anasayfagezisergiolaylarunlulernostaljifotosakasihirligazetebiyaografi

Abant
Acarlar Gölü
Adatepe
Adana
Adrasan
Afyon-Gazlıgöl
Ağva
Akçakoca
Akçay
Akyaka
Alaçatı
Alanya
Altınoluk
Altınova
Amasra
Amasya
Anadolu Feneri
Anadolu Kavağı
Anamur Bozyazı
Ankara
Antalya
Aphrodisias
Armutlu
Assos
Avşa Adası
Ayaş
Ayvalık
Babakale
Bafa Gölü
Bandırma
Bağırganlı
Balıkesir
Bayramoğlu K.C
Belek-Kurşunlu
Bergama
Beşkardeş
Beykoz
Beynam-Köprü
Beypazarı
Bilecik-Söğüt
Bodrum
Bolu-Gölcük
Bozburun
Bozcaada
Bördübet
Burgazada
Bursa
B.Kemikli Burnu
Büyükçekmece
Cumalıkızık
Cunda Patriça
Çanakkale
Çandarlı
Çamlıdere
Çayağzı
Çıralı-Olimpos
Çiftlik-Bayır
Çiftlikköy
Çilingoz Yalıköy
Çomakdağ K.
Çorum
Çökertme
Dalaman
Dalyan
Datça
Demre-Myra
Denizli
Devrek
Didim
Dikili
Dilek M.P Karine
Dim Çayı
Diyarbakır
Domuz Çukuru
Düzce
Eceabat
Edirne
Efes Antik Kenti
Eğirdir
Ekincik
Enez
Erdek-Kapıdağ
Erikli
Ermenek
Eskihisar
Eskişehir
Fethiye
Finike
Foça
Garipçe Köyü
Gazipaşa
Gebekum
Gedelek Köyü
Gelibolu
Gerede-E.tepe
Geyikli-Dalyan
Gideros Koyu
Göcek
Gömbe Yaylası
Gökçeada
Gölcük-Birgi
Gölyaka Kardüz
Göynük

Gümüşlük
Gümüştepe
Gelibolu Güneyli
Güney Şelalesi
Güre
Hatay
Hayıt B. Knidos
Heybeliada
Hisarönü
Hurma Sahili
Ihlara Vadisi
Ildırı - Erythrai
Ilıca-Şifne
İassos
İçel (Mersin)
İğneada
İnbükü Koyu
İstanbul
İzmir
İznik
Kalkan Kaputaş
Kalkım Kazdağı
Kapadokya
Kapuzbaşı
Karaburun
Karagöl Taşlıca
Karamaka
Kaş-Kekova
Katrancı Koyu
Kayaköy
Kaynaşlı Topuk
Kazdağı-A.Dere
Kefken-Cebeci
Kemaliye(Eğin)
Kemer-Olimpos
Kemerburgaz
Kerpe
Kınalıada
Kırkpınar S.Gölü
Kıyıköy
Kızılcahamam
Kilyos
Koçarlı-Cincin
Konya
Kömür Limanı
Köprüçay
Köyceğiz.G
Kula
Kumburun
Kuşadası-Çine
Kuşça Beldesi
Küçükkuyu
Kütahya
Labranda
Maden Deresi
Mandalya Körfz.
Manyas Gölü
Mardin
Marmara Adası
Marmara Ereğli
Marmaris
Maşukiye
Mazı
Meke Gölü
Milas Euromos
Mudanya
Mudurnu
Mürefte
Nallıhan
Nazarköy
Nemrut Dağı
Orhaniye
Ortahisar
Oylat-İnegöl
Oymapınar
Ölüdeniz
Ören
Patara-Kınık
Phaselis
Polonezköy
Poyrazlar Gölü
Prens Adaları
Rumeli Feneri
Safranbolu
Saitabat Şelale
Saklıkent
Salda Gölü
Samandere Ş.
Sandras Dağı
Saraylı Köyü
Sarıgerme
Saros Körfezi
Selçuk-Efes
Selimiye
Sığacık
Side-Manavgat
Silifke-Y.Koyu
Silivri
Sinop-Gerze
Sivas Divriği
Soğanlı
Sokakağzı
Söğüt
Sultaniye
Suuçtu Şelalesi
Sünnet-Sülüklü
Spil Dağı M.P.
Stratonikaie
Şile
Şirince
Tahtakuşlar K.
Taraklı-Çubuk
Tarsus
Taşkale
Taşucu
Tekirdağ
Terkos Gölü
Tire
Tokat Zile
Trabzon
Trilye
Truva
Türkbükü
Turunç
Uçmakdere
Uluabat Gölü
Uludağ
Umurbey
Urfa-Harran
Urla Karaburun
Uşak
Uzunkum İbrice
Uzunya Dalia K.
Üçağız Kaleköy
Varda Köprüsü
Yalancı Boğaz
Yalıkavak
Yalova
Yalvaç
Yedig
öller
Yeniköy Köyü
Yenipazar
Yenişehir
Yeşilyurt
Yörük Köyü
Zekeriyaköy



