anasayfagezisergiolaylarunlulernostaljifotosakasihirligazetebiyaografi

Abant
Acarlar Gölü
Adatepe
Adana
Adrasan
Afyon-Gazlıgöl
Ağva
Akçakoca
Akçay
Akyaka
Alaçatı
Alanya
Altınoluk
Altınova
Amasra
Amasya
Anadolu Feneri
Anadolu Kavağı
Anamur Bozyazı
Ankara
Antalya
Aphrodisias
Armutlu
Assos
Avşa Adası
Ayaş
Ayvalık
Babakale
Bafa Gölü
Bandırma
Bağırganlı
Balıkesir
Bayramoğlu K.C
Belek-Kurşunlu
Bergama
Beşkardeş
Beykoz
Beynam-Köprü
Beypazarı
Bilecik-Söğüt
Bodrum
Bolu-Gölcük
Bozburun
Bozcaada
Bördübet
Burgazada
Bursa
B.Kemikli Burnu
Büyükçekmece
Cumalıkızık
Cunda Patriça
Çanakkale
Çandarlı
Çamlıdere
Çayağzı
Çıralı-Olimpos
Çiftlik-Bayır
Çiftlikköy
Çilingoz Yalıköy
Çomakdağ K.
Çorum
Çökertme
Dalaman
Dalyan
Datça
Demre-Myra
Denizli
Devrek
Didim
Dikili
Dilek M.P Karine
Dim Çayı
Diyarbakır
Domuz Çukuru
Düzce
Eceabat
Edirne
Efes Antik Kenti
Eğirdir
Ekincik
Enez
Erdek-Kapıdağ
Erikli
Ermenek
Eskihisar
Eskişehir
Fethiye
Finike
Foça
Garipçe Köyü
Gazipaşa
Gebekum
Gedelek Köyü
Gelibolu
Gerede-E.tepe
Geyikli-Dalyan
Gideros Koyu
Göcek
Gömbe Yaylası
Gökçeada
Gölcük-Birgi
Gölyaka Kardüz
Göynük

Gümüşlük
Gümüştepe
Gelibolu Güneyli
Güney Şelalesi
Güre
Hatay
Hayıt B. Knidos
Heybeliada
Hisarönü
Hurma Sahili
Ihlara Vadisi
Ildırı - Erythrai
Ilıca-Şifne
İassos
İçel (Mersin)
İğneada
İnbükü Koyu
İstanbul
İzmir
İznik
Kalkan Kaputaş
Kalkım Kazdağı
Kapadokya
Kapuzbaşı
Karaburun
Karagöl Taşlıca
Karamaka
Kaş-Kekova
Katrancı Koyu
Kayaköy
Kaynaşlı Topuk
Kazdağı-A.Dere
Kefken-Cebeci
Kemaliye(Eğin)
Kemer-Olimpos
Kemerburgaz
Kerpe
Kınalıada
Kırkpınar S.Gölü
Kıyıköy
Kızılcahamam
Kilyos
Koçarlı-Cincin
Konya
Kömür Limanı
Köprüçay
Köyceğiz.G
Kula
Kumburun
Kuşadası-Çine
Kuşça Beldesi
Küçükkuyu
Kütahya
Labranda
Maden Deresi
Mandalya Körfz.
Manyas Gölü
Mardin
Marmara Adası
Marmara Ereğli
Marmaris
Maşukiye
Mazı
Meke Gölü
Milas Euromos
Mudanya
Mudurnu
Mürefte
Nallıhan
Nazarköy
Nemrut Dağı
Orhaniye
Ortahisar
Oylat-İnegöl
Oymapınar
Ölüdeniz
Ören
Patara-Kınık
Phaselis
Polonezköy
Poyrazlar Gölü
Prens Adaları
Rumeli Feneri
Safranbolu
Saitabat Şelale
Saklıkent
Salda Gölü
Samandere Ş.
Sandras Dağı
Saraylı Köyü
Sarıgerme
Saros Körfezi
Selçuk-Efes
Selimiye
Sığacık
Side-Manavgat
Silifke-Y.Koyu
Silivri
Sinop-Gerze
Sivas Divriği
Soğanlı
Sokakağzı
Söğüt
Sultaniye
Suuçtu Şelalesi
Sünnet-Sülüklü
Spil Dağı M.P.
Stratonikaie
Şile
Şirince
Tahtakuşlar K.
Taraklı-Çubuk
Tarsus
Taşkale
Taşucu
Tekirdağ
Terkos Gölü
Tire
Tokat Zile
Trabzon
Trilye
Truva
Türkbükü
Turunç
Uçmakdere
Uluabat Gölü
Uludağ
Umurbey
Urfa-Harran
Urla Karaburun
Uşak
Uzunkum İbrice
Uzunya Dalia K.
Üçağız Kaleköy
Varda Köprüsü
Yalancı Boğaz
Yalıkavak
Yalova
Yalvaç
Yedig
öller
Yeniköy Köyü
Yenipazar
Yenişehir
Yeşilyurt
Yörük Köyü
Zekeriyaköy



GEZİYORUM
Av Bahane, Göl Şahane; Terkos Gölü
Terkos Gölü sadece avcıların değil doğa tutkunklarının da favorisi...

Meraklılar bilir, ama biz yine de hatırlatalım; Av mevsimi mart ayında bitiyor. Uzaklara gidecek vaktiniz yoksa, İstanbul'a yakın av bölgelerini tercih edebilirsiniz. Çatalca yakınlarındaki Terkos Gölü ve çevresi bunlardan biri. Yaban ördeği ve yaban kazı avının yapıldığı Terkos, sadece gezmeye gidenleri de memnun ediyor. Değişik kuş türlerini de barındıran bölge, küçük bir Manyas Gölü sanki...

Av tutkunları için en heyecanlı an, kuşların yükselmesiyle düşmesinin bir olduğu o kısacık zaman dilimidir. Bu anın tadını bir kez alan, adeta büyüye kapılır. Bu yüzden de avlanmak, insanoğlunun en eski tutkularındandır. Yağmur çamur, kar kıyamet demeden yollara düşer avcılar. Keyifli, ama bir o kadar da meşakkatli bir hobi avcılık. Bazen uzak diyarlara gidilir. Neyse ki, metropol sınırlarında avlanmaya uygun, bakir sayılabilecek alanlar var hala... İstanbul'a sadece 62 km. uzaklıktaki Terkos Gölü ve civarı da bunlardan biri. Çatalca yakınlarındaki Terkos, doğal güzelliği tertemiz havası ve çeşitli av hayvanlarıyla başta avcılar olmak üzere doğa meraklılarının da favorisi. Avcılar şu günlerde bir hayli aktif. Av malzemelerini ve av köpeklerini alan, kendini "Vahşi" doğanın kucağına atıyor. Gölde avlanmayı seçenler ise bir tekne kiralayıp safariye çıkıyor. Zaten buraya gelenlerin çoğu sularda avlanmayı sevenler...
Terkos Gölü'nün etrafı sazlık, kıyıları ise oldukça sığ. Zaman zaman teknenin gövdesi dibe vuruyor. Motorlu tekneler sazlıklar arasında yol alırken, avcılar ne zaman ve nereden fırlayacağı belli olmayan ördekleri kaçırmamak için tetikte. İnsanın boyuna ulaşan sazlar, başlarını iki yana doğru saygıyla eğip yol veriyor tekneye. Avcılar havanın durumuna göre bazen bir kaç yaban ördeği vuruyor, bazen de eli boş ve yorgun dönüyor. Ama tertemiz hava stresinizi yok edip gece deliksiz bir uyku çekmenize yetiyor.
Eğer gölde tekneyle dolaşacaksanız sizi hemen uyaralım; Hava kıyıdakinden çok daha soğuk. Ne giyerseniz giyin yetmiyor, dondurucu soğuk içinize işliyor. Bu yüzden avcılar gün boyu özel takviyeli elbiseler, botlar ve başlıklar giyerek kendilerini korumaya çalışıyorlar. Karadan avlananlarsa kamp ateşi yakarak ısınıyor.

Avcılığın incelikleri
Avcılık göründüğü kadar kolay değil. Hele hedef küçücük, hareketli bir kuşsa... Teknedeyseniz siz de hareket halindesiniz, ama avın nereden, nasıl ve hangi yönde karşınıza çıkacağı pek belli olmuyor.
Hava koşulları, rüzgarın hızı gibi başka etkenleri de hesaba katarsanız işiniz zor. Avcılık kurallarına göre avcı kuşu gördüğünde hangi cins olduğunu bilmek zorunda.
Çünkü bazı kuş türlerinin avlanması yasak. Ayrıca av mevsimi martta bitiyor ve yasak 15 ağustosa kadar sürüyor. Bu yüzden yaban ördeği ve yaban kazı avlamanın mümkün olduğu bu kısa zamanı iyi değerlendirin. Av kuşları genellikle gölün kanal denilen rüzgarlı ve dalgalı kısımlarında, yani teknelerin kolay ulaşamadığı yerlerde barınıyor. Karınlarını doyurmak için kıyıya gelenler ise fişeklerden üzerlerine bulut gibi dağılarak gelen saçma tanelerinin sesini duyunca tabanları yağlıyor. Kaçamayanlar, avcıları mutlu ediyor doğal olarak... Uçuşan saçmalardan kurtulmaya çalışan ama yaralandığı için suya düşen yaban ördeklerinin seçtiği son, çok hazin ve düşündürcü: Suya dalıp, gagalarıyla dipte bir saza tutunarak intihar ediyorlar...

