anasayfagezisergiolaylarunlulernostaljifotosakasihirligazetebiyaografi

Abant
Acarlar Gölü
Adatepe
Adana
Adrasan
Afyon-Gazlıgöl
Ağva
Akçakoca
Akçay
Akyaka
Alaçatı
Alanya
Altınoluk
Altınova
Amasra
Amasya
Anadolu Feneri
Anadolu Kavağı
Anamur Bozyazı
Ankara
Antalya
Aphrodisias
Armutlu
Assos
Avşa Adası
Ayaş
Ayvalık
Babakale
Bafa Gölü
Bandırma
Bağırganlı
Balıkesir
Bayramoğlu K.C
Belek-Kurşunlu
Bergama
Beşkardeş
Beykoz
Beynam-Köprü
Beypazarı
Bilecik-Söğüt
Bodrum
Bolu-Gölcük
Bozburun
Bozcaada
Bördübet
Burgazada
Bursa
B.Kemikli Burnu
Büyükçekmece
Cumalıkızık
Cunda Patriça
Çanakkale
Çandarlı
Çamlıdere
Çayağzı
Çıralı-Olimpos
Çiftlik-Bayır
Çiftlikköy
Çilingoz Yalıköy
Çomakdağ K.
Çorum
Çökertme
Dalaman
Dalyan
Datça
Demre-Myra
Denizli
Devrek
Didim
Dikili
Dilek M.P Karine
Dim Çayı
Diyarbakır
Domuz Çukuru
Düzce
Eceabat
Edirne
Efes Antik Kenti
Eğirdir
Ekincik
Enez
Erdek-Kapıdağ
Erikli
Ermenek
Eskihisar
Eskişehir
Fethiye
Finike
Foça
Garipçe Köyü
Gazipaşa
Gebekum
Gedelek Köyü
Gelibolu
Gerede-E.tepe
Geyikli-Dalyan
Gideros Koyu
Göcek
Gömbe Yaylası
Gökçeada
Gölcük-Birgi
Gölyaka Kardüz
Göynük

Gümüşlük
Gümüştepe
Gelibolu Güneyli
Güney Şelalesi
Güre
Hatay
Hayıt B. Knidos
Heybeliada
Hisarönü
Hurma Sahili
Ihlara Vadisi
Ildırı - Erythrai
Ilıca-Şifne
İassos
İçel (Mersin)
İğneada
İnbükü Koyu
İstanbul
İzmir
İznik
Kalkan Kaputaş
Kalkım Kazdağı
Kapadokya
Kapuzbaşı
Karaburun
Karagöl Taşlıca
Karamaka
Kaş-Kekova
Katrancı Koyu
Kayaköy
Kaynaşlı Topuk
Kazdağı-A.Dere
Kefken-Cebeci
Kemaliye(Eğin)
Kemer-Olimpos
Kemerburgaz
Kerpe
Kınalıada
Kırkpınar S.Gölü
Kıyıköy
Kızılcahamam
Kilyos
Koçarlı-Cincin
Konya
Kömür Limanı
Köprüçay
Köyceğiz.G
Kula
Kumburun
Kuşadası-Çine
Kuşça Beldesi
Küçükkuyu
Kütahya
Labranda
Maden Deresi
Mandalya Körfz.
Manyas Gölü
Mardin
Marmara Adası
Marmara Ereğli
Marmaris
Maşukiye
Mazı
Meke Gölü
Milas Euromos
Mudanya
Mudurnu
Mürefte
Nallıhan
Nazarköy
Nemrut Dağı
Orhaniye
Ortahisar
Oylat-İnegöl
Oymapınar
Ölüdeniz
Ören
Patara-Kınık
Phaselis
Polonezköy
Poyrazlar Gölü
Prens Adaları
Rumeli Feneri
Safranbolu
Saitabat Şelale
Saklıkent
Salda Gölü
Samandere Ş.
Sandras Dağı
Saraylı Köyü
Sarıgerme
Saros Körfezi
Selçuk-Efes
Selimiye
Sığacık
Side-Manavgat
Silifke-Y.Koyu
Silivri
Sinop-Gerze
Sivas Divriği
Soğanlı
Sokakağzı
Söğüt
Sultaniye
Suuçtu Şelalesi
Sünnet-Sülüklü
Spil Dağı M.P.
Stratonikaie
Şile
Şirince
Tahtakuşlar K.
Taraklı-Çubuk
Tarsus
Taşkale
Taşucu
Tekirdağ
Terkos Gölü
Tire
Tokat Zile
Trabzon
Trilye
Truva
Türkbükü
Turunç
Uçmakdere
Uluabat Gölü
Uludağ
Umurbey
Urfa-Harran
Urla Karaburun
Uşak
Uzunkum İbrice
Uzunya Dalia K.
Üçağız Kaleköy
Varda Köprüsü
Yalancı Boğaz
Yalıkavak
Yalova
Yalvaç
Yedig
öller
Yeniköy Köyü
Yenipazar
Yenişehir
Yeşilyurt
Yörük Köyü
Zekeriyaköy



GEZİYORUM
Toros Dağları eteğinde Çukurova'da yer alan Akdeniz'in liman şehri; Mersin


Torosların yeşil örtüsünü oluşturan ağaçların cazibesi, gemi yapımında kullanılmak üzere denizcilerin ilgisini çekmesiyle tarih boyunca sürekli saldırılara hedef olmuş.
Mersin 1964 yılında ilçe, 1924 yılında il olarak Mersin adını almış...


Neolitik döneme dayanan tarihiyle günümüzde çevresinde yer alan tarihi merkezleri ile turistleri ağırlayan Mersin, turizm de olduğu kadar tarım ve sanayi dallarında da söz sahibi olarak Akdeniz'in dünyaya açılan stratejik liman kentlerinden biri sayılıyor.
Uzun boylu palmiye ağaçlarının süslediği Mersin kent merkezi, bulvar, temalı parkları ve meydanları ile günümüz de modern ve estetik bir görünüm sergiliyor.



Kısa sürede hızlı gelişim gösteren kentin sahil kesimi serbest bölge, Mersin Limanı çevresinde yoğunluk kazanıyor.
Limanın Akdeniz'e açılan daha büyük gemilere hizmet verebilmesi için zemin derinlik artırımına gidilirken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gazi Magosa ya yapılan düzenli feribot seferleri ile Kıbrıs'a açılan deniz yolu bağlantısı sağlanıyor.
Sahil boyu batıya doğru yürüyüşe elverişli yeşil alan ve parklarla, sosyal faaliyetlere imkan tanıyan gezi ve fuar alanları ile projelendirilmiş. Özellikle lunaparkın yer aldığı bölümlerden denizi arkanıza alıp gökyüzüne yükselen gökdelenlerin panoraması seyir imkanı da bulunabiliyor.
Bu manzara içinde ise ilk dikkati çeken iki katlı estetik mimariye sahip Atatürk evi Müzesi oluyor.

Atatürk Evi Müzesi
Dıştan olduğu kadar iç döşemesi ve tavan süslemeleri ile de hayranlık uyandıran müze ev, 17.Mart.1923 de Mustafa Kemal, eşi Latife Hanım ile birlikte Mersine ilk ziyaretleri sırasında ve daha sonra 1925-1926-1931-1933-1937-1938 yıllarında çeşitli nedenlerle yaptığı ziyaretlerde konakladığı ev olmasıyla biliniyor. (Müze eve röportaj için geldiğim sırada kapıları, pencereleri sıkıca kapatılmış ve sahil kentlerinde çok görülen ahşap üzerinde rutubetin ve buna paralel gelişebilecek kurtlanmanın yaratacağı tahribata karşı her oda ayrı ayrı itina ile ilaçlanıyordu).
Ev 1897 yılında Mersinli Mavromati ailesinden bir hanımla evlenen Almanya konsolosu için yaptırılmış. Sonraları evi 1972 yılında Nebil Hayfavi satın almış. Dört yıl süreyle Toros Koleji olarak kullanılan ev, 1976 yılında Atatürk Evi Müzesi'ne dönüştürülmüş, 1980 yılında ise kamulaştırılıp restore edilerek 12. Ekim. 1922 de Müze olarak halkın ziyaretine açılmış.
Müze evin yüksek ve süslü tavanlı odaları, salonları eski dönemin eşyaları ile döşenirken ışıklandırma sisteminde ki yumuşak aydınlatma, evin arka bahçesinde direkler üzerine yapılarak kazanılmış bir çeşit teras veya balkon alanı dikkat çekiyor.
Kent içi gezi duraklarınızdan bir başkası ise Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Arkeoloji Müzesi olabilir.
Parklar, heykeller, çiçeklerle bezenmiş kentten batıya doğru çıkış için uzunca bir süre yüksek binalar arasında gitmeniz gerekiyor.


Viranşehir (Pompeipolis)
İstanbullular nasıl Kumburgaz'a doğru yaptıkları yazlık sitelerle kıyıya set çekmişlerse, Mersin'de de buna benzer bir tablo sergileniyor.
Kent içinde başlayan yüksek binalar deniz hasreti nedeniyle Anadolu'nun ve iç kısımlardaki büyük şehirlerinden gelenlerin yazlık siteleri ile kent çıkışında uzun bir süre denizden uzak yol almanızı neden oluyor.
Oldukça zengin tarihi eser ve ören yerlerine sahip olan Mersin'in batı çıkışında ilk durağımız Viranşehir (Pompeipolis). Kent merkezine 10 km uzaklıkta şirin bir tatil beldesi olarak bilinen Mezitli, tarihte "Büyük Pompeius" olarak tanınmış Roma İmparatorluğunun Akdeniz komutanı Pompeius'un, korsanları, kısa sürede temizlediği için zafer nişanı olarak kurduğu ve adını verdiği bir liman kenti.
Pompeius kazandığı zaferler sonrasında imparator Sezar ile girdiği politik mücadeleyi kaybedince Mısır'a kaçmışsa da orada öldürülmüş ve kesik başı Sezar'a verilmiş. Pompeipolis veya Viranşehir olarak anılan kentin yerinde "Soli" adıyla bir Yunan kenti de bulunuyormuş.
Kent sakinleri Güneşe taptıkları için şehre Grekçe Güneş anlamına gelen Soli denmiş. Pompeipolis M.Ö. 1 .yy da bu kentin bulunduğu yerde kurulmuş. Günümüzde bu görkemli kentte çevresi düzeltilip sınırlandırılan otların sardığı, sadece ayakta kalabilmiş 40 sütunlu antik yol görülüyor.


Sahil yolunu takip ederek Silifke yönüne ilerlerken Erdemli yakınlarında 49. km de Tırtar Köyü deniz tarafında Akkale bulunuyor. Geç Roma döneminde kurulmuş olduğu belirlenmiş kent kalıntıları arasında saray olması muhtemel bir yapı, hamam, sarnıç, 15 bin ton zeytinyağı alabilecek hacimli yapı ilgi çekiyor.
Erdemli ilçesi Ayaş Kasabası mevkiinde ana yoldan ayrılıp, 11 km lik bozuk yolu tırmanarak İmirzeli ören yerine geliyoruz.
Helenistik, Roma, Geç Roma, Erken Bizans dönemi yerleşim izlerine rastlanan kalıntılar arasında kilise, kule, sarnıç, evlerden geriye kalanlar görülebiliyor.
Erdemli ilçesinin 8 km kuzey batısında ise yine sahil yolunda ayrılarak 8 km sonra ulaşılan ve Helenistik dönemde tapınak, yerleşim alanı, nekropol olarak kullanılmış, Çatıören ören yeri bulunuyor.
Roma döneminde iskan görmüş kentte Poligonal duvar örme tekniğinde yapılmış hermes tapınağı yer alıyor.
Ayaş kasabasına 12 km mesafede yer alan Öküzlü ören yerine ise Kanlıdivane-Çanakçı yol ayırımından ulaşılıyor.
Ziyaretçiler, burada da antik kentin bazı bölümlerinde taş döşeli sağlam alt yapısını ve bazilikasını, sarnıçları ve yol kenarındaki lahitleri görebilirler. Silifke yolunun 50. km sinde Elaiussa- Sebaste antik kenti yer alıyor. En zahmetsiz ulaşılan Kumkuyu belediyesi sınırları içindeki M.Ö. 2 yy ın sonların da kurulan antik kentte nekropol, antik tiyatro, sarnıçlar, su kemerleri izlenebiliyor.
(DAHA FAZLA BİLGİ VE FOTOĞRAF İÇİN LÜTFEN AYAŞ'I TIKLAYINIZ)

Kızkalesi ören yeri

Mersin - Silifke karayolunun 60. km sinde Kızkalesi beldesinde bulunan antik alan aynı zamanda tam anlamıyla tatil ve konaklama cenneti. Roma, Bizans döneminde defalarca iskan görmüş olan Kızkalesi aynı geleneği İslami devirlerde de görmüş.
Zeytinyağı ihraç merkezi olup, kısmen ayakta kalabilmiş Roma yolları, Lahitler, iç ve dış kale, kilise, sarnıç, su
kemerleri,kaya mezarları, Nekropol alanı buluntularından ilk yerleşimin M.Ö. 4. yy la ait olduğu, M.Ö. 1 yy da kendi adına para basıldığı anlaşılırken M.S. 12. yy da kıyıya 800 metre uzaklıkta bulunan bir adaya beldenin adının aldığı bir kale yaptırılmış.
Tüm ören yerlerinde yaz aylarının sıcak iklim koşulları göz önüne alınarak zararsız bile olsa ören yerlerinde karşılaşılabilecek yılan ihtimaline karşı dikkatli davranmak gerekiyor.
Zira Kızkalesi'nin yapılış nedenini hatırlatan bir de efsanesi var.



Kısaca özetlersek, İstanbul boğazı girişinde yer alan "Kızkulesi" efsanesi ile benzerlik gösteren Kız Kalesi efsanesinde, "Bir falcı kralın falına bakar ve kızının kötü geleceğini söyler. Kızını yılan sokmasından korkan kral
onu korumak amacıyla yılanın ulaşamayacağını sandığı denizin ortasındaki bu adaya bir kale yaptırır, kız burada yaşamaya başlar.
Ne var ki günün birinde saraydan gönderilen üzüm sepeti içinde fark edilmeden taşınan bir yılan, kızı sokup yaşamının sona ermesine sebep olur.
Efsane böyle ama Narlıkuyu sahilinin 180 derecelik müthiş panoraması içinde yer alıp, kıyıdaki Korykos Kalesi ile bütünleşen Kızkalesi plajları, kalabalık kamp alanları, tatilcileri ağırlarken gece ışıklı görüntüsüyle büyüleyici bir güzellik sunuyor. Gezi severler sahilden kiraladıkları teknelerle kaleyi defalarca fethedip burçlarında dolaşıyor, kalenin kıyılarında Akdeniz'in ortasında tertemiz denizde yüzmenin zevkini çıkarıyor, bunlara ilaveten bir de, muhteşem güzellikteki kıyı bandını tıpkı Bozcaada veya Samandağ da hissedilene benzer şekilde karşıdan seyretme duygusunun tadına varıyorlar!
Gezimizin bu bölümünde Narlıkuyu sahilinden ayrılıp iki km içerdeki "Yeryüzü Cennet"i mağaralara gidiyoruz.

Cennet - Cehennem ve Astım - Dilek Mağaraları
Burada virajlı asfalt yol sizi bir Akdeniz klasiği olan gözleme ve ayran satıcıları arasından mağara girişine getiriyor. Turist otobüsleri ve araçların park edebileceği geniş alanda dinlenme üniteleri, kafe, halıcılar, hediyelik eşya satışı yapan dükkanlar görülüyor.
İlk etapta Cennet Cehennem obrukları hakkında bilgiler içeren panolar ve kalıntılar arasından geçerek Astım ve Dilek mağarası girişine geliyorsunuz.

Burada da bir öncekinde olduğu gibi park alanı, kafe, dinlenme yerleri var. Canınız isterse deve gezisi ile çevrede dolaşabiliyorsunuz. Mağaraya giriş ücretli, minare stilinde bir eksen etrafında 86 demir basamaklı merdivenle dönerek inilen mağara zemininde bulunduğunuz ortamdaki yüksek nem oranı terlemeye başlamanıza ve vücudunuzdaki tüm gözeneklerin açılmasına neden oluyor.
Demir basamakların bitiminde sıralanan beton basamaklar ise sizi 200 metrelik galeriye götürüyor. Işık efektleri ile hayal ülkesinde olduğunuzu sanacak kadar etkileyici güzelliğe sahip olan ve çeşitli biçimsel benzemelere sahip yıllarca süren oluşumlar, sarkıt ve dikitler görenleri hayrete düşürüyor. Bu görkemli galeride ziyaretçiler çeşitli dilekler tutmayı da ihmal etmiyorlar.
Yerden alınan bir avuç çamur avuç içinde top yapıldıktan sonra mağara duvarına veya tavana atılıyor. Dilek sahipleri attıkları çamurlar temas ettikleri yere yapışırsa dileklerinin tutacağına inanıyorlar yere düşen dilek topları ise yapışana dek tekrar atılıyor. !!! Ancak çamurların kokusu hiç hoş değil.
Astım problemi yaşayanların şifa için geldikleri ve üzerinizdekilerin terden sırıl sıklam olduğu mağaradan aynı basamaklarla çıkışta doğal hava ile karşılaştığınız zaman, eğer gezinizi yaz aylarında yapıyorsanız Akdeniz'in en sıcak rüzgarının bile sizi serinlettiğine şahit olabiliyorsunuz.
Mağarada kaybettiğiniz suyu kafede sıcak veya soğuk içeceklerle karşılarken Kızkalesi'ni tepeden seyrederek enerji kazandıysanız şimdi de bir başka zorlu yolculuğa Cennet Çöküğüne girmeye hazırsınız demektir.

Cennet Çöküğü
250 m uzunluğunda, 110 m genişliğinde ve 70 m derinliğindeki Cennet Çöküğü, Korykos mağaralarının en büyüğü. Mitolojiye göre 100 başlı
ejderha Typhon'a ait olan ve tavan çöküntüsü sonucu oluşmuş mağaraya çoğu antik döneme ait 425 basamakla iniliyor!
Mağara girişinde
bulunan ve M.S. 5 veya 6. yy ait olduğu sanılan küçük kilise ise Poulus adında bir dindar tarafından Meryem Anaya ithafen yaptırılmış. Mağaradan dışarı çıktığınızda sizi kuş sesleri, dinlendirici bir serinlik, zümrüt yeşili bitki dokusu ve doğanın doğal parfümü botanik kokusu karşılıyor. Bu huzur veren sessizlik mağaraya neden Cennet adının yakıştırıldığı konusunda hak vermenizi sağlıyor.
Yöre halkı, mağarayı ve çevresini Cennete açılan bir pencereye benzettiği için Cennet adını vermiş!
Mağara içinde genişleyen galeri tabanındaki dere ise karanlığa karışarak yolculuğuna yer altında devam ediyor.
Cennet Çöküğünün etrafında bulunan poligonal duvar örtülü kalıntılar Roma kontu olan Paperon'a ait.
Yörenin büyüleyici güzelliği karşısında etkilenenler buradaki ağaçlara da bağladıkları ip, bez, yün, benzeri kumaşları,istek ve dilekleri için kullanıyorlar.!!!

Cehennem Çöküğü
Cennet Çöküğünün 100 metre uzağında bulunan Cehennem Çöküğü, ürkütücü, derin karanlık ve sevimsiz görünüşü ile bu ismi fazlasıyla hak ediyor.
Mitolojide Zeus'un Ejder Typhon'u burada hapsettiğine inanılıyor. Etrafı demir korkulukla çevrili, 50 m çapında ve 128 m derinliğindeki dik duvarlı Cehennem obruğuna ise normal şartlarda inme imkanı bulunmuyor.


Adam Kayalar
Silifke - Erdemli ilçeleri arasındaki sarp yamaçlara baktığınız zaman, oldukça şaşırtıcı bir panorama ile karşılaşıyorsunuz. Ören yerinde araçtan indikten sonra önce bir süre yürüyor, sonra dik vadiden aşağıya doğru iniyorsunuz. Ulaşımı biraz zahmetli olan ve tek başına gitmekten ziyade grup gezileri yapılması daha uygun olan Adam Kayalar, vadinin yamaçlarına bölgenin kutsallaştırılarak önemli kişilerin kabarmalarıyla onlara duyulan minneti göstermekamacıyla kayalara oyularak yapılmış kabartmalardan oluşuyor.
Adam Kayalar, iki gruba ayrılmış şekilde bulunuyor. Birincisi, Şeytan Deresi Vadisinde kanyonun kayalarına oyulmuş olan kaya kabartmaları, ikinciyse, vadinin kuzeydoğusunda bulunan kale, burç ve yerleşim yerlerinden günümüze kalan kalıntılar. Helenistik Dönemde de aynı bölgede çok fazla kalenin var olduğu ve bölgenin özellikle askeri olarak kullanıldığı düşünülüyor.
Yapımı 250 yıl sürdüğü tahmin edilen Adam Kayalar, incelemelerden sonra çerçevelerin altında bulunan yazılarda ölen rahiplerin isimlerinin yazılı olduğu anlaşılmış.
Bu isimlerden yola çıkarak yazıların milattan sonra 2. yüzyılda yazıldığı söyleniyor. Yapım aşaması 250 yıl olunca, kabartmalar arasındaki tarz farkları da göze çarpıyor. Kabartmalar 9 çerçeve içerisinde 11 erkek, 4 kadın, iki çocuk, bir dağ keçisi ve Roma kartalı figürleri bulunduruyor.


Çevrede Bulunan diğer gezi yerleri
Mersin il sınırları içinde olup çevre gezilerine meraklı olanlar, gün içersinde Uzuncaburç'u (Olba antik kenti) mutlaka görmeliler.

Narlıkuyu'da bulunan Zeusun üç güzel kızı Aglaia, Thalia ve
Euphrosyna'nın tasvir edildiği, Roma Hamamı tabanında ki "Üç Güzeller Mozaği"ni, ziyarete değer yerler.
Yarı Tanrıca bu üç güzel kızı dans ederken gösteren mozaik tablonun üzerinde bulunan Yunanca kitabenin Türkçe ye çevirisinde ise "Ey konuk dost! Kaynağı şimdiye kadar saklı bulunan bu suyu kimin bulduğunu merak ediyorsan, bil ki o, imparatorların dost ve kutsal Adalar'ın dürüst yöneticisi Poimenios' tur." Yazısını okunuyor.
Aynı bölgede birbirine yakın olan diğer eserler arasında Silifke kalesi, Ayetekla, Jüpiter tapınağı, Silifke Müzesi, Silifke Atatürk Evi Müzesi, Göksu havzası, Anamur, Mamuriye Kalesi, Softa kalesi, Mut kalesi, Tokmar Kalesi, Liman Kalesi, Taşucu, Kilikya Aphrodisiası, Çifte mezarlar, gibi daha bir çok görmeye değer güzellikte gezi yeri bulunuyor.


Ayasofya Mz.
Altınoluk

Bördübet
Cunda Adası
Cunda Adası Pazarı
Cunda'da Taverna

Alaçatı
Gökçeada
Kerpe
Pembe Kayalar
Rumeli Feneri
Garipçe Köyü
Vatozlar
Çayağzı Köyü
Suuçtu Şelalesi
Uluabat Gölü
Ortaköy
Sultanahmet Myd.
Kapalı Çarşı
Mısır Çarşısı
Çiçek Pazarı
Hayvanat Bahçesi
Pamukkale
Pamukkale Eğlence
Karaca Arboretum
Sarıyer Börekçisi
Turşucu Hacı Salih
Pulculuk
Filateli'de Sanat
Asım Can Gündüz
Tanker Yangını
Dondurma Show

 
Saat Kuleleri
Kuş Cennetleri
Antikalar
Fotoğrafçılık
Halılarla Türkiye

Yol Boyu lezzet

Kartpostallar
Köprüler
Deve Güreşi
Kuş Sarayları
Kaleler
Bacalar
Deniz Fenerleri
Zil Dünyası
Hediyelikler
Sembollerle Anadolu
Çeşmeler
Kapalıçarşı
İstanbulun Heykelleri

 
Sağlık
Denizin Sırları
Mangal Kömürü
Patchwork
Yumurta Şapkası
Çerez Haritası
Turşu
A La Minute
Yel Değirmenleri
Bal
Dilimizdekiler
İstanbul Boğaz Geçişi
Kum Midyesi
Dekorlar
Yapılacak İşler
Hırka-i Şerif
Kutsal Emanetler
Sigortalı Hayat
Türk Hamamı
BlueJean Çanta
Cephe Kaplama
Kumaş Klasiği
Pat Pat
Sebastian Bach Konseri
Çarpıcı Resimler
Korkuluklar
Mavi Yolculuk

Kamp - Karavan
Damla Sakızı
Mısır Çarşısı
Pulculuk (Filateli)
Neşejoy Fashion Line
Masal Butikler
Bogaz Turu
Deniz Malzemesi
Dalış ve Vurgun
Antikacılar Pazarı
Çukurcuma Zamanı
Horhor Antika Çarşısı
Şapkacı Madam Katia
Piknik Alanları

Kent Kuşları
Zeki Müren Sergisi
Sarımsak Baş Tacı

Kahveler Çaybahçeleri
Pera'nın Heykelleri
Pera Duvar Resimleri
Pazarlar
Kızkulesi Gezisi
Levrek ve Tarihi
Dev Gemiler
Çiçeklerin Bakımı
Guguklu Saatler

Karpuzun Faydaları
Dondurma
YürüYORUM 1

YürüYORUM 2
Dekoratif Hediyelikler
Haydarpaşa Garı
Kubbe İstanbul
Kurabiye Fırınları

 
çorba&zeytinyağlılar, sebzeli,etli,yumurtalılar hamur işleri&pilavlar, balıklar, tatlılar...
Mezeler&Salatalar
Balık Yemekleri
Köfteler&Köfteciler Peynirler Ekmekler&Fırınlar
Karides Yemekleri
Lezzet Turu

 
Şarap, Likör Yapımı,
kokteyller
 

Kitaplık >>
Atatürk Evleri

büyütmek için TIKLAYINGezi yazarı fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Haluk Özözlü'nün 18.200 km. yol katederek fotoğrafladığı çok geniş kapsamlı bir çalışma. Kitabı seçkin kitapçılarda bulabilirsiniz.

Anıtkabir Müzesi
Anadolu Med. Mz.
Topkapı Sarayı
Ayasofya Müzesi

Antalya Müzesi

Efes Müzesi
Side Müzesi
Ihlamur Kasrı
Yerebatan Sarnıcı
Dolmabahçe Sarayı
Beylerbeyi Sarayı
İst. Arkeoloji Müzeleri
Mevlana Müzesi
Gelibolu Mevlevihanesi
Sağlık Müzesi
Kariye'nin Müzesi

Lokomotif Müzesi
Sadberk Hanım Müzesi
Rahmi Koç Sanayi Mz.
Pera Müzesi
T.D.İ. Merkezi

Yesemek Açık Hv. Mz.
İst. İtfaiye Müzesi
İş Bankası Müzesi
Beşiktaş JK Müzesi
Madame Tussauds Mz.
Özdilek Balmumu Mz.
Boukoleon Sarayı İstanbul Sirkeci Garı Tekfur Sarayı Müzesi Atatürk Arboretumu Beykoz Mecidiye Kasrı

Gülse Birsel
Hülya Koçyiğit
Tülin Şahin
Vatan Şaşmaz
Çağla Şikel
Aysun Kayacı
Tan Sağtürk
Gülşen
Doğkan
Nil Karaibrahimgil

Bu sayfalarda günlük yaşamdan komik kesitler bulabilirsiniz.