boğaz turu
  PİKNİK ALANI SEÇENEKLERİ  
 

Mevsime yakışan renkleriyle şiirsel güzellikte ki doğa, karşı konulmaz çekim gücüyle piknikçi gezi severleri bekliyor.

 
 
Haluk Özözlü
 
 

Bu bölümde Hafta sonu tatilleri için İstanbul, Ankara, Bursa, Bolu, Balıkesir, Eskişehir, Kütahya, Kocaeli, Sakarya, gibi kentlerden yola çıkacak olanlara ilk akla gelen Piknik Alanları seçiminde ulaşımı kolay, trafiği nispeten az yerler göz önüne alarak mevsim şartlarına uygun gezi seçenekleri sunuluyor.
sihirlitur.com okurlarına kısa tatillerini piknik yaparak değerlendirmek isteyenlere seçeneklerden bazıları

Bolu-Gölcük
Seben karayolunun 10. km'sinde yer alan ve piknik için alt yapıya sahip orman içi göl çevresinde, sadece bürokratların ağırlandığı Orman Bakanlığı'nın misafirhanesi ve halkın yararlanabileceği bir gazino hizmet veriyor. Gölcük aslında suni bir gölet. Yüzeyi 45 bin metrekare, çevresi 1350 metre ve deniz seviyesinden 950 metre yükseklikte bulunuyor. Bölgede piknik masaları, ocaklar, çeşmeler, wc ve otopark var. Abant'ta olduğu gibi, gölet etrafında araçla dolaşılmasına izin verilmiyor.
Yol yaya yürüyüş alanı olarak kullanılıyor. Her mevsim ayrı güzelliklere bürünen Gölcük'te, köknar cinsi çam ağaçları, ışık efektleri ile parıldayan göl özellikle Ankara-Bolu-İstanbul-Sakarya'dan gelen hafta sonu piknikçileri ile dolup taşıyor.
Mesire yerine giriş ücretli, piknik için belirli yerler dışında orman içinde çoban ateşi yakılmasına izin verilmiyor.

Bolu Abant
İstanbul Ankara Bolu, Bursa gibi kentlerden kaçış yapacak olanlara kendi araçları veya katıldıkları turlarla gidebilecekleri ilk seçenek Abant olabilir.
Temiz dağ havası, göl çevresinde tur, fayton gezisi, at binme, bisikletle dolaşma, restoranlarda yemek veya açık alanda piknik, yöresel pazarda köy ürünlerinden satın alarak, Mudurnu, Göynük gibi yerlerde konaklama için az para harcayıp, gün boyu Abant’ın tadını çıkarma imkânı var. Arzu edenler otellerin bahçelerinde, göl kenarı açık hava alanlarında yemek yiyebilir, piknik malzemeleri ile tedarikli gelenler göl kenarı veya yol tarafında ahşap masalarda teraslarda, tuğla ocaklı bölümlerde piknik yapabilirler.

Bolu Yedigöller
Mevsimin sonbahara döndüğü, yaprakların sararıp kızararak şiirsel güzelliğe büründüğü, milli parkın tam zamanı 29 Ekim olsa da Yedigöller, her mevsim farklı güzel günübirlik piknik alanlarından biri.
Bölgede göl kenarı ve orman içinde piknik masaları konumlanmış. Bunlar arasında göl üstüne kurulu teraslar en gözde olanları.
Çok öncelerden rezervasyonu olanlar milli park içinde sınırlı yatak kapasitesine sahip bungalovlarda konaklama da yapabiliyorlar.
Günübirlikçilerin ise göllerin çevresinde, köprülerde yürüyüş, kamera çekimleri, piknik imkânları bulunuyor.

Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı
Milli Park girişinde restoran, mangal yeri, ızgaracı, hizmet veriyor. Özellikle Ankara’ya 57 km mesafede olması piknikçilerin ilgisini artırıyor. Mesire yeri olarak kullanılan yolun her iki yanı ahşap oturma üniteleri ile konumlandırılmış, aileleri ile gelenlerin çocuklarının oynayabileceği oyun alanları ile donatılmış birbirinden cazip piknik sahaları, masalar, çeşmeler yer alıyor.
Zirveye kadar çıkanlar buradan uzak tepeleri büyük keyifle seyrederken ciğerlerine mis gibi çam kokulu, bol oksijenli havayı çekebiliyor, Kızılcahamam kasaplarından piknik malzemesi alınabilir. Karaçam, sarıçam, köknar, ardıç, meşe, kavak, söğüt, gürgen, akağaç, kızılcık, yalancı akasya, alıç, böğürtlen gibi ağaç ve bitki türleriyle kaplı, 16 km çevre yolu bulunan Milli Park sahası yabanıl hayatın canlı türlerine de ev sahipliği yapıyor.

Kızılcahamam Karagöl Mesire Yeri

Karagöl Yemyeşil tepeler, yoğun botanik kokusu, bir o kadar da kuş cıvıltılı tepeler arasında çeşitli yüksekliklere bir iniyor bir çıkıyor, ağaçlı yolda köylere yüksekten bakıyor, yolun sonunda Kızılcahamam’a 35 kilometre uzaklıkta ki Karagöl’e Taşlıca, Balcılar üzerinden ulaşıyorsunuz. 85 metre boyunda 35 metre eninde ki göl 1600 rakımda heyelan çukurunda oluşmuş. Gölün derinliği iki metre ve içilebilir yer altı tatlı su kaynakları ile besleniyor, sülüklerin bulunduğu gölde balık yaşamıyor, buna rağmen suyun varlığı tamamen orman örtüsü ile kaplı bölge, orman canlı türleri için de cazip sayılıyor.
İsmi Kara, kendi yeşil Karagöl’de ilk dikkat çeken zümrüt yeşili renk hâkimiyeti, durgun su yüzeyi, sürekli kurbağa ve kuş sesleri, çam kokulu oksijen oranı yüksek tertemiz hava oluyor. Göl kıyısında banklar var, wc, otel, restoran için alt yapı tamamlanıyor. (06. 2016'da pikniğe kapalıydı).

Ankara Bala Beynam Ormanı Mesire Yeri
Piknikçilerin nefes borusu niteliğinde ki Beynam Atatürk Ormanı, Ankara'ya 40 dakikada gidilebilen 36 km kadar yakınlığı nedeniyle tercih edilirken, yaz aylarında hafta sonunda 2-3 bin kişiyi ağırlıyor. Yılboyu açık piknik sahası özel bir firma tarafından işletiliyor. Renkli tepeler arasından asfalt yolla ulaşılan piknik sahasına giriş ücreti ödeniyor. Ormanda ahşap masaların, çeşmeler yanı sıra, yüksek kapasiteli bir restoran, otopark ve çocuk parkı gibi üniteleri de var. Yangın gözetleme kulesi çevresinde geniş görüş alanına sahip ormanın en belirgin özelliği ise ağaçların gövde şekilleri. Her gövdede bir başka ilginçliğin sergilendiği ormanda, ağaç fotoğraflarına ilgi duyanlar çeşitli kompozisyonlar bulabilirler.
Piknik alanından Beynam Köyü tepeden seyredilebiliyor.