Gölde balık keyfi
Avlanmaya değil de, gezmeye gelenler için Manyas Kuş Cenneti'ni aratmıyor Terkos Gölü. Değişik kuş türlerini bir arada görebilirsiniz; karabatak, sakarmeke, beyaz ve gri balıkçıl, martı, kaşıkçı pelikan, sülün, arı kuşu, kartal... Çoğu "göçmen" olan bu kuş türlerinin avlanması yasak.
Göl çevresi, yürüyüş yapmak için de ideal. Bitki örtüsü meşe, dişbudak, gürgen, kızılağaç, defne, kocayemiş ve kamışlarla kaplı salkım söğüt ağaçlarından oluşuyor. Yarı beline kadar suya gömülü ağaçlar sık sık karşınıza çıkıyor. Dallarından köklerin çıktığına bile tanık olabiliyorsunuz. Fotoğraf makinenizi yanınıza almanızda yarar var; arşivinize hoş kareler ekleyebilirsiniz.
Kuşlar bir yana, göldeki çeşitli balıklar da aklınızı çeliyor. Karnınızın acıktığınızı hissediyorsunuz. Neyse ki bu tatlı su balıklarının pek çoğu yenebiliyor. Sudak, yayın, turna, alabalık, kızılkanat, çapak, sazan, kadife balığı, karagöz, gökçerez... Mangalı yanınıza aldıysanız sorun yok. "Vahşi" doğanın ortasında, ızgarada balık keyfi yapabilirsiniz. Ancak bazı türlerin aşırı kılçıklı olabileceğini unutmayın.

Av yemekleri
Açık havada mangal sefası yapmak her zaman mümkün olmayabilir. Üstelik avın tadı eve gidince çıkar. Avladığınız ördek ve kazlarla mükellef bir avcı sofrası kurabilirsiniz. Av etinin nasıl pişirildiğine gelince... İşte Terkoslular'ın zevkle yapıp yedikleri Balaban mantısını tarifi:
Önce yaban ördeğinin eti kıyma haline getiriliyor. İçine kara biber, kekik, maydanoz, yağlı ise ekmek içi konuyor. Üç baş soğan doğranıp iyice yoğruluyor. Hamur ununa 2-3 yumurta ve 3 kaşık yoğurt konup börek kadar ince olmayacak kadar açılıyor. Kare şeklindeki kesilen hamurların üzerine, kaşık ucuyla, hazırlanan malzemeden konuluyor. Uçları bohça şeklinde birleştirilip büzülüyor. Üzerine tereyağı ve et suyu dökülüp fırında pişiriliyor. Üzerine sarımsaklı, kırmızı biberli yoğurt dökülerek servis yapabilirsiniz. Ama hanımlara sorarsanız Balaban Mantısı yoğurtsuz daha leziz. Böyle bir akşam yemeği günün yorgunluğunu unutturmaz mı?..

Kiralık av malzemeleri
Tüfek, av malzemelerini ve av giysilerinizi yanınızda getirmediyseniz, gölde rehberlik hizmeti veren Kadir Çınar'a başvurabilirseniz.
Çınar ziyaretcilere gezi için tekne de buluyor ve gezdiriyor.
Kadir Çınar.Tel: 0535.243 86 76

Kaçak av cezaları
* Geyik, alageyik, yaban koyunu, yaban keçisi, çengelboynuzlu dağ keçisi, karaca, ceylan, 3 milyar.
* Şahin, doğan, kartal 3 milyar
* Diğer yırtıcı kuşlar 1 Milyar
* Toy, yaban horozu, urkeklik, mezgeldek, sülün, turaç, 1 Milyar
* Pelikan, turna, flamingo, balıkçıllar, kuğu 1 Milyar.
* Çil, kervançulluğu, korunan yaban ördekleri, yaban kazları 250 Milyon
* Avı bütün yıl yasak olan diğer türler 200 Milyon
* Tilki, sansar hayvan başına 300 Milyon
* Keklik, kumkekliği, tavşan, yaban kazları, yaban ördekleri, güvercin, üveyik, çulluk, kızkuşu, hayvan başına 200 Milyon
* Bıldırcın, su çullukları, hayvan başına 75 Milyon

Av yasağı olmasına karşın avlananlara avcılık kanununa göre aykırı hareket edenlere para ve hapis cezası veriliyor. (Sadece zehirle avlanmada)

Avı, avcılığı, canlıları bir kenara bırakalım, şimdide çevrede ne var ne yok bir bakalım.
Durusu’nun adeta simgesi olmuş, genellikle her açıdan çok uzaklardan görünmeye başlayan bir kuleye gidelim. Burası Durusu Park sahası içinde bulunan üstelik elinizi cebinize atmadan gezebileceğiniz bir müze! Kapıda müracaata isminizi söyleyip giriyorsunuz, hayranlık uyandıran, gayet düzenli, göz okşayan nadide bitkilerle düzenlenmiş yoldan sağa kıvrılıp aracınızı yol kenarına bırakıyorsunuz. Görevli sizi karşılayıp gezdirmeye başlıyor.

Durusu Park Yaban Hayatı Müzesi
Görkemli bir kulenin giriş katında bulunan av müzesinde dünyanın çeşitli yerlerinde avlanmış, içi doldurulup, ilaçlanmış 200 e yakın hayvan türü sergileniyor. Görevlinin ziyaretinizle beraber devreye soktuğu kaset eşliğinde müzeyi gezerken hem bilgi sahibi oluyor, hem de doğal hayatta kaydedilmiş çeşitli hayvan seslerini duyuyorsunuz.
Ne var ki loş ışıklı müzede flaşlı ve flaşsız fotoğraf çekimine izin verilmiyor. 1997 yılında bugünkü yerine taşınan müzede Ali Üstay’ın altı kıta 30 ülkeden 25 yıllık birikimini oluşturan türler elde edilmiş.
Müze girişinin sağ tarafında Kuzey Amerika, sol tarafta Güney Amerika hayvanları, sergilenirken diğer reyonlarda kompozisyonlu olarak Asya, Kutup, Türkiye avları yer alıyor. Galeride ilerleyenler sırasıyla Avrupa, Güney Pasifik, trofeleri ile Afrika kıtası hayvanlarının trofelerini görebiliyorlar. Doğrusunu isterseniz etkilenmemek mümkün değil. Hayvanlar, yaşam alanlarını yansıtan kompozisyonlar arasında öylesine gizemli bir ruh taşıyorlar ki aslan, kaplan, kutup ayısı, timsah ve diğerleri sanki aniden canlanacak gibi bakıyorlar!



Durusu Park alanında birbirinden güzel bahçeli çiftlik evleri, turistik otel, at binme sahası ve otelin diğer hizmet üniteler bulunuyor.
Durusu Park – Kule Tel no: 0(212) 767 90 00

Av müzesinden ayrılıp deniz yönüne 12 km daha yol alırsanız Karadeniz sahilinde Karaburun Köyü’ne geliyorsunuz. Burada da kilometreler boyunca uzanan kumsallarda ücretsiz deniz banyosu, temiz deniz havası, Rumeli Deniz Fenerini görme imkânı var.



Ayasofya Mz.
Altınoluk

Bördübet
Cunda Adası
Cunda Adası Pazarı
Cunda'da Taverna

Alaçatı
Gökçeada
Kerpe
Pembe Kayalar
Rumeli Feneri
Garipçe Köyü
Vatozlar
Çayağzı Köyü
Suuçtu Şelalesi
Uluabat Gölü
Ortaköy
Sultanahmet Myd.
Kapalı Çarşı
Mısır Çarşısı
Çiçek Pazarı
Hayvanat Bahçesi
Pamukkale
Pamukkale Eğlence
Karaca Arboretum
Sarıyer Börekçisi
Turşucu Hacı Salih
Pulculuk
Filateli'de Sanat
Asım Can Gündüz
Tanker Yangını
Dondurma Show

 
Saat Kuleleri
Kuş Cennetleri
Antikalar
Fotoğrafçılık
Halılarla Türkiye

Yol Boyu lezzet

Kartpostallar
Köprüler
Deve Güreşi
Kuş Sarayları
Kaleler
Bacalar
Deniz Fenerleri
Zil Dünyası
Hediyelikler
Sembollerle Anadolu
Çeşmeler
Kapalıçarşı
İstanbulun Heykelleri

 
Sağlık
Denizin Sırları
Mangal Kömürü
Patchwork
Yumurta Şapkası
Çerez Haritası
Turşu
A La Minute
Yel Değirmenleri
Bal
Dilimizdekiler
İstanbul Boğaz Geçişi
Kum Midyesi
Dekorlar
Yapılacak İşler
Hırka-i Şerif
Kutsal Emanetler
Sigortalı Hayat
Türk Hamamı
BlueJean Çanta
Cephe Kaplama
Kumaş Klasiği
Pat Pat
Sebastian Bach Konseri
Çarpıcı Resimler
Korkuluklar
Mavi Yolculuk

Kamp - Karavan
Damla Sakızı
Mısır Çarşısı
Pulculuk (Filateli)
Neşejoy Fashion Line
Masal Butikler
Bogaz Turu
Deniz Malzemesi
Dalış ve Vurgun
Antikacılar Pazarı
Çukurcuma Zamanı
Horhor Antika Çarşısı
Şapkacı Madam Katia
Piknik Alanları

Kent Kuşları
Zeki Müren Sergisi
Sarımsak Baş Tacı

Kahveler Çaybahçeleri
Pera'nın Heykelleri
Pera Duvar Resimleri
Pazarlar
Kızkulesi Gezisi
Levrek ve Tarihi
Dev Gemiler
Çiçeklerin Bakımı
Guguklu Saatler

Karpuzun Faydaları
Dondurma
YürüYORUM 1

YürüYORUM 2
Dekoratif Hediyelikler
Haydarpaşa Garı
Kubbe İstanbul
Kurabiye Fırınları

 
çorba&zeytinyağlılar, sebzeli,etli,yumurtalılar hamur işleri&pilavlar, balıklar, tatlılar...
Mezeler&Salatalar
Balık Yemekleri
Köfteler&Köfteciler Peynirler Ekmekler&Fırınlar
Karides Yemekleri
Lezzet Turu

 
Şarap, Likör Yapımı,
kokteyller
 

Kitaplık >>
Atatürk Evleri

büyütmek için TIKLAYINGezi yazarı fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Haluk Özözlü'nün 18.200 km. yol katederek fotoğrafladığı çok geniş kapsamlı bir çalışma. Kitabı seçkin kitapçılarda bulabilirsiniz.

Anıtkabir Müzesi
Anadolu Med. Mz.
Topkapı Sarayı
Ayasofya Müzesi

Antalya Müzesi

Efes Müzesi
Side Müzesi
Ihlamur Kasrı
Yerebatan Sarnıcı
Dolmabahçe Sarayı
Beylerbeyi Sarayı
İst. Arkeoloji Müzeleri
Mevlana Müzesi
Gelibolu Mevlevihanesi
Sağlık Müzesi
Kariye'nin Müzesi

Lokomotif Müzesi
Sadberk Hanım Müzesi
Rahmi Koç Sanayi Mz.
Pera Müzesi
T.D.İ. Merkezi

Yesemek Açık Hv. Mz.
İst. İtfaiye Müzesi
İş Bankası Müzesi
Beşiktaş JK Müzesi
Madame Tussauds Mz.
Özdilek Balmumu Mz.
Boukoleon Sarayı İstanbul Sirkeci Garı Tekfur Sarayı Müzesi Atatürk Arboretumu Beykoz Mecidiye Kasrı


Unutulanlar
60'ların Beyoğlusu
Mis Kokular

Sebze Meyve Hali
Sobalar
Nostaljik Rock
Rolling Stones Konser
Spor Anıları
Eski Sokak Satıcıları
Çırağan Sarayı
Eski Dolmuşlar
Araba Vapurları
Marmara Gemisi
Haliç
Geçmişte Eyüp
Sahil Yolu
Sihirli 45'likler
İnönü Stadı Anıları
Moda Ruzgari

Galata Köprüsü
Panoramik Bakış
Panorama Anadolu
Kibrit Kutusu
Öykülü Fotoğraflar
Eski Reklamlar
Hürriyet SHOW Dergi
SABAH Magazin
Puan Dergisi
Bizim Aile

Gülse Birsel
Hülya Koçyiğit
Tülin Şahin
Vatan Şaşmaz
Çağla Şikel
Aysun Kayacı
Tan Sağtürk
Gülşen
Doğkan
Nil Karaibrahimgil

Bu sayfalarda günlük yaşamdan komik kesitler bulabilirsiniz.