GEZİYORUM
İstanbul'un incileri Prens Adaları
Bahar ve yaz ayları, Prens Adaları'na gitmek için en uygun zaman. Mimozaların, renk ahenk çiçeklerin açtığı sokaklarda, tarihi köşkler arasında, fayton veya bisiklet turlarına çıkabilir, ilkbaharın kışkırtıcı atmosferinde ada havasını yaşayabilirsiniz.


İmparator II. Justinianus M.S. 569'da İstanbul çevresinde bulunan adalara saray, manastır gibi yapılar inşa ettirdiği için Marmara Adaları eskiden Prens Adaları olarak anılırmış.
Manastırların çokluğundan, keşişlerin inzivaya çekildiği bu adalara Papaz Adaları da denilmiş. İstanbul'a, 2.5 km. uzaklıkta yer alan adalar yıllardır İstanbul'un en gözde tatil ve piknik merkezi olma özelliğini koruyor.



Önem dereceleri farklı Prens Adaları, Kınalıada (Proti), Burgazada (Antigoni), Kaşıkadası(Pita), Heybeliada(Halki), Büyükada (Prinkipo), Sedef Adası (Anderovitos), Tavşan Adası (Neandros), Yassıada(Plati) ve Sivriada (Ohia) da oluşuyor.
Günümüzde Büyükada, Büyütmek için tıklayınızHeybeliada, Burgazadası, Kınalıada, Sedef Adası, yerleşime açık adalar. Yassıada İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından kullanılırken, Kaşıkadası özel mülk, Sivriada ve Tavşanadası boş duruyor.
İstanbul'dan yapılan gemi seferleri ile yıl boyu oturulur hale gelen ve nüfusu günden güne hızla artan adaların başında ilçe merkezi Büyükada geliyor. En yüksek tepesi Aya Yorgi Kilisesi'nin bulunduğu Yüce Tepe, her dinden insanın toplanıp, dua ve dilekte bulunduğu tepesiyle ünlü.
Yüce Tepe özellikle 23 Nisan ve 24 Eylül tarihlerinde en kalabalık günlerini yaşıyor. Bir gün öncesinden adaya gelmeye başlayanlarla ada nüfusu adeta ikiye katlanıyor.


Büyükada Aya Yorgi Manastırı sabahın erken saatlerinden itibaren Müslüman, Rum, Ermeni ve Yahudi azınlıkların akınına uğruyor, yol boyunca izdiham yaşanıyor. Adak dileyip dilek tutanların isteklerinin yerine geldiği inancıyla ziyaretçiler manastıra yıllardır olduğu gibi yalın ayak tırmanıyorlar. Birçoğu yol kenarına dileklerinin maketlerini taşlarla yapıyorlar. Türkiye'nin her yerinden 23 Nisan'da gelip dilekte bulunanlar, dilekleri yerine gelirse bu defa teşekkür için Eylül ayında yine ziyarete geliyorlar. Dilek tepesinde en çok satılan iplik ve mum oluyor. Kilise papazları sıcak kırmızı şarap satışı da yapıyorlar.

Resmi hizmet araçlarının dışında motorlu taşıt kullanımının yasak olduğu adalarda ulaşım faytonlarla sağlanıyor. Ada sakinlerinin ve günübirlikçilerin en çok kullandığı taşıt ise bisiklet.
Günübirlik geziler için adaya gelenlerin en büyük eğlencelerinden biri de ada turları.
Çam ağaçları ile kaplı yollarda gerek faytonla gerekse bisikletle yapılan gezilerde kullanılan parkur, Büyükada'da büyük tur için 14, küçük tur için ise 7 kilometre sürüyor.
Vapur iskelesi çevresinde zevkli bir çarşı, sahil restoran ve cafeler Splendid Palas Oteli, Anadolu Kulübü, Yıldızlar Oteli, Büyükada'da gündüz olduğu gibi gece de renkli yaşantılı cazibesiyle ilgi çekiyor.

Adada Yaşam
Vapurlar, deniz otobüsleri, motorlarla sürekli taşınarak adaya ayak basanlar, ilk önce iskele çevresinde telaşlı kalabalıklar oluşturuyorlar. Butiklerlerden, hediyelik eşya dükkân ve tezgâhlarından alışveriş yapanlar, ada restoran ve köftecilerinden etrafa yayılan iştah açıcı kokular, çeşitli alternatif davetkâr cafelerle renklenen iskele çevresinde farklı bir atmosfer yaşamaya başlıyorlar. Büyükada'nın saat kuleli meydanına çıkanlar, çevreye hâkim manzara karşısında poz poz anı fotoğrafları çekiyor, kafe ve pastanelerde sıcak soğuk serinleticilerle yorgunluk molası veriyorlar.
Renkli ve zengin ada çarşısı, manavları, kiralık bisikletçileri, aralara yerleşmiş sokak kafeleri, midye tavacıları ile adım başı oturma
arzusu uyandıran çarşı, dolaşanlara büyük zevk veriyor.

Büyük Tur
Fayton durağından sırada ki faytonlara binerek, nal sesleri arasında ada turuna başlayanlar, Nizam Yolunu takiben kaymakamlık binasını geçtikten sonra adanın oldukça sakin ve sessiz ortamında baş başa kalıyorlar.
Birbirinden görkemli köşkler, konaklar sağınızda solunuzda estetik bahçeleri içinde devam ediyor.
Faytoncu yolun inişinde atlara yardımcı olmak için frenlere asılıyor. Çıkışlarda freni boşaltıyor, ara sıra kamçıyı vurmadan gösteriyor, bu bile yetiyor, atlar canlanıyor. Atların mesaisi, bakımı, beslenmesi, tımarı, dinlenmesi hep programlı sekiz saat çalışıyorlar.
Konuşursanız faytoncu anlatıyor, "Hepsi antrenmanlıdır, bakımlıdırlar. Kışın bilhassa kar yağdığı zaman doyumsuz olur buraları, o zaman atların ayağına kaymasın diye çuval bağlar çıkarız yola, her yer tablo gibi görünür"…

Çam ağaçları arasında Dil Burnu mesire yerinin sırtından geçiyor, Yörük Ali Plajını altınızda bırakıp koyu dolaşarak bu defa Aya Yorgi Kilisesi eteğinden geçiyorsunuz. Kilise tepenizde kalıyor. İsteyenler burada çay molası verip faytonu bekletiyor, kiliseye de çıkıyor.
Tur boyunca elele yürüyenler, bisiklete binenlerle tura katılan romantikler olduğu kadar sportmenlere de rastlıyorsunuz. Büyükada'nın arka yüzünde de oteller, restoranlar bulunuyor, köşkler daha seyrekleşiyor.
Ünlü romancı Reşat Nuri Güntekin'in evi de bu mevkide görülüyor.

Rampalarda bisiklete pedal yetiştiremeyenler bisiklet yedeğinde düze kadar yürüyerek gidiyorlar. Karşınızda beliren Sedef Adası görüntüsüyle adeta büyülüyor. Büyükada'dan Sedef Adayı seyreden muhteşem koyda ise faytoncular için tahsis edilen yeni barınakları bulunuyor.
Yolun devamınla adanın iskele mevkiine yakın yoğun yerleşimin olduğu yüzüne yaklaşıyor ve hareketliliğin arttığına tanık oluyorsunuz.
Kıyıda demirli teknelere bakan, restoranlar ve çarşının arkasından geçip fayton parkına ulaşıyor, büyük turu 100 TL civarında bir ücret ödeyerek tamamlamış oluyorsunuz.
Turlar Heybeli ve Burgazada da yapılıyor. Kınalıada da ise fayton bulunmuyor.

İskelenin sağ tarafı restoranların omuz omuza sıralandığı bir lezzet cennetini andırıyor. İstanbul ve iskele manzarası bir yanınızda, fayton trafiğine kapalı yürüyüş alanı diğer tarafınızda, sipariş verdiğiniz yiyecekler masanızda, vapur saatinize dek mutluluğunuzu artırıyor.
Hafif esintili hava, iştahınızı açarken, içilen soğuk biralar, buzlu rakılar, balık, midye, kalamar, patates tava, deniz börülcesi, roka salatası, domates söğüş, peynir, kavun, soğuk mezeler derken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor, kendinizi, kalkışınızı bir sonraki, hatta daha sonraki vapurun saatine ayarlıyorsunuz.


İskeleye yeni gelen vapurlar, onları karşılayan yakınları, havanın kararması ile hareketlilik kazanıyor, bu defa adanın gecesi nasıl olur merakı başlıyor.
Akşamın hazırlıkları başlıyor, beyaz örtülü masalar çoğalıyor, adanın İstanbul'a bakan çok restoranlı yüzü ışıl ışıl oluyor.
Büyükada'nın konaklama tesislerinde kalanlar biraz da araç kullanma mecburiyetinin olmaması nedeniyle olsa gerek, gecenin keyfini doyasıya çıkartıyorlar.
Açık mekânlara kurulan masalara yerleşenler, çeşitli lokallerden gelen canlı müziklerin yansıra, adaya has Rum müziği melodilerle coşup tempo tutuyor, tango, vals yapıyor, sirtaki oynuyor, bu oyunları geç saatlerde adanın sokaklarına dek taşıyorlar.
Eğlenceler sabahın ilk saatlerine kadar sürerken, kimisi denize girerek, kimisi resul Amca'nın yaptığı tostları alıp, gün doğumunu atların nal sesleri eşliğinde fayton turuna çıkarak tamamlıyor.

Haftasonu Büyükadada neler yapılır.
Büyükada Büyükada vapur İskelesi etrafa hâkim manzarası ile tarihi iskelenin kafesinde oturmak isteyenleri ağırlıyor. Sahil boyunca sık görünen hediyelik eşya dükkânları ve işporta tezgâhlarında bu yılın modası çiçeklerden yapılma taçlar satılıyor, bu taçları neredeyse tüm kızların başında görüyorsunuz.
Büyükada’nın saatli meydanına doğru ilerlerken dondurmacılar, pastaneler arasından geçip önce Büyükada çarşısına sola dönülüyor, çarşının içi hem dükkanlarla, hem midyeci, birahane, lokanta, kafe türü yerlerle dolu.
Vapur, motor, deniz otobüsünden inenleri sahil boyunca omuz omuza vermiş kafeler, çay bahçeleri karşılıyor. İskelenin diğer yakası restoranların sıralandığı yerler.


Saat Kulesinin arkasında fayton durağı bulunuyor ve adada 200 fayton çalışıyor, buna rağmen faytona binebilmek için uzun sıralar oluşuyor. Faytonla Büyük tura çıkmak mümkün fakat adaya gelenlerin büyük bölümü ya köşkleri, konakları seyrederek Dil Burnu Mesire yerine kadar yürüyor ya da bisikletle gidiyorlar.


Birbiri ardına kalkan faytonlar ise kendilerine has çıngırakları, atların nal sesleri eşliğinde güzel bir armoni sağlıyorlar. Yol bazen faytonlarca iki sıra gidiş tek sıra geliş olarak kullanılıyor.
Bisiklet sürücülerinin zorlandığı iki üç kez iniş çıkış sonrası Dil Burnu ve Âşıklar gibi mesire yerlerine geliniyor.
Burada kişi başı giriş ücreti ödeniyor. Dil Burnu dönülünce Yörük Ali Plajı arkasından geçerek adanın en gözde yeri olan Luna Park Meydanına geliniyor.
2013 yılından başlamak üzere 2016 yaz ayları dahil Büyükada'ya rağbet edenlerin büyük çoğunluğu Arap turistlerden oluşuyor.

Aya Yorgi Manastırı
Luna Park Meydanı yolcuları getirip bekleyen faytonlarla dolu, meydanda bir de Luna Park Kafe Restoran hizmet veriyor.
Meydan çok sayıda satış tezgâhı ile renkleniyor. Dilekler için boncuklar, dilek bibloları satın alınıyor ve yokuş çıkmaya başlanıyor.
Manastıra çıkış bir km lik rampa, normal yürüyüşle yirmi dakika sürüyor. Fakat bisikletle gelenler, inişte bisikleti pedal çevirmeden kullanma zevki için bu zorlu çıkışa oflaya poflaya yarım saat süreyle katlanıyorlar.
Zirvede ki restoranda köfteler yeniyor, biralar içiliyor Sedef Adası manzaralı rüzgârlı tepenin seyir zevki yaşanıyor.
Aya Yorgi Manastırı’nda kamera kullanılması istenmiyor.
Dekolte kıyafetliler için, kapı girişinde fular, uzun şort bulunuyor. İsteyenler mum yakıyor, isteyenler manastıra bakıp çıkıyor, mutlaka dilekler tutuluyor.
Aya Yorgi rekor sayıda ziyaretciye 24 Eylül ve 23 Nisan günleri ulaşıyor. Bu tarihlerde yol insan kalabalığından görünmez oluyor.
Kimisi dileklerini taşlardan yaptığı maketlerle yolun kenarına yapıp bırakıyor, kimi makaradan iplik açarak çıkıyor. Ağaçların, çalılıkların dallarına dileklerinin tutması için bez, kordon, ip, poşet dahil, her şey bağlanıyor.

Aya Yorgi Manastır çıkışında dileğin gerçekleşmesi için çıplak ayakla tırmanmak, yol boyunca hiç kimseyle konuşmamak gerektiğine inanılıyor.
Aya Yorgi tepesinin karşı yamacında Avrupa’nın en büyük, dünyanın ikinci büyük ahşap yapısı Rum Yetimhanesi görülüyor.
Aya Yorgi Manastırı inişi sonrası bir başka yokuşu çıkmayı göze alanlar Ayazma Tepesini sağ tarafta bırakıp fayton yolunun sol iç tarafına ayrılan sapaktan Manastır Tepesine ulaşıyor ve tepeden görünen Yetimhane'nin bu defa yanına geliyorlar. (Geniş bilgi yazı sonunda video'da).


Yetimhane (2016 Eylül)
Rum Ortadoks kilisesine bağlı yetimhanenin ahşap yapısı 200 odalı ve bakımsızlık ve ihmal yüzünden çökme noktasına gelmiş durumda, bu nedenle ziyaretcilerin içeri girilmesine izin verilmiyor.
Manastır Tepesinde bir de kilise bulunuyor.
Biz yine adayı çepeçevre dolaşan tur yoluna bağlanıyor, istersek büyük turu tamamlıyor veya daha kestirme olan ara yoldan iskeleye iniyoruz.
İskele çevresinde mevsim yaz ise dondurma çeşitlerinden, lokmalardan tadılıyor. Vapur saatine kadar sahil boyunca uzanan restoranlar da yemek yiyenler ise ada gezisinin en mutlu anlarına imza atıyorlar.


Görülecek Yerler
2000 yıllık tarihi ve Bizans, Osmanlı, Türk ve batı kültürlerinin sentezi, yaklaşık 900 adet tarihi eser köşk, dinsel yapıları, çam ormanları ile süslü Büyükada da yapılacak gezilerde, görülecek birçok eser bulunuyor.
Küçük Tur ( 7 km lik fayton turu)
Büyük tur ( 14 km lik fayton turu)
Yörükali Plajı, Dilburnu Piknik Alanı, Âşıklar Yolu
Lunapark ve Viranbağ Gazinosu
Yücetepe Aya Yorgi Manastırı ve Kilisesi
Rum Yetimhanesi (Avrupa'nın en büyük ahşap yapısı, eski Prinkipo Palas)
Romancı Reşat Nuri Güntekin'in yaşadığı ev
Troçki Evi
Büyükada Kültür Evi (Fabiato Köşkü)
Hamidiye Camisi (Sultan II. Abdülhamit Tarafından Yapılmış)
Hristos (Metamorfosis) Manastırı ve Kilisesi ve Aya Nikola Manastır ve Kilisesi, Aya Dimitri Kilisesi, Panayia Kilisesi, San Pacificio Latin Kilisesi, Aya Todori Şapeli
Surp Asdvadzadzin Kilisesi
Hesed Le Avraam sinagogu
Aya Fotini, Aya Paraskevi, Aya Konstantin, Aya Yorgi Ayazmaları
Splendid Oteli, Saydam Planet oteli, Princess Oteli
Anadolu Kulübü, Su Sporları kulübü, Seferoğlu Tesisleri, Değirmen Tesisleri, Mavi Kulüp Hacapulos Köşkü (Bugünkü hükümet Konağı, eski Emperyel Oteli), Con Paşa Köşkü, Sabuncakis Köşkü, Agopyan Köşkü, Sofranios Köşkü, Mizzi Köşkü, Vatikan Konutu.
Bunlardan başka bir de Büyükada Belediyesi önünde bulunan Denizkızı heykeli görülebilir, ada anısı olarak fotoğraf çekilebilir.



HEYBELİADA (Daha detaylı bilgi, fotoğraf ve video için tıklayınız)
Türkler'in en yoğun olarak yaşadığı adaların biri. Deniz Lisesi, Harp Okulu ve senatoryumu ile bilinip ünlenen Heybeliada Büyükada'dan sonra ikinci büyüklükte. Adanın Değirmen Tepesi, Ümit Tepesi, Domuz Tepe en yüksek yerlerini oluşturuyor.

Burgazada'ya bakan yönündeki Değirmenli alan Değirmen Mevkii piknik alanı ve plajı en çok rağbet gören yerlerin başında geliyor.
Sonradan müze haline getirilen İsmet İnönü'nün evi ve bir restorasyon sonucu, yeniden hizmete giren Halki Palas isimli lüx otel hayranlık duyulan yerler arasında yer alıyor.
Heybeliada'nın arka yüzünde Ege ve Akdeniz'in kıyılarını aratmayacak güzellikte koylar bulunuyor.

Çam ağaçlarını denizle kucaklaştığı "Çam Limanı" ve "Alman Koyu" tekne ve yatların haftasonu denize açılanların önemli huzur sığınaklarından sayılıyor.

Heybeliada’ya gelenler ya hafta sonunu değerlendirip konaklıyorlar, ya da Merit Halki Palace Hotel havuzunda kişi başı 60 TL ücretli girişi imkanıyla dalgasız suda huzurlu, konforlu günübirlik tatil yapabiliyorlar. Günboyu havuz keyfi yapanlara soyunma kabini, havlu, sezlong, şemsiye, duş imkanı veriliyor.
Büyükada'ya olduğu gibi Heybeliadaya da İstanbul'un Kabataş, Eminönü, Kadıköy, Avcılar, Bostancı iskelelerinden vapurlarla, motorlarla yolcu taşındığı için günden güne kalabalıklaşıyor.


Doğal liman Çam Limanı amatör balıkçıları da memnun edecek miktarda mezgit, istavrit, dil, kırlangıç, tekir gibi balıkların bolca tutulabildiği gözde balık yuvası olarak tanınıyor.
Piknik malzemeleri ile adaları ziyaret edenler tüm adalarda çam ve çiçek kokuları arasında deniz havası alıp piknik yapıyorlar.
Yaz boyunca adalarda denize girenler, patenle gezenler, voleybol, basketbol oynayanlar, merkep, bisiklet, faytonla yapılan turlara katılanlar, fotoğraf çekenler, cafelerde oturanlar, yürüyüş yapanlar, birbirinden güzel köşklerin fotoğraflarını çekenler, gün boyunca eğleniyorlar.

KINALIADA (Daha detaylı bilgi, fotoğraf ve video için tıklayınız)
Kınalıada’nın avantajları öylesine çok ki gençlerin, yazlıkçıların ilk tercihlerinin başında geliyor. Özellikle adanın küçük oluşu nedeniyle bir boydan bir boya yürüyerek yarım saatte ulaşabiliyor, etrafını yürüyerek dolaşabiliyorsunuz.

Adada fayton ve motorlu araç olmadığı için trafik derdi, gürültüsü, at kokusu, bulunmuyor. Gideceğiniz yere ya yürüyor, ya da bisiklete biniyorsunuz. Havası temiz, esintili, manzarası güzel, huzurlu ve güvenli. Ermeni cemaati ve Türkler nüfusun büyük kısmını oluşturuyor. Tarihi konakları, bakımlı bahçeleri, begonvillerle bezenmiş tertemiz palmiye ağaçlı sokakları adaya hayran kalmanızda önemli rol oynuyor. Kınalıada’nın en büyük özelliklerinden biri de adanın her yerinden denize girilebiliyor olması. İlk tercihler arasında iskelenin sağı ve solunda kıyı boyunca uzanan Belediye Halk Plajları geliyor.

BURGAZADA (Daha detaylı bilgi, fotoğraf ve video için tıklayınız)
Büyükada, Heybeliada, Kınalı'ya göre daha sakin ve daha sessiz olmalarına karşın sıcak ve samimi atmosferi ile tercih ediliyor.
Burgazadası (Antigoni) Eni boyu iki kilometre uzunluğunda yuvarlak biçimli tek tepeli olan Burgazada, Prens Adalarının içinde üçüncü büyüklükteki adası.

Zarif ve estetik köşkleri, tarihi konakları, kızılçam koruları, sahil restoranları ile de ünlü ada, İstanbul'un yanı başında önemli nefes borularından bir tanesi.
Bahçeli evleri, camisi, kilisesi, manastırı, çiçekli sokakları fayton çanları, nal sesleri, rüzgârı, Burgazada'nın en belirgin özellikleri.

SEDEF ADASI
Yarısından fazlası özel mülk olan Sedef Adasında 100 civarında özel mülk konut bulunuyor. Dolaysıyla diğer adalar gibi her yeri gezilemiyor. Fayton yok, adada yaşayanlar bisiklet kullanıyorlar.


Kartal’dan 09.00 – 11.00, Bostancı’dan 09.30 – 12.00 ve Büyükada’dan 10.15 – 12.45 seferleri ile ulaşılan Sedef Adasının halka açık bölümünde bin kişi kapasiteli günübirlik plaja girişte, şezlong, şemsiye, duş, kabin, su kaydırağından yararlanılıyor. Ayrıca tesisler arasında geceleri kulüp olarak hizmet veren lüks bir restoran yer alıyor. Sedef Adası’na özel tekneyle gelip tekneden inmeyenlere, restorandan tekneye paket servisi yapılıyor. Ada sakinliği ile ilgi çekiyor, okulların kapalı olduğu aylarda yüksek sezonu yaşıyor.
Son yıllarda Sedef Adası da restoran, plajı rağbet görüyor.


Adalar Kent Müzesi için Tıklayınız >>
 




Ayasofya Mz.
Altınoluk

Bördübet
Cunda Adası
Cunda Adası Pazarı
Cunda'da Taverna

Alaçatı
Gökçeada
Kerpe
Pembe Kayalar
Rumeli Feneri
Garipçe Köyü
Vatozlar
Çayağzı Köyü
Suuçtu Şelalesi
Uluabat Gölü
Ortaköy
Sultanahmet Myd.
Kapalı Çarşı
Mısır Çarşısı
Çiçek Pazarı
Hayvanat Bahçesi
Pamukkale
Pamukkale Eğlence
Karaca Arboretum
Sarıyer Börekçisi
Turşucu Hacı Salih
Pulculuk
Filateli'de Sanat
Asım Can Gündüz
Tanker Yangını
Dondurma Show

 
Saat Kuleleri
Kuş Cennetleri
Antikalar
Fotoğrafçılık
Halılarla Türkiye

Yol Boyu lezzet

Kartpostallar
Köprüler
Deve Güreşi
Kuş Sarayları
Kaleler
Bacalar
Deniz Fenerleri
Zil Dünyası
Hediyelikler
Sembollerle Anadolu
Çeşmeler
Kapalıçarşı
İstanbulun Heykelleri

 
Sağlık
Denizin Sırları
Mangal Kömürü
Patchwork
Yumurta Şapkası
Çerez Haritası
Turşu
A La Minute
Yel Değirmenleri
Bal
Dilimizdekiler
İstanbul Boğaz Geçişi
Kum Midyesi
Dekorlar
Yapılacak İşler
Hırka-i Şerif
Kutsal Emanetler
Sigortalı Hayat
Türk Hamamı
BlueJean Çanta
Cephe Kaplama
Kumaş Klasiği
Pat Pat
Sebastian Bach Konseri
Çarpıcı Resimler
Korkuluklar
Mavi Yolculuk

Kamp - Karavan
Damla Sakızı
Mısır Çarşısı
Pulculuk (Filateli)
Neşejoy Fashion Line
Masal Butikler
Bogaz Turu
Deniz Malzemesi
Dalış ve Vurgun
Antikacılar Pazarı
Çukurcuma Zamanı
Horhor Antika Çarşısı
Şapkacı Madam Katia
Piknik Alanları

Kent Kuşları
Zeki Müren Sergisi
Sarımsak Baş Tacı

Kahveler Çaybahçeleri
Pera'nın Heykelleri
Pera Duvar Resimleri
Pazarlar
Kızkulesi Gezisi
Levrek ve Tarihi
Dev Gemiler
Çiçeklerin Bakımı
Guguklu Saatler

Karpuzun Faydaları
Dondurma
YürüYORUM 1

YürüYORUM 2
Dekoratif Hediyelikler
Haydarpaşa Garı
Kubbe İstanbul
Kurabiye Fırınları

 
çorba&zeytinyağlılar, sebzeli,etli,yumurtalılar hamur işleri&pilavlar, balıklar, tatlılar...
Mezeler&Salatalar
Balık Yemekleri
Köfteler&Köfteciler Peynirler Ekmekler&Fırınlar
Karides Yemekleri
Lezzet Turu

 
Şarap, Likör Yapımı,
kokteyller
 

Kitaplık >>
Atatürk Evleri

büyütmek için TIKLAYINGezi yazarı fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Haluk Özözlü'nün 18.200 km. yol katederek fotoğrafladığı çok geniş kapsamlı bir çalışma. Kitabı seçkin kitapçılarda bulabilirsiniz.

Anıtkabir Müzesi
Anadolu Med. Mz.
Topkapı Sarayı
Ayasofya Müzesi

Antalya Müzesi

Efes Müzesi
Side Müzesi
Ihlamur Kasrı
Yerebatan Sarnıcı
Dolmabahçe Sarayı
Beylerbeyi Sarayı
İst. Arkeoloji Müzeleri
Mevlana Müzesi
Gelibolu Mevlevihanesi
Sağlık Müzesi
Kariye'nin Müzesi

Lokomotif Müzesi
Sadberk Hanım Müzesi
Rahmi Koç Sanayi Mz.
Pera Müzesi
T.D.İ. Merkezi

Yesemek Açık Hv. Mz.
İst. İtfaiye Müzesi
İş Bankası Müzesi
Beşiktaş JK Müzesi
Madame Tussauds Mz.
Özdilek Balmumu Mz.
Boukoleon Sarayı İstanbul Sirkeci Garı Tekfur Sarayı Müzesi Atatürk Arboretumu Beykoz Mecidiye Kasrı

Gülse Birsel
Hülya Koçyiğit
Tülin Şahin
Vatan Şaşmaz
Çağla Şikel
Aysun Kayacı
Tan Sağtürk
Gülşen
Doğkan
Nil Karaibrahimgil

Bu sayfalarda günlük yaşamdan komik kesitler bulabilirsiniz.