Beypazarı
Ankara yakınlarında olup hızla restore edilen evleriyle önemli bir tatil merkezi, ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri. Ankara’da oturanlar için son derece yakın olan Beypazarı, ülkemizin havuç deposu olarak tanınıyor, maden sodası, hanımların aklını çelen takıları telkari sanatı ile öne çıkıyor.
Ev yemekleri, sarmalar, güveçler, et yemekleri ile damaklarda iz bırakıyor. Beypazarı'nı kuş bakışı tepeden seyredebileceğiniz yükseklikte ki panaromik manzaralı tepesi, doğası vahşi görünüşlü ve farklı özelliklere sahip.
Kaya oygu mağaraları seyreden vadisinde yer alan kır lokantalarının bahçeleri piknikcilerin gözde mekanlarından.
Safranbolu benzerliği taşıyan Beypazarı’nda eski el sanatlarını görebileceğiniz çarşısı gezilebilir.
Dönüşte alınabilecekler arasında “kuru” denilen bir tür galetası, havuç lokumu ilk sırada geliyor.

Kocaeli Maşukiye Kırkpınar
Kocaeli il sınırları içinde ki dinlenme alanlarına sahip bölgenin gerek Sapanca Gölü kıyısında bulunan tesislerinde gerekse Alabalık Vadisindeki bahçe içi kır lokantalarında, Alabalık başta olmak üzere kiremitte pişirilen tavuk, köfte gibi ızgaralar yiyebilir, doğa ile baş başa vakit geçirebilirsiniz.
Maşukiye, kendi malzemesini beraberinde getirip Kartepe yolunda bulunan, yer kirası ödenen ahşap masalı piknik alanlarında mangal zevki yaşamak isteyenler için de geniş imkânlar sunuyor. Piknikte ve eve dönüşte memba suyu, taş fırın ekmeği, yöresel farklılık gösteren leziz meyveler, saksı çiçekleri, çeşitli ahşap hediyelik dekoratif objeler satın alabilirsiniz. Karavan, minibüs, 4x4 türü araçlar ile gelenleri açık alanlarda kendi portatif sandalye masa, hamak gibi piknik eşyalarını beğendikleri yerlere kurup günü geçirme imkanları bulunuyor.

Maşukiye Alabalık Vadisi Piknik Alanı
Maşukiye Kartepe yolunda tepelere çıkmak istemez iseniz orman içinden gelen Yayla Deresi'nin aktığı Alabalık Vadisi'nde 200 metre ilerleyince sağ tarfınızda piknik alanları bulunuyor. Günlük ücretle kiralanan masalardan birinde ailece piknik yapabilir, hamak kurabilir, yakınına aracınızı park edebilirsiniz. Yürüyüş yolunun biraz üzerinde olan meşe, gürgen, kestane, ıhlamur ağaçları gölgeli piknik alanında masalar birbirine biraz yakın, talep fazla olunca erken gidip uygun masayı seçmek gerekiyor.
Alabalık çiftliğinden balık, yakında bulunan büfelerden köy yağı, peyniri, mantar, meyve satın alabilirsiniz.
Maşukiye merkezde kara fırın ekmeği de tercihler arasında olabilir. Pınar suyu çeşmeler ücretsiz. Piknik sonrası hazım yürüyüşleri yapabilir, voleybol oynayabilir, eve taşımak istediğiniz lezzetler ve yöresel hediyelik eşyalar için bir kaç dükkanı ziyaret edebilirsiniz.

Manisa Spil Dağı Piknik Alanları
Gediz Ovası'nın 60 metrelik seviyesinden başlayıp Manisa ilinin güneyine doğru duvar gibi yükselen ve 1517 metreye ulaşan Spil Dağı jeolojik yapısıyla Ege'nin en çok ilgi çeken yüksekliği. Dere yatakları, kanyonlar, dolin gölleri, mağaralarının yanı sıra, zengin bitki örtüsü ile kaplı dağ, pastoral manzarası, havası, renk renk çiçekleri endemik bitkileri ile ideal bir mesire yeri olarak ziyaret ediliyor. Her yıl Nisan ayı tekrarlanan Mesir Macunu şenlikleri ile ünlü Manisa'nın, şifalı bitkileri ile bezeli, Spil dağında birbirinden cazip piknik sahalarında piknik seçenekleri bulunuyor. Ormanlık alanda ağaçların gölgesinde piknik yapmak isteyenler kente daha yakın olan Mevlevihane’nin çevresini tercih ederken, daha yükseklere çıkmak isteyenler, etrafı fidanlarla kaplı göleti geçtikten sonra 1200 metrede "At Alanı Mevkii" ne geliyorlar.
Ağaçlar arası piknik, kamp ve dinlenme yerinde kafeterya, konaklama tesisi, çocuk parkı, spor sahaları bulunuyor. Dağa çıkış yolu üzerinde İzmir manzaralı teraslar ise piknik için bir başka seçenek. Manisa'ya oranla 10 derece daha serin havaya sahip olan Spil Dağı yolu üzerinde bulunan ahşap teras ve kamelyalar, piknikçiler veya mola vermek için uygun seyir mekânları. Buradan Manisa ve Gediz ovasını seyredenler için Sultan yaylası, Güvercinkaya, Merdivencik'ten 41 km uzaklıktaki İzmir Körfezi'nin de görmek mümkün oluyorr.

Bursa Saitabat Selalesi
Bursa il olarak tek başına gezilecek doyurucu bir kent. Camileri, çarşıları, türbeleri, evleri, şifalı sulara sahip kaplıcaları yıl boyunca yoğun ziyaret edilen yerler.
Bunlara bir de yakın çevrede bulunan yerleri katarsak kısa tatil günlerinde bol seçenekler arasında kararsız kalabilirsiniz. Uludağ’a çıkıp yol üzerinde piknik yapmak, Cumalıkızık köyüne gidip mimari dokusu içinde eskiye özlem gidermek, Güzeldere baraj gölü kıyısında doğada manzaraya karşı yiyecekleri yemek gibi.
Saitabat Şelalesi'nde gün boyu piknik yapmak şelale ve su sesinde dinlenmek, piknik yapmak, su sesinde dimağ yorgunluğundan kurtulmak ise bambaşka bir zevk.
Rampayı çıkarken orman içinde hem havası hem görsel lezzeti ile şelale mevkiine geliniyor. Saitabat Şelales'inin akış yönünde su kenarı kır lokantaları olduğu gibi piknik yapmaya gelenlerin ihtiyaçlarını karşılayacak büfe de bulunuyor. Her piknik yerinde olduğu gibi açık havada açılan iştahlarla yenen yemekler voleybol ve çeşitli oyunlarla hazmetmeye çalışılıyor. Yolu dönüşte Bursa'dan geçenlere İskender kebaplı, kestane şekerli, Kemal Paşa tatlılı çeşitler piknikli tatilinizi daha da tatlandıracak.

Bursa Mustafa Kemal Paşa Su Uçtu Orman İçi Dinlenme Yeri

Özellikle İstanbul, Bursa ve Balıkesirliler' in hafta sonlarını geçirdikleri Mustafa Kemal Paşa da, "Su Uçtu" mesire yeri ve Tümbüldek Kaplıcaları, ziyaret etmeniz için birçok özelliğe sahip. Mustafa Kemal Paşa ilçesine 13 kilometrelik bir yolla bağlanan "Su Uçtu" orman içi dinlenme yeri ise, orman ve şelalesiyle gelenleri adeta büyüleyen bir mesire yeri. Kışın eni 30 metreye, genişliği selde 50 metreye kadar yükselen şelale, Mustafa Kemal Paşalıların içme suyunu da karşılıyor. Şelale civarında ki ahşap piknik masaları ve ocaklarıyla piknikçilerin akınına uğrayan Su Uçtu, kayın, meşe, çam, alfat ağaçlarıyla da tam bir oksijen deposu niteliğinde. Yaz aylarında hem ağaçların gölgesi hem de şelalenin serinliği ile klimatik bir ortam sağlaması da çabası. Kuşların ve şelalenin çağlama sesi gibi doğayla başbaşa olacağınız bu mesire yerinde elektrik yok. Piknik ihtiyaçlarınızı beraberinde getirenler alanında çeşitli yerlerine yapılmış taş ocaklarda ızgara yapıyorlar.
İlginç renk ve sert yapıdaki kayaların 50 metre yüksekliğinden dökülen şelalelerin meydana getirdiği göletse rengiyle sizi hayli şaşırtacak olan bu su, içilebilecek nitelikte. Şişelenip satılması, su azalmasın diye orman bölge müdürlüğünce yasaklanmış.

Düzce Güzeldere Şelalesi
İlin çok fazla ön plana çıkmayan dolaysıyla yöre halkı dışında fazla bilinmeyen, fakat görülmeye değer özellikleri olan yerlerden biri. Piknikçiler için çok geniş imkân sunan yerlerin başında ise Güzeldere Şelalesi ve piknik alanı geliyor. Aracınızla piknik alanına kadar rahatça ulaşabileceğiniz yerde, tertemiz dağ havası soluyacağınız, orman içi yürüyüşler yapabilir, zindelik kazanabilir, yemyeşil bitki dokusu arasında zihninizi kurcalayan problemlerden arınabilir, güzel bir şelale keşfetmenin kazanımıyla eve dönebilirsini. Güzeldere Şelalesi'nin kalbine inecek olanları, çok basamaklı merdiven bekliyor.

Bilecik Söğüt'te Göl Kıyısı
Piknik Söğüt'ten Eskişehir yoluna doğru 14 km giderek sola dönüldüğünde, ilk yol ayrımından Rızapaşa köyüne ulaşılıyor. Kavşaktan 5 km devam ederek, 18 haneli köye girmeden üçe ayrılan yolun orta bölümünden devam ediyor ve 4 km sonra uzaktan göl olduğu pek de belli olmayan bir piknik bölgesine geliyorsunuz. İçi ve yüzeyi çiçek kaplı göl çevresini, ağaçlar ve altında piknik yapabileceğiniz ahşap masalar çeviriyor. Araçla çevresinin turlanabileceği göl, İlkbaharda açan kır çiçekleri, suyun yüzeyindeki göl çiçekleriyle içi ve çevresi, rengârenk manzarasıyla etrafa neşe ve coşku saçıyor. Hava ise olabildiğince temiz. Bir çeşit kuş cenneti olan göl ve sık bitki dokusu içinde, yaban ördeği ve en çok da angut kuşu görülüyor. Piknik amaçlı gelenlerin yiyecek ve içeceklerini eksiksiz getirmeleri gerekiyor.


Balıkesir Güre Pınarbaşı Mesire Yeri
Geniş vadiler arasında çam, söğüt, anıt çınar, ıhlamur ağaçlarının yoğun bulunduğu bölgelerin başında Orman İşletmesi'nin son yıllarda düzenlediği ''Pınarbaşı piknik alanı'' geliyor. Güre'ye gelmeden Taş Köprü mevkiinden kıvrılarak ulaşılan mesire yerinde alabalık üretim çiftliğinden alabileceğiniz kar sularında yetiştirilen alabalıklarla yılın her mevsiminde piknik yapılabiliyor.
Bölge yaşlı ağaçların gölgesinde Kaz Dağından inen sular, pınarlar, çeşmelerle dolu. Piknik alanının elverişli yerlerinde akarsu kanalları yanında konumlanmış ahşap masalarda piknik yapanlar, ağaç gövdesine döşenmiş çeşmelerden su dolduruyor, su ve ağaçların yaprak sesinde piknik yapıyorlar. Mesire yerine giriş ücreti ödeniyor, araç park yeri bulunuyor.

Balıkesir Kazdağı Hasan Boğuldu
Kaz Dağları bünyesinde bulunan piknik yerlerden biri de efsaneleri dilden dile dolaşan Hasan Boğuldu mesire yeri. Akçay'a yedi kilometre mesafede Zeytinli'de yer alan "Hasan Boğuldu Mesire Yeri" çevresinde bulunan göçlükleri, gölgelik alanları ile piknikçilerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Yaşlı ağaçların ve kayaların arasından akan suların yanında kurulu piknik masalarında bilhassa hafta sonları yer bulunmuyor. Kaz Dağlarına düzenlenen turlara katılanlar beraberlerinde getirdikleri soğuk kumanya ile piknik masalarında, doğanın beşiğinde piknik yapıyorlar. Hasan Boğuldu kadar rağbet gören bir başka güzellik yeri de onbeş metre yükseklikten dökülen "Sutüven Şelalesi". Safaricilerin, piknikçilerin suyun tadını yüzerek, seyrederek doyasıya çıkardıkları yer ilgi görüyor.

Ayvalık Cennet Tepesi Piknik Alanı
Ayvalık marinanın karşısından çıkıp İzmir yolu rampasına çıkarken, tabeladan sola dönüp asfalt yoldan tepeye gelince aracınızı otopark bölümüne bırakıp yolun zincirle ayrılan seyir kısmına geçiliyor. Muhteşem panorama karşısında Cunda Adası Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü ünvanını taşıyan köprü, Yumurta Ada, Tavuk Adası, Karaada, Çıplak Ada, Lale Adası, Cunda Adası, Patrice, Tımarhane Adası gibi sayıları 15'i bulan irili ufaklı adalar, hatta Midilli adası bile görülebiliyor. Gölgesiz tepede ağaç bulunmuyor, uzun süreli oturuşlar için yazın güneşin etkisinin geçtiği saatler tercih edilmeli ve piknik malzemelerini beraberinizde getirmiş olmanız gerekili.

Ayvalık Çamlık Paşa Limanı Piknik Alanı
Ayvalık'ta diğer piknik alternatifi de Çamlık Paşa Limanı.
Ayvalık Sarımsaklı güzergahı üzerinde bulunan çamlık burun yoldan biraz yüksekte olması sebebiyle piknik alanından durgun denize ve adalara seyir imkanı sağlıyor.
Ücretsiz piknik alanı, halk plajı ve esintili çam kokulu serin havası ile çok tutuluyor.
Piknikçilerin çevreye olan duyarlılığı neticesinde temizliği ile de dikkat çekiyor.
Hafta sonu yaklaşık 5 bini aşkın kişinin piknik yaptığı araçla da girilen alanda büfe, market, piknik masaları, ocak yerleri, yabani hayvanları koruma ve üretme çiftliği ile çok miktarda baykuş bulunuyor.

Çanakkale Bayramiç Ayazma Mesire Yeri
Milli Park gökyüzünü göremeyeceğiniz kadar sık ağaçlar arasında zirveden eriyerek akan kar sularıyla delicesine coşan şelalenin kenarında. Gerçek bir cennet dedirten güzellikteki doğa sığınağının bir bölümü taraçalar üzerinde, diğer bölüm ise kanyon oluşturan kayaların müsaade ettiği boşluklarına kurulan piknik masaları üzerinde yaşanıyor. Günübirlik piknik yapılabilen, çam, çınar kestane ve Türkiye'de sadece bu yörede yetişen Kazdağı Köknarlarının arasında ki yolda ilerleyenler bir süre sonra çağıl çağıl akan bir dere ile karşılaşıyorlar. Dere üzerindeki köprüyü geçince solunuzda alabalık tesisleri, sağınızda alabalık restoranı bulunuyor. Yoğunlaşarak duyulmaya başlayan su sesi sizi masa seçmekte kararsız bırakacak kadar etkileyici mesire yerine çekiyor. Manzarayı yukardan, suyun akış yönünde başlangıcını görmek için girişin sağındaki mağara yolunu takip etmek gerekiyor. Çanakkale İzmir yolu üzerinde Ezine'den sonra Bayramiç, yönüne 24 km devam etmek gerekiyor. Bayramiç'den Kazdağı - İda yön tabelasını gördükten sonra Kazdağı Milli Parkına 25 km daha yol alarak ulaşabilirsiniz.

Kocaeli Kerpe
Malum 01 Eylül itibariyle balık avı yasağı kalktı balık kürüne girmek için ülkemizde çeşitli yerler var. Bunlardan biri Kocaeli Karadeniz sahilinde bulunan Kerpe, yaz tatillerinin gözde sahil kasabası kış mevsiminde de balıklarıyla da öne çıkıyor.
Az tuzlu Karadeniz’in damakta tat bırakan doğal lezzetlerine sahip balıkları palamut, lüfer, tekir, hamsi, istavrit, kalkan başta olmak üzere bahçe ürünleri ile hazırlanan zeytinyağlı mezeler, salatalar, Kandıra’nın ünlü beyaz peyniri kahvaltılara yemeklere ayrı bir lezzet katıyor. Hazım yürüyüşleri için Kerpe Kartal Kayalıkları, Miço Limanı benzersiz doğasıyla akıllardan çıkmaz oluyor.
Ulaşım nasıl derseniz otoban kalitesinde kesintisiz bir kara yoluyla yapılıyor.

Sakarya Poyrazlar Gölü Piknik Alanı
Masmavi gölün yemyeşil çevresi, en ekonomik piknik alanı olarak rağbet görüyor. Turizmle yeni tanışan 0.6 km kare yüzölçümünde Milli Park dâhilinde sit alanı. İstanbul, Kocaeli, Adapazarı gibi yoğun yerleşim alanlarından hafta sonu piknik için gelenlerin yanı sıra özellikle bahar aylarında Poyrazlar Gölü göçmen kuşları da ağırlıyor. Sürekli yeşil olan bölge ilkbaharda kır çiçeklerinin açmasıyla tam bir renk cümbüşüne dönerken, göl içindeki nilüferler baştan çıkartıcı güzelliğe bürünüyor.
Özellikle hafta sonu doğaseverlerin akınına uğrayan Poyrazlar Gölü'nde balık dâhil her türlü avcılık yasak.
Günübirlik kullanım alanı dâhilinde 8 tane yağmur barınağı (Kamelya), bir tane büfe, çocuk oyun alanları, 3 tane Bay-Bayan WC, 14 tane halka açık çeşme ve 180 sabit masa bulunuyor.
Göl çevresinde tam tur (5 km.) ne var ki aradaki çit yüzünden aracınızla tam turlayamıyorsunuz.
İçinde Kızılkanat, Kaptırga, Turna, Sazan türü balıkları barındıran göl 8 ila 10 metre derinliğe sahip.
Piknikçiler ya göl kenarında ya da gölü çevreleyen yolun orman kısmında gün boyu açık havada piknik yapıyorlar. Piknik sahasına giriş için ücret ödeniyor.

Düzce Akçakoca Melen Çayı
Akçakoca Türkiye’nin ilk tatil merkezlerinden biri, yatak kapasitesi oldukça geniş, sahil lokantaları, konaklama tesisleri, alış veriş çarşıları, temalı parkı, limanı, tekne temalı maketleri ile hediyelik eşya dükkânları, içimi tarifsiz güzellikte memba suyu yol üzerinde görüp yaşayacaklarınızdan.
Çevresinde görülecek birçok doğal güzellik yine ziyaret edenlere geldiklerine değer manzaralar sunuyor.
Şelaleleri, anıt ağaçları, yayla köyleri, yozlaşmamış köy evleri, turistik mağarası, nehirleri bunlardan sadece bir kaçı. Akçakoca merkezli konaklayabilir, kalan tatil günlerinizde doğanın kalbinde çeşitli yönlere geziler yapabilirsiniz.
Çilek reçelleri, balık sonrası helva, çakıl sesi, yosun kokusu, fındık bahçeleri, Dalgakıranda yapacağınız yürüyüşler, balık tutmalar eve dönüşte burnunuzda tütecek.
Melen Çayı kıyıları manzarası, havası, yöresel lezzetleriyle ideal piknik sahaları barındırıyor.
Yöre, daha doğrusu Düzce geneline bakarsak Piknik Alanları bakımından da oldukça zengin bunlardan birisi de Akçakoca rampasında bulunan yedi çeşmeli leziz pınar suyunun çevresinde sık bitki örtüsü arasında yer alıyor.
Otobüslerin özel olarak su molası vermeden geçmedikleri, su değirmeni de kurulu yeşil alan içinde hem piknik et çeşitleri sunuluyor hem dilediğinizce ünlü sudan içebiliyor, sıraya girip su şişelerinizi, kaplarınızı doldurabiliyorsunuz. Ağaçların gölgesinde su sesi, yaprak sesi piknikli dinlencenize renk katıyor.
Hazırlıksız gelip piknik yapmaya karar verenler, et ve piknik malzemesi tedarik edebiliyorlar, mısır kazanlarından haşlanmış mısır yiyebiliyor, pınar suyundan demlenen çaylarını yudumluyorlar.

Düzce Samandere Şelalesi Piknik ve Mesire Yeri
İstanbul'a 205 km mesafede bulunan günübirlik gezi ve dinlenme imkanı sağlayan alanda piknik yapacak aileler tüm ihtiyaçlarını beraberinde getiriyorlar. Girişte içilebilir kaynak suyuna sahip bir çeşme, tabiat anıtı çevresinde piknik masaları bulunuyor. Şelale yanı veya ağaçların altında bulunan kademeli bölümlerdeki masalara yerleşmek de mümkün.
Şelalenin ilk bölümde kışın meydana gelen heyelan sonucu bir bölüm toprak kayarak dere yatağını genişletmiş. Çok zor şartlarda şelale çevresine yapılan demir merdiven, yürüyüş yolları, seyir terası ve korkulukların gerisine konumlanmış masalarda piknik yapanlar, yeşil renk hakimiyetinde ki bölgede hem dinlenip hem de bol oksijen alarak zindelik kazanıyor, yürüyüş yapabiliyor, stresten kurtularak mutlu oluyorlar. Korku filmlerini anımsatan ses ve görüntüye sahip vadinin kalbine, demir basamaklı merdiven ile inmek biraz da cesaret istiyor. Su debisinin gücüyle şekillenmiş kayalar arasında bulunan bir buçuk metre derinlik, 80 cm çapa sahip doğal kuyulara ise "Cadıkazanı" deniliyor. Düzce Belediyesi'ne bitişik itfaiyenin sağından kent mezarlığını geçerek 23 km. sonra şelale bölgesine ulaşabilirsiniz. Önce asfalt olan yol daha sonra yerini 9 km. boyunca toprak orman yoluna bırakıyor. Yol boyunca her yerden fışkıran yemyeşil bitki dokusu, uzun boylu ağaçlar dere ve kuş korosu size eşlik ediyor.
Şelale alanı 8:30 - 19:00 arası açık. Girişte bekçi kulubesi karşısına araçlar park edilip, 15 adımda şelaleye iniliyor.

Amasya Borabay Gölü
Suyun kenarına ve ormanın içine serpiştirilmiş piknik masaları... Aralıklı dinlenme evleri, ateş yakmak için ocaklar, bahçeli kocaman bir restoran, önünde ince uzun bir yaya köprüsü, ihtiyaçların karşılanabildiği büfe ve her yerden fışkıran pınarlar... İçimi hoş, yumuşak suyu olan çeşmeler...
İşte ideal piknik ortamı dedirten yere ulaşmak için. Amasya’dan Erzincan yolunu kullanarak, 45. km'de Taşova'ya girmeden sola ayrılan Ladik yoluna dönüp, rampayı çıkıyor, yine sola, yine rampa ve 5 km içeride asfalt yolu devamla köy içini yavaşça geçince Borabay Gölü ile karşılaşıyorsunuz. Göl çevresinde yaprak kımıldamıyor, göl yüzeyi adeta ayna, kıyıda bir kayık bağlı, isteyen kiralayıp dolaşabiliyor. Yarı beline kadar suyun içinde ağaçlar, kıyıda ise insanların ayaklarını suya sokup dinlenerek yemek yiyebilmeleri ve piknik yapabilmeleri için, su içinde de piknik masaları var. Diğerleri, ormanın içine serpiştirilmiş. Dinlenme evleri aralıklı, ateş yakmak için ocaklar, bahçeli kocaman bir restoran, önünde ince uzun bir yaya köprüsü, ihtiyaçların karşılanabildiği büfe bulunuyor. Gölün içinde aynalı sazan ve yayın balığı var. Eğlence olsun diye ücretsiz balık tutmanıza da izin veriliyor. Pırıl pırıl parlayan 900x300 metre ölçülerindeki "Aynalı Göl"Borabay'ın çevresinde 8-10 türlü ağaç, yüzeyinde de yansımaları var. Meşe, pelit, çam, gürgen, karaağaç ve taraklık ilk göze çarpanlar. Alttan kaynak suları ile beslenen krater gölünün en derin yeri 30 metre. Amasya'ya 63 km uzaklıkta ve 2061 metre yükseklikte Akdağ üzerinde, Borabay köyünün 2 km yukarısında, tertemiz havada, görsel ve işitsel kirlilik sorunu olmayan ortamda, kuşların korosu eşliğinde ki renk armonisi içinde, göl kıyısına park edip rüya gibi piknik yapılıyor.

Sinop Akliman Mesire Yeri
Karadeniz'in en korunaklı limanına sahip yarımadaya giderken, havaalanı kavşağı karşınıza çıkıveriyor. Bu yolda tel örgülere paralel sağı takip ederek ilerlerseniz, hemen hemen eşi benzeri bulunmayan bir doğa yolculuğuna başlıyorsunuz. Burası "Hamsilos fiyordu" yolu. Ama öncesinde "Ak liman" adını taşıyan denizin içeri doğru haliç yaptığı olağanüstü bir doğa parçası var. Tekneler karşılıklı dizili, uyuyor gibi. Milli Park statüsündeki piknik alanında yemyeşil çimler ve ağaçların etrafına serpiştirilmiş banklı ahşap masaların yanı başına araç park etme imkânı bulunuyor. Hiç dalganın olmadığı, balıkçıların sakin ve ritmik bir biçimde ağları ayıkladığı bu cennette fotoğraf çekmeye doyulmuyor. Sinop'un az tuzlu denizinin barbun, kefal, hamsi, istavrit, mevsiminde lüfer, palamut gibi balıkları var. Burada tur otobüsleriyle gelip grup halinde piknik yapanlara da rastlanıyor. İsterseniz piknik yapıyor, isterseniz bir tekne tutuyor, yol boyunca içine kayıkla girilebilecek mağaraları, eski hamam önü, Sarı ada ve kilise temelini, Hamsilos fiyordunu görüyor, denize giriyorsunuz. Denize dökülen çayı köprüyle aşınca ünlü bir fiyordla karşılaşıyorsunuz. İsmi Hamsilos, büyükçe bir göl görünümünde denize açılan bir geçiş kanalı var ve merak uyandırıyor. Çevresi yemyeşil, yamaçlar ağaçlarla kaplı ve piknik alanı, gün doğumundan gün batımına kadar güzel.

Kocaeli Gölcük Saraylı Köyü, Çağlayan Piknik Alanı
Saraylı Köyü Meydanında bir market, iki kahve, köy içinde Çağlayan Mevkii mesire ve piknik yerinde salata, peynir, yoğurt, meyve gibi kısıtlı yiyecekler ile tabak, bardak, çatal, bıçak, mangal sunan yaz kış açık kır lokantası bulunuyor. Çağlayan Piknik alanında 10 metre yükseklikten dökülen bir çağlayan, su kanalları, rüzgâra korunaklı iki yamaç arasında yemyeşil bir ortamda piknik yapılıyor. Piknik yerinde açık ve kapalı bölümler aileler için özel bölüm bulunuyor. Elektrik var, kuzine soba var, piknikçiler 20-30 kişilik okul ve iş grupları 24.00’e kalabiliyorlar. Piknikçiler yiyeceklerini, alkollü alkolsüz içeceklerini, ekmeğini beraberinde getiriyorlar. Köy’de Çavuş üzümü, fındık, ceviz gibi yöresel özellikler taşıyan mevsimsel ürünler köylülerden temin edilebilir.

Sakarya Karasu Acarlar Gölü (Longozu)
Karasu yakınlarında bulunan Acarlar Longozu, ülkemizin İğneada ile birlikte ikinci su basar ormanına sahip yeri. Konaklama imkânı olmayan Acarlar Longozu günü birlik piknik alanı olarak hizmet veriyor. Görülmesi gereken yerlerden olan longoz içinde keyifle yapacağınız su bisikleti gezileri, alabalık ziyafeti veya piknik alanlarında kömürü yakılmış ızgaraya hazır halde bir mangal alıp beraberinizde getirdiğiniz yiyeceklerle gün boyu piknik yapmak geliyor. Gezi alanlarında longoza paralel ahşap yürüyüş, seyir teraslarında molalar, banklarda manzaraya karşı oturup, kafa dinlemek, ördeklere, balıklara ekmek vermek, bol bol fotoğraf çekmek, bitki dokusunu incelemek, kuş sesi dinlemek gezi severlere kazanç olabilir. Piknik sahasında üstü kapalı kamelya ile açık alanlar, geniş otopark, çeşme mevcut.

Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı
Milli Park hem piknik yapanlara hem denize gireceklere, hem de bilimsel incelemelere imkan veren eşsiz cennetlerden biri.yürüyüş ve bisiklet ile dolaşmaya uygun gezilebilir alanda sık bitki örtüsü içinde gölgeli yollar, seyir terasları, botanik ve parkın yaşayan canlıları hakkında bilgilendirici panolar da yer alıyor. Fotoğraf ve kamera tutkunlarını da mutlu edecek kompozisyonlar sergileyen parkta ateş, mangal yakmak yasak. Giriş ücretli. Piknik için gelenler araçlarını belirli koyların girişlerinde bulunan gölgeli alanlara bırakıyor ve ağaçlar arasına konumlanmış ahşap masalara veya kafelerin bahçe masalarına yerleşiyorlar. İçmeler, Aydınlık, Kavaklı Burnu, Karasu uygun piknik alanlarına sahip.

Ödemiş Bozdağlar Gölcük Piknik Alanları
Çevresi 6850 metre, derinliği 8 metre olan, denizden 2159 metre yükseklikte ki Bozdağlar'ın zirvesinde bulunan Gölcük'te, kıyı bantı ve yamaçta olmak üzere ideal piknik alanları, restoranları, büfe, çay bahçeleri, orman için yürüyüş yolları, yöresel ürünlerin ve el işlerinin satıldığı çeşitli dükkân ve tezgâhlar bulunuyor. Genellikle çam, kestane ve ceviz ağaçları ağaçlarının hâkimiyetindeki Gölcük Piknik alanlarında ahşap masalar bilhassa çevreden hafta sonu gelenlerle yer bulunmaz olurken, yerel köy ürünleri pazarından piknikçiler aradıkları her tür yiyeceği bulabiliyorlar. Ayrıca gidiş veya gelişte Bozdağlar Kayak Merkezi, Birgi Evleri, Sard Antik Kenti gibi yerler de görülebiliyor.

Antalya Kurşunlu Şelalesi Orman içi Piknik Alanı
Diğer piknik alanlarından çok farklı, çok geniş alana sahip, ayrılmak istemeyeceğiniz güzellikte her tür ihtiyaca cevap verecek şekilde düzenlenmiş piknik alanı içinde muhteşem güzellikte bir şelalesi var. Uzun boylu çam ağaçları altında yürüyüş yolları, su değirmeni, ördekler, arberetum benzeri nadide bitkileri, kaktüsleri, zakkumları, çiçekleri başlı başına görülmeye, su sesi, kuşların korosu dinlenmeye değer. Piknikçiler için hazırlanmış geniş bir otopark, gişeler sonrası sırayla dizilmiş alış veriş büfeleri, dondurmacı, gözlemeci, çeşmeler, ahşap masalar. İsterseniz et, isterseniz alabalık ızgara yiyebileceğiniz su kenarında bir de kır lokantası hizmet veriyor. Kurşunlu Şelalesi piknik alanında hafta sonu yer bulmak zor, buna rağmen Antalya'ya yakın Belek'te ulaşımı kolay olan orman içi piknik alanı büyük ilgi görüyor.

Şimdi sıra İstanbul'da yaşayanlar için bir kaç seçenek vermeye geldi.
Piknikli haftasonu tatillerini İstanbul’da geçirecek olanlar içinde seçenekler var.
Mangal yakacak veya yakılmış kömürüyle hazır mangal bulunan piknik alanlarına sahip olan bahçeler, ağaçlı alanlar önem kazanıyor.
Evlerde balkonlarda mangal yakmak hep sorun olur. Bu nedenle açık arazide mangalları dilediğince yakmak, yahutta masa kirası ödenen yerlerde kömürü yakılmış mangal kiralamak en zahmetsiz, pratik çözüm.
Araç park yeri de olunca en ideal ortama kavuşuyorsunuz. Bu imkanı bulabileceğiniz yerler şöyle sıralanıyor.

Fotoğraflar: 1-Kemerburgaz'da bulunan onlarca piknik sahasından biri, 2- Beykoz Çayırı'nda bahçeden.

Kemerburgaz çevresinde ücretli piknik alanları, Büyükada Dil Burnu, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada listemizin başında yer alıyor.
Karaburun yolunda Taya Kadın Piknik Sahası, Belgrat Ormanı, Sarıyer, Zekeriyaköy Kirazlı Bahçe, Kilyos, Rumeli Kavağı, Rumeli Feneri, Çatalca, İnceğiz, Çilingoz, Anadolu yakasında Ümraniye Tepe Üstü Orman İşletme Müdürlüğü Trabzonpark Çır Çır Ormanı Piknik Yeri, Beykoz, Ağva, Polenezköy, Şile yolu piknik alanları, Anadolu Kavağı, Anadolu Feneri elverişli piknik alanlarına, bahçeli kır lokantalarına sahip.

Anadolu Feneri - Poyrazköy arası piknik alanları
Deniz, temiz hava kapalı ortamdan sıkılanlara boğaz girişinde manzara eşliğinde bol oksijen sağlıyor.
İstanbul’a yakınlığı ve piknik sahasına kadar araçla gelinebiliyor olması ise ayrı bir avantaj.
Küçük bir kır lokantası piknikçilerin belirli ölçüde ihtiyaçlarını karşılarken, piknikçiler kömürü yakılmış hazır mangallarda piknik et, tavuk, balık gibi yiyeceklerini kimseyi dumanıyla rahatsız etmeden ızgara yapmanın tadına varıyorlar. Özellikle araç ve motorla yolculuk yapanların tercih ettiği İstanbul Boğazı Karadeniz girişinde ki piknik alanı arkasında tarihi bir kale kalıntısı bulunuyor. Piknik ihtiyaçlarını tedarik için Anadolu Kavağı, Poyrazköy ile Anadolu Feneri'ne uğramak gerekiyor.

Kemerburgaz Kirazlıbend Piknik Alanları
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1.Bölge Müdürlüğü Kirazlıbend Tabiat Parkı Bağcılar Belediyesi ait piknik alanına aracıyla gelenler park alanına giriş için makbuz alıp piknik yapacakları masayı seçiyorlar.
Sık ve uzun boylu ağaçların gölgesine kurulu ahşap piknik masaları ve kabinlerde oturanlar temiz hava ve doğanın tadını çıkartıyorlar. Genellikle Kemerburgaz üzerinden gelenler piknik ihtiyaçlarının tümünü karşılayabiliyorlar. Kasap, kömür, manav, marketlere uğranıp, mevsimine göre kavun karpuz başta olmak üzere, domates, biber, soğan, patlıcan, mantar gibi yiyecekleralınıyor, bunun yanısıra Kemerburgaz da çokca bulunan turşu dükkanları da ziyaret ediliyor. Diğer seçenek Çayırbaşı marketleri.

Kalamış Koyu Fenerbahçe Burnu piknik alanları
Kadıköy yakasının güzide sahili Kalamış Koyu geniş bir park ve dinlenme üniteleri, banklarla konumlanmış.
Sık bitki dokusuna sahip çiçeklerle bezenmiş bakımlı parka çevrede oturanlar, hem yürüyüş hem de beraberlerinde getirdikleri termoslarından ahşap masalara oturup adalara karşı çay, kahve içmek için geliyorlar.
Mangal yakmaktan ziyade soğuk kumanyalı piknik yapılan Fenerbahçe Burnu, anıt ağaçları, kuşların korosu, temiz havası, dinlendirici sakin ortamı ile tercih ediliyor.
Yürüyüş yapanların, bebekli annelerin yanısıra spor aletleri de piknikçilerin, spor yapanların ilgi odağı oluyor.
Kalamış koyu ve Fenerbahçe Burnu'nda bulunan heykeller peysaja değer ve görsel güzellikler katıyor.

Büyükada Dil Burnu Orman Mesire Yeri
İstanbulluların olduğu kadar kente dışardan gelenlerin de ilk uğrak yerlerinden biri. Kabataş, Kadıköy, Bostancı gibi iskelelerden şehir hatları vapur veya aynı iskelelerden ve Avcılar gibi adaya uzak semtlerden bile düzenli sefer yapan yolcu motorları ile ulaşılıyor. Büyükada'nın zengin çarşısından et, balık, tavuk, sebze, meyve, börek, poğaça gibi ihtiyaç duyacağınız piknik malzemelerinizi satın alabilirsiniz. Büyükada'da Dilburnu Orman Mesire Yerine yürüyerek, faytonla veya kiralık bisikletle gelip, giriş ücreti ile piknik alanında piknik masanıza yerleşiyorsunuz. Her masası deniz manzaralı çam gölgesinde ki alanda kır lokantaları da bulunuyor. Piknik alanının sahili ise Yörük Ali Plajı. Plaja giriş ayrı ücretli.

Heybeliada Değirmen Burnu
İstanbul Adalar bağlantılı ulaşım noktalarından 45 dakika süren yolculukla, Büyükada öncesi Heybeliada da inip Değirmen Burnu piknik alanını seçenler, iskelede indikten hemen sonra piknik alanına yürüyerek ulaşabilirler. İskeleden 100 metre ayrılıp sahilin bir paralel arkasında bulunan Heybeliada çarşı fırınından, francala, ponçik, poğaça, manavlardan sebze, meyve gibi piknik ihtiyaçlarını alabilirler. Piknik alanı yol üzerinde deniz manzaralı kır lokantaları, çardaklar bulunuyor.
Burada masa yanına isteyeceğiniz kömürü yanmış mangalda piknik yapılabileceği gibi, giriş ücreti ödenen Değirmen Burnu Piknik Alanında piknik malzemesi yanında olanlar çam ağaçları altında ahşap piknik masalarına yerleşip İstanbul siluetine karşı, toprağa basarak, deniz ve çam havası altında zevkli bir piknik yapılabilir.
Yıkık değirmen kalıntısı çevresinde gezinebilir, gün batımını seyredebilirsiniz.

Zekeriyaköy Kirazlıbahçe Piknik Alanı
Zekeriyaköy merkezine girince karşılıklı iki anıt ağaç ve altında güzel bir içme suyu çeşmesi yer alıyor. Sağa ayrılan yolu 100 metre dönünce aynı suyun bir başka kolu da Kirazlıbahçe piknik alanı girişinde akıyor. Burası sahsa ait özel mülk, piknik yapacak olanlar mevsime göre açık veya kapalı kısımlarda masalarını seçip ağaçlar arasında piknik alanına misafir oluyorlar. Piknik malzemesini beraberinde getirenler arzu ederlerse kömürü yakılmış ızgaraya hazır mangal alabiliyor.
Girişte 15-20 araçlık bir otopark bulunuyor. Beraberinde su kabı getirenler dönüşlerinde tarihi çeşmeden su doldurabilirler. Restorasyonunda Çelik Gülersoy'un elinin değdiği kapalı çay salonundan çay kahve içebilirler.

Polenezköy Tabiat Parkı Piknik Alanları
Polonezköy'de yemyeşil bahçeler, kır lokantaları, piknik alanları, huzurlu pansiyon ve otellerde konaklama, doğa sporları, dinlenme, at binme, hayvanat bahçesini gezme imkânı var. İstanbul'a yakınlığı ile tercih edilen, tertemiz orman havası, zümrüt yeşili bitki örtüsü hâkimiyetindeki ortamda isterseniz yıl boyunca, hafta içi ve sonu bir yemek molası için bile tercih edebilirsiniz. Bu çok özellikli köyde piknik alanlarında iki seçeneğiniz var. Ya piknik için tüm ihtiyaçlarınızı beraberinizde getirip masa kirası ödeyerek kendi mangalınızı yakıp piknik yapıyorsunuz ya da özel alanda her şeyi sipariş ederek ortası mangallı masanızın etrafına kurulup açık havada yemek yemenin, piknik yapmanın huzurlu tadına varıyorsunuz.

Kilyos Yolu Piknik Bahçeleri
İstanbul kent merkezi Taksim'e 35 km uzaklıkta olan Kilyos'a hafta sonu piknikçileri, sabahın erken saatlerinde ailece yola düşüp piknik alanlarının, kır lokantalarının en güzel yerlerinde yer kapıyorlar.
Kilyos'a gitmek için ya Sarıyer üzerinden, ya da Maslak istikametinde Bahçeköy geçişiyle Zekeriyaköy sonrasında ulaşabiliyor. Kilyos'a yaklaşırken yolun sağında ve solunda yer alan sayıları 10 dan fazla olan kır lokantalarının misafir karşılayıcıları, piknik yapmaya gelen araçları yoldan buyur edip, araçlarını otoparklarına alıyorlar, bahçede toprağa basarak açık havada yemek sunuyorlar.
Piknik sahalarında ise piknikçiler araçlarıyla piknik yapacakları çardaklara kadar gelebiliyorlar. Arzu edenler yer kirası ödeyip, kendi getirdiklerini yiyor veya piknik büfesinden mangal ve piknik malzemesi sipariş ediyor. İsteyenler kısa at binme turlarına katılarak at sırtında tüm stresten kurtulma imkânı buluyorlar.
Kilyos, piknik alanlarına iki km kadar uzaklıkta çarşısıyla ihtiyaçları karşılarken, çevresinde, kendin pişir kendin ye, mangal, minder keyfi, toplantılar, piknikler, okul yemekleri, şirket yemekleri, masa tenisi, langırt, voleybol, mini futbol, karting, at, fayton, gezinti arabası gezileri imkânı sağlıyor.



İSTANBUL'UN DİĞER MESİRE YERLERİ

Fatih Ormanı Mesire Yeri, Belgrat Ormanları (M. Akif Ersoy) Mesire Yeri, Belgrat Ormanı Neşet Suyu Mesire Yeri, Belgrat Ormanı Bentler Mesire Yeri, Belgrat Ormanı (F. Rıfkı Atay) Mesire Yeri, Kömürcübent, Kurt Kemeri, Fatih Çocuk Ormanı (Parkorman), Fatih Çeşmesi, Irmak Mesire Yeri, Kirazlıbent, Taya Kadın, Çatalca Anıt Çınarlar, Binbaşı Çeşmesi, Gazi Mahallesi, Aziz Paşa, Şamlar, İmrahor Göleti, Marmaracık Koyu, Ayvat Bendi, Çatalca-İnceğiz, Çatalca Fevzi Çakmak, Göktürk Göleti, Çilingoz, Mihrabad, Bahçeköy Fidanlık, Göktürk Fidanlığı, Kaymakdonduran, Avcı Koru, Beykoz Köknarlık, Göztepe, Hacet Deresi, Elmasburnu, Aydos, Sazak Çeşme, Taşdelen.


Piknik Malzemeleri
Piknik yaparken ah şunu unuttum, keşke bunu da yanımıza alsaydık tüh, dememek için liste yapmak faydalı olabilir. Ailece zevkli, huzurlu ve mükellef bir piknik yapabilmek için beraberinizde getirebileceğiniz gerekli ihtiyaçlar.

Mangal ve kömür, et, tavuk, ev köftesi ya da hazır kasap köfte veya mevsim kış ise lüfer sarıkanat türü balık, sucuk. Piknik için özel olarak ipe sarılarak yapılmış soğuk et, dilimlenmiş. Domates, yeşil sivri biber, patlıcan, kuru soğan, sarımsak, mantar, ızgaralık süt mısır. Külde közlemek için patates. Çoban salata veya söğüş salata malzemesi domates, salatalık, soğan, yeşil biber, roka, maydanoz. Karışık turşu, yoğurt, yemek sonrası meyve çeşitleri kavun, karpuz, üzüm, kiraz. Yemeğe refakat eden tatlandırıcılar kırmızıbiber, karabiber, kimyon, kekik, tuz.
Çay içilecekse çaydanlık veya semaver, çay bardakları, kahve tercih edilecekse kahve fincanı, cezve, toz, kesme şeker ve de kaşık. İçecekler, içme suyu, buz, termos.
Bunlara ilave olarak evde yapılmış zeytinyağlı yaprak sarmalar, dolmalar, börekler, haşlanmış yumurtalar da olabilir.
Piknikte gerekenler masa örtüsü, tabak, çatal, bıçak, bardak, tuzluk, biberlik kağıt peçete, havlu kağıt, kibrit veya çakmak, et ve kömür maşası, eldiven. Yere uzanılacaksa yer yaygısı, yemek sonrası şekerleme için hamak, gençlere, çocuklara ip atlamak veya salıncak kurmak için ip, voleybol oynayacaklara top, kuru yemiş, ay çekirdeği.

NİÇİN PİKNİK YAPALIM
Piknik demek, dört duvarın arasından kurtulup, açık havada, ayağın toprağa çimene bastığı, kâh oturup kâh dolaşıp doğayı yaşayarak, uzun soluklu, yavaş yenilen yemek, kendin pişir kendin ye demek.
Gün içinde yaşananlara bakılırsa beton, asfalt, metal, suni çimler, plastikler, sentetik maddelerle kaplı zeminlerde dolaşmaktan, fast food tarzı acele ederek yenilen yemeklerden kendimize, ailemize ayıracak istediğimiz kadar zaman, zemin bulamamaktan şikâyetçi oluyoruz.
İşte bu özlem ve ihtiyaç doğrultusunda piknik yapmaya karar verdiğimiz zaman temiz, huzurlu ve güvenli biraz da manzaralı ortam ihtiyacı ortaya çıkıyor.
Piknik her yerde yapılabiliyor ama karıncalardan, kene gibi böceklerden kurtulmak için en azından bir masa, mangal, ocak yeri, bir çeşme, yakınlarda bir wc ilk akla gelenler oluyor.
Bu özelliklere sahip yerlerin etrafı çevrilmiş genellikle ya Milli Park statüsünde ya da özel alanlar olması nedeniyle birçok kişinin hoşuna gitmemesine rağmen kişi başı giriş ücreti veya piknik yeri masa kirası ödemek gerekiyor.
Kamuya açık alanlarda masa komşunuzu seçemiyorsunuz, yanınıza kimin geleceğini bilemiyorsunuz, göl kenarı, sulak arazilerde, orman gibi yerlerde yılan, böcek, sinek, yabani hayvan gibi riskleri de göz ardı da etmemek gerekiyor.
Bütün bunlar irdelendiğinde yerine göre bir, beş, on hatta 20 lira tutarında ödenen bu ücretler sayesinde konuklara en azından nispeten temiz, belki ilaçlanmış bir çevre, güvenliği sağlayacak, acil durumlarda yardım edecek, bölgeyi koruyacak bir personel, kontrollü bir kapı girişi sağlanıyor.



Piknik
seçenekleri hakkında geniş bilgi, fotoğraf ve videoları yine sihirlitur.com ana sayfasında ki gezi listesini tıklayarak inceleyebilir, gezi öncesi görebilir, notlar alabilirsiniz.
Telaşsız, güvenli, sakin yolculuklar, temiz çevre bulmak ve bırakmak, yangınlara sebep olmayacak pikniklerde buluşmak ve tadı damağınızda kalacak, anıların fotoğraflarda yaşayacağı pikniklerin gönlünüzce geçmesi dileği ile.
Piknik Alanı Seçenekleri Devam Edecek......

Sihirlitur Anasayfa'ya geri dönmek için tıklayın

© Ekim 2014 - 2018
Sihirlitur'daki tüm yazılar ve fotoğraflar
Haluk Özözlü
'ye aittir, alıntı
yapılamaz, izinsiz kullanılamaz.
sorularınız için: hozozlu@sihirlitur.com