (212) 251 20 50 (Ürün çeşitleri ve fiyat listesi için detaylı bilgi web sitesinde)
www.galatamarine.com

Kemeraltı’nda faaliyet gösteren bir başka Deniz ve Av malzemeleri satan firma Orka, özellikle başta Parsun, Mercury, Seapro gibi markalar olmak üzere gerek şişme botlar gerekse fiber ve tekneler için kıçtan takma motorlar sergiliyor. Tamir servisi ve yedek parçası bulunabilen Amerikan menşeli Parsun marka deniz motorlarından 2.6 Beygir gücünde olanlar 1650 TL, beş beygir gücünde olanlar ikibin TL, 9.8 Beygir güçlü olan 3850 TL, olarak fiyatlanırken 25 BMS deniz motorları bulunuyor.
Orka Deniz ve Av Malzemeleri: 0 (212) 244 73 73 (Ürün çeşitleri ve fiyat listesi için detaylı bilgi web sitesinde) www.orkadeniz.com

Tatilde 25 metre derinlikte fotoğraf keyfi!

Canon'un kompakt ve sağlam dijital fotoğraf makinesi PowerShot D30, 25 metre derinliğe kadar su altında çekim yapmayı sağlayan mükemmel bir su geçirmezlik performansı sunuyor.
Zorlu koşullara uygun yapıdaki PowerShot D30 ayrıca, 2 metreye kadar yüksekten düşmelerde darbelere karşı dayanıklı. -10°C'ye kadar düşük sıcaklıklarda kullanılabilmesi için donmaya karşı dayanıklı olan D30, tamamen toz geçirmez...
Bu özellikleri ile snowboard'dan tüplü dalışa kadar en heyecanlı dış mekan aktiviteleri için ideal bir performans sunuyor.
Ayrıca "çocuklara karşı dayanıklı" olup aile maceralarında çocukların özensiz kullanımından zarar görmüyor.
boğaz turu
boğaz turu
Su altında ışık harikası
Yüksek hassasiyetli 12,1 Megapiksel CMOS sensörü ile güçlü DIGIC 4 işlemcisinin özel bir kombinasyonu olan HS System ile her türlü ışıkta harika çekimler yapıyor. HS System, su altı ortamlarının tipik özelliği olan düşük ışıkta harikalar yaratırken Su Altı modu ve Özel Beyaz Dengesi, derinlerdeki doğal renklere göre hızlı bir şekilde ayarlama yapmanızı sağlıyor, böylece gerçek su altı atmosferini yakalamak çok daha kolay oluyor.
GPS özelliği, fotoğraf ve videoların konumunu etiketlerken kaydedici işlevi yolculuğun kaydını tutuyor.

Eldivenle bile kullanılıyor
Geniş 460.000 nokta LCD ekranı kullanırken ister parlak güneş ışığında, ister su altında olun mükemmel görünürlüğün keyfini çıkarmak mümkün. Çok parlak koşullarda gelişmiş netlik sağlayan Günışığı Modu, maksimum parlaklık için daha yüksek güce sahip LED arka ışığını etkinleştiriyor.
Dokunma Kontrollü etkin ekran, eldiven taktığınızda bile resimlerin rahatça görüntülenebilmesini sağlıyor.
Film Özeti, her fotoğraf çekiminden önce 4 saniyeye kadar kayıt yapıyor ve günün filmlerini bonus HD filminde birleştiriyor. Süper Yavaş Çekim Film ise hızlı hareketi yavaşlatıyor.

boğaz turu
boğaz turu
boğaz turu



Yazın deniz, güneş ve kumsallara doymak istiyorsanız, tatile çıkmadan Decathlon mağazalarında sezon trendi mayo ve bikinilerden terliklere, dalış setlerinden bavullara, deniz kenarında eğlenmek için plaj oyunlarından dalgaların keyfini çıkarmanızı sağlayacak bodyboardlara, yaza dair aradığınız tüm ürünleri bulabilirsiniz.
Decathlon mağazalarında su altında karadaymışçasına rahat nefes almanızı sağlayan Red Dot tasarım ödüllü Easybreath maske, UV korumalı plaj şemsiyeleri ve hem hızlı kuruyan hem de az yer kaplayan mikro-fiber havlular yenilikçi ürünlerden sadece bir kaçı.

Sihirlitur Anasayfa'ya geri dönmek için tıklayınız


© 2016-2017
, Sihirlitur'daki tüm yazılar ve fotoğraflar
Haluk Özözlü
'ye aittir, alıntı
yapılamaz, izinsiz kullanılamaz.
sorularınız için: hozozlu@sihirlitur